Barn og ungdom, sesongens første aktivitetsrunde i Tindlundhallen

A-laget med svak forestilling mot Sandnes, tap 5-10
30. oktober 2016
J8 på minirunde
30. oktober 2016

Årets første aktivitetsrunde gikk av stabelen i Tindlundhallen i dag. Aktivitetsrunde er en forenklet variant av innebandy, og tar sikte på å gi unge og eldre spillere et tilbud, dersom de ikke har anledning til å delta i ordinært seriespill. Det er også mulig for etablerte lag som har endel nybegynnere å melde seg på, men da selvfølgelig uten de med mye erfaring.

En aktivitetsrunde arrangeres i en hall for alle lagene, på samme dag. Alle lag får spille 2-3 kamper. Spilletid og antall kamper avhenger av hvor mange lag som er påmeldt. Fokus er som i minirunder; glede, lek, trygghet og mestring.

I dag stilt det opp kun tre lag, noe som er litt lite for å få til en god runde med litt pause i mellom slagene. Det er gjerne slik i starten på sesongen, forteller initiativtakeren og innebandydronningen Nina Durban Andreassen.

nina-crop

Småhaiene som stilte til dyst var 9 stk. Fra G10 og to stk. Fra G12. Vi møtte Greåker J10/12/14 og Oshaug G10/12. Først ut var jentene fra Greåker, det ble en meget jevn og god kamp. Småhaiene får til mye bra spill som resulterer i mange mål. Til tider også meget godt forsvarsspill, som tatt rett ut i fra læreboka! 👍

I den andre kampen møter vi Oshaug, vi rekker 5 min. pause slik at de nye rekkene kommer på plass. Vi «vrenger» rekkene slik at man får spilt både defensivt og i angrep. Noen blir veldig glade og noen blir ikke fullt så glade av å spille «bak». 😉 I denne kampen blir det mange mål, flere av de nye spillerne setter seg på scoringslista.

Det er noe rart med akkurat det, følelsen av å få ballen inn i målet, man kan se spillerne totalt endrer innsatsen og ansiktsuttrykket etter første målkjenning. Dette er en viktig milepæl for å lære at man aldri skal gi opp og alltid gjøre så godt man kan. Da vil man litt etter litt nærme seg de som før virket som helt uoppnåelige å ta fra ballen, plutselig «taper» en duell, for deg! 😃 Det er dette aktivitetsrundene er så bra på, følelsen av mestring, lek og glede i trygge omgivelser. Med Walther som dommer får man gode råd og tips underveis og man blir forklart hva man gjør galt om det låter i fløyta. 👏

Etter kampene er det premieutdeling, til alle! 🏅👍😃

img_6702