Flere signeringer på plass for damelaget!
30. april 2018
Christoffer Mellegård Andersen forlenger med Sharks
2. mai 2018

Zone cup er arrangementet  som setter punktum for sesongen. G12 stilte med to lag i årets utgave. Ett lag i G12 og ett lag i G13 sammen med en seks 2004 gutter fra G14. Målsettingen for begge lag var A-sluttspill, min 2e plass i puljen.

Før lagene og prestasjonene presenteres, må Slevik nok en gang få ros for et meget godt arrangement. 107 deltagerlag som spilte totalt 245 kamper i tre haller krevde nok mye innsats fra medlemmene i klubben. Vel blåst Slevik! Nytt av året var B-sluttspill, noe som så ut til å være meget vellykket. Det ser vi av resultatene i finalene. Med noen få unntak ser det ut til å ha vært jevne og spennende kamper. Apropos spennende kamper, i påvente av egen kamp var vi vitne til kanskje verdens med engasjerte trener eller lagleder, en ivrig far fra Østensjø/Dverg J12 i semifinale mot Sveiva. Maken til engasjement og innlevelse har jeg aldri sett, utrolig inspirerende å se en voksen man vise slike følelser for laget og idretten. Dessverre gikk de på et knepent 2-1 tap.

G12:

Laget bestod av tre 2005 spillere og 10 2006 spillere. Siden de fysisk største skulle spille i G13 klassen regnet vi med at vi skulle få noen harde runder med såpass ungt lag. Som nevnt, var målet A-sluttspill.

Fredag:

Strømmen 05: Som laget tilsier, har disse gutta i snitt ett år mer på baken. Så vi antok at vi ville få en utfordring på fysikken. Kampen ble veldig jevn, og vi ledet 1-o etter første omgang. Andre omgang blåses i gang i beste Taco tid og midt i gullrkekka, men publikum henger med og vi gir jernet i siste kvarter og tar hjem seieren 3-1. Målscorere var Philip, Marcus og Mathias. Backene storspiller og holder Strømmen på noen køllelengders avstand fra eget bur.

Lørdag:

IBF Gøteborg hvit: IBG Gøteborg stilte med to lag, noe som de også har gjort tidligere cuper. De stilte to jevngode lag med 2005 spillere. Også her må vi se oss slått på høyde og fysikk. Og det er ingen tvil om at disse gutta er samspilte. Og når en av deres ene spiller var et lag alene blir det tøft. Med  høy fart og god kølleteknikk sklir han igjennom forsvaret alt for mange ganger. Gutta kjempet tappert, men seks mål bakover og bare stolpeskudd den andre veien holder ikke i dette selskapet.

Ull/Kisa 06: Endelig en kamp med gutter på vår størrelse. Kampen blir meget jevn, vi slet med å få til noe som helst, spillet satt ikke og skuddene gikk alt for ofte rett utenfor. Det står 2-2 etter første omgang, og vi starte 2.e omgang med bare fire utespillere etter en utvisning i siste spilleminutt i 1.e omgang. Etter noen velvalgte ord (ikke sikker på om alle kan gjentas her) i pausen, ser det ut til at tyggegummien er fjernet fra skoene. Vi tok ledelser 3-2 etter bare noen sekunder, og det i undertall. Den berømte sennepeffekten slod til, vi putter enda to til før det har gått fire minutter av perioden! Selv med enda en utvisning klarer vi å dra i fra og vinne kampen 7-3. Sander «råtass» H.  får sin første utvisning noensinne i denne kampen for hardt spill, bare minutter seinere fikk han jaggu en til. Her var det full tenning! Målscorere ble Philip, Marcus, Theodor og Mathias. Denne kampen ble er stor lagseier, kjempeinnsats av alle og en snuoperasjon trenerteamet ikke forventet. Vill jubel på tribunen, var det hr, Laursen vi hørte som ledet an til SAAAAARSPBOOOORG!? Det runget godt i hallen.

En rask oppsummering viser to seiere og ett tap i innledende kamper. Det betyr at vi ble nr. 2 i puljen og er med i A-sluttspillet! 😀 Mål oppnådd!

Søndag:

1/4 finale mot Dottevik: Dette ble også en jevn kamp, vi får et tidlig mål ved Lucas som sender en pasning mot bakerste, ikke veldig hardt men tydeligvis skjermet bak motspillerne slik at den sniker seg inn med stang inn. Vi fikk en drømmestart! Kunne dette holde helt inn, tanken kom jo med en gang, selv med 28 spilleminutter igjen. Kampen ble svært jevn og spennende, nok en gang viser dette laget hva det bor i de, de ville videre. Etter knallhard jobbing og bra spill putter vi tre mål til ved Marcus og Theodor. Backene og keeper holdt godt igjen bak og slapp inn kun to. Frej får nok et hardt skudd i magen, han fikk ett mot Gøteborg også. Men det er verdt det Frej, alle skudd som blokkeres i målets retning er verdt det. Tårer, blåmerker og litt smerte må til. Vi er videre til semifinale og enten mot Greåker eller Slevik som spilte samtidig på banen ved siden av.

Semifinale mot Greåker: Det ble altså Greåker som slo ut vertene av turneringen med sifrene 1-3. Med tanke på at vi mangler over en rekke med 05 spillere, visste vi at dette kom til å bli en skikkelig tøff kamp. Greåker har svært mange raske og gode skyttere samt en  meget habil keeper. Men vi lovet Tina (Sleviks lovende sisteskanse) å hevne deres sure tap. I forkant av en kamp, så er et selvfølgelig lett å svare «JA!» til det.

Kampen blir spennende, alt for spennende. Greåker er et lite hestehode foran oss hele veien, men vi gir oss ikke. Vi klarer å hente opp etter knallhard jobbing fra Philip som svarte på tiltale og puttet våre to første. På stillingen 2-2, får Greåker straffe. Markus går for langt ut, og Greåkerspilleren kunne dra forbi trille ballen bak. 3-2 til Greåker og bare minutter igjen. Dette var kjørt, vi fikk et frislag to meter innenfor midtbanen på Greåkers halvdel når det gjenstod 23 sekunder. Sander «råtass» H tok frislaget og tittet rundt seg, ingen var veldig spillbare, Greåker satt ikke opp noen mur, det var det all for lang avstand til, keeperen satt midt i målet som han skulle, så Sander løfter køllen høyt og får en veldig god sving, man kunne høre treffet, perfekt, skudd «101», hvor ble det av ballen. SMACK! Rett i lengste kryss!!! Ingen trodde sine egne øyne, vi var a jour! IGJEN! 3-3 og bare sekunder igjen på klokka. BEEEEEP! Straffer!!!!!

Vi plukket ut Marcus, Philip og Christopher til å ta våre straffer. Greåker begynner. Markus får beskjed om at han ikke skulle gå like langt ut som i straffen i kampen, men langt nok ut til at målet skulle bli «mindre». Det funker, redning på Greåkers første. Marcus tok vår første, iskaldt og raskt håndleddskudd høyt i målet fra noen meters avstand. Greåkers andre, Markus går ut igjen og møter, ikke for langt, skudd, utenfor! Putter Philip nå er vi i finalen! Philip velger å gå nærme, litt for nærme og drar seg over på backhand og får ikke løft på ballen og Greåkers keeper redder. Greåkers tredje straffe, Markus kjører samme oppskrift, ikke for langt ut av målet  og lokker til seg spilleren som prøver å dra seg forbi, Markus hiver seg ned og redder! IGJEN! 3 av 3! FINALE! Dette ble nesten for mye av det gode, først en syk fulltreffer på frislag og så tre redninger på straffe. Dette var ikke noe for de med dårlig hjerte.

Finale: IBF Gøteborg sort: At Gøteborg hadde delt opp i to like gode lag var det ingen tvil om. De møtte hverandre i semifinale og måtte avgjøre på samme vis som oss mot Greåker, straffer, og med samme resultat! At denne kampen skulle bli tøff var det ingen tvil om, friskt i minnet sitter 6-0 tapet mot deres «hvite» lag fra dagen før. De siste krefter måtte hentes frem, å gi opp var intet alternativ. Det ble litt som mot Greåker, vi hang ett mål etter hele veien, men klarte å hente opp etter mye hard innsats. Markus puttet ett fra midtbanen, ett skikkelig «bananskudd» som keeperen feilberegnet. Våre nye «hockeygutter» som har trente med oss kun i en uke, puttet hvert sitt, man kunne helt tydelig se fremgangen fra kamp til kamp. De ble mer og mer fortrolig med den nye «redskapen». Gøteborg putter enda ett når det gjenstår tre minutter. Vi velger å ta ut keeper i siste spilleminutt, men det resulterte i enda ett bakover. Gøteborg tok hjem seieren fortjent 5-3. Gratulerer!

Oppsummert spiller gutta over evne og resultatmessig langt bedre en målsettingen. Trenerteamet er meget fornøyd med ALLES innsats og bøyer seg i støvet og håndballklisteret over innsatsen og vinnerviljen.

G13:

Fredag: Tunet: Like greit å starte med de «verste» først, ingen tvil om at dette var favorittene. Tunet har en meget god 2005 base og sper på med noen 2004 spillere i G13 klassen og stiller med samme stamme i G14 klassen hvor de også har med noen 2003 spillere. I forrige cup feide de alle av banen og vant turneringen med 98-2 i målforskjell? Men hvem har trent best og hatt mest fremgang siden sist? Vi starte med «05 rekka», dette var jo ikke avskrekkende, vi hang godt med og tok føringen! Vi ledet 2-1 etter første omgang med mål fra Mathias på en styring på lang pasning fra Nicolai og Jesper med langskudd fra bekkplass. Nivået var ikke avskrekkende. Tunet begynte riktignok med de yngste spillerne i første omgang. I andre merket vi at det ble noe tøffere, Tunet reduserer til 2-2 etter glimrende «klikk klakk» spill. De har ikke det samme behovet som våre spillere, «kose» med ballen før vi sender den videre. Vi ga ikke opp, dette skulle vi ta hjem, Adrian putter etter hard jobbing fra Benjamin. Tunet fortsett å male på med høyt press. De reduserer og putter enda ett før andre er over. Det ble dessverre et ettmålstap i åpningskampen, selv om Magnus stod en meget bra kamp i buret.

Lørdag:Ull/Kisa G12: Alt for tidlig (08:00) satte vi i gang maskineriet, nå måtte vi vinne resten for å klare målet om å bli nr.2 i puljen for å spille i A-sluttspill. Selv om øyebusene satt godt fast, klinket gutta til. Det ble mye den ene veien, antar 90 % ballbesittelse og mange mål. 0-5 i første periode og 0-6 i andre. Mathias (3), Adrian(1), Aleksander H(1), Aleksander A(1), Markus(2), Harald(1) og Herman Aa(2).

Lørdag: NOR92: Vel vitende om at vi også måtte vinne denne for å nå målet med A-sluttspill, åpnet vi hardt. Aleksander spilte meget godt i sin nye rolle som senter og serverte løperne med mange gode baller. Både 05 backene (Sander J og Jesper) og 04 backene (Harald og Nicolai) rydder opp, flinke til å dekke opp oppspillspunktene til NOR92. De slipper igjennom kun en gang. En meget god kamp både bakover og fremover sett med haiøyne. 05 gutta produserer fire av våre seks nettkjenninger ved Herman Aa(3) og Markus(1). 04 gutta puttet to ved Mathias og Aleksander H. Det ene målet til Herman Aa var ferdig scoret etter «kølleshow» av Mathias. Han dro av tre spillere og slo en tversoverpasning som Herman Aa bare trenger å trillen inn bak NOR92s keeper. Vi ledet 2-0 etter første omgang og dobler nettkjenningene i andre og vinner vel fortjent 6-1. Cupens høydepunkt så langt og vi klarte målet, A-sluttspill!!!

Søndag: Semifinale: Drøbak: Første kamp 14:30 passet oss bra, gutta fikk sovet ut og spist godt i forkant av kampen. Kunne vi klare dette, ville det bli finale mot Tunet som var selvskrevne. Motivasjonen var derfor stor for å ta hjem denne kampen. Vi hadde definitivt spillet, men Drøbak var  flinke til å plassere seg foran vår keeper og kom til mange farlige sjanser. Vi ledet 1-2 etter første omgang, og kampen var fortsatt helt åpen. Det var derfor behov for noen velvalgte og motiverende ord i pausen igjen. Sjefscoach Wiig traff spikeren godt på hodet igjen og gutta presterte. Full fres helt til siste slutt, selv om vi drar på oss en 2+2 min. holder dette helt inn. 3-5 seier og FINALE!!!! Målscorere: Herman Aa(1), Markus(1), Nicolai(1), Aleksander H(1) og Mathis(1).

Søndag: Finale: Tunet: En liten strek i regningen for Tunet, G14 laget deres skulle spille semifinale mot Varla samtidig som G13 skulle spille finale. Var det mulig å fordele gutta slik at det ble seier i begge? Vi merket tidlig at våre gutter nå var slitne, Tunet har justert alle kampene med å flytte på spillere etter motstand. Hvem ville mest? Vi merket tidlig at dette kom til å bli jevnt, første omgang ble målfattig, 0-0. Mye frem og tilbake, men ingen nettkjenninger. Gode keepere på begge sider. Det var definitivt muligheter for begge lag. Vi tar ledelsen, 0-1 ved Mathias etter pasning fra Aleksander H. Det strammer seg til, det ble tøffere på banen, begge lagene ville mye, Aleksander A får «bøyd kneet feil vei» og går av, i mangelen av «chug jug» måtte vi ty til ispose og litt hvile. Harald gjør et skikkelig raid og tar med seg helt fra baksiden av eget mål og fyrer av et hardt langskudd som skrur og bøyer av. JADDDDAAAA! 2-0. Tunet gir definitivt ikke opp, takene blir enda tøffere, og 05 spillerne til Tunet taper kampene om ballen. Det ender dessverre opp med at to av deres spillere blir skadet og må gå av. Aleksander A er «fit for fight» igjen og vi har fullt lag igjen. Mathias putter nok ett mål og vi leder 3-0 når det gjenstår tre minutter. Dette må vel holde helt inn?! Tunet reduserer kort tid etter med et høyt press foran Magnus hvor ballen triller inn etter en redning, og det ble kamp igjen, i innebandy kan det skje mye på to minutter. Men Tunet klarte ikke å svare…… SEIER!!!!!!!

For ett lag! Hovedtrener Ståle Wiig er meget fornøyd, også her over all forventning. Det har blitt mye andreplasser etter å ha tapt mot Tunet i finalen, men der satt den!!! Dette har vi jobbet med over tid, fys. trening (Jon Ivar Tjernshaugen) og kondisjonstreningen (Pål Delebekk) har fungert meget godt. Det merker vi etter en helg som denne, mange kamper og lange dager. G12 vil rette en stor takk til 2004 guttene som stiller opp med oss i denne klassen. Veldig gode forberedelser til neste sesong hvor vi kommer til å melde opp ett lag i G15 klassen smiler en meget godt fornøyd Wiig. En meget morsom og bra avslutning på sesongen. Gratulerer gutta!!!!!