Pressemelding
7. november 2022

G13 SØBR
Slevik – Sarpsborg: 4-7 (2-2)(2-4)(0-1)

G13 har spilt to kamper uten seier i Østfoldserien så langt. Dette var vi fast bestemt på å gjøre noe med i dagens borteoppgjør mot Slevik. Vi stilte med to helt ferske i troppen – Johannes og Mugishe spilte sin første obligatoriske kamp i dag. Planen var å kjøre tre hele rekker, men med litt skadefravær og sykdom ble det med tre backpar og to løperrekker.

Vi starter med en god oppvarming, men vi er ikke helt 100% med i første omgang, og Slevik tar en ganske tidlig ledelse. Det er vi som skaper mest, men i hele omgangen sliter vi med å treffe mål, så det blir ikke særlig farlig. Heldigvis får Tim kriget inn 1-1 halvveis i omgangen. Det tar bare ett minutt før 09-erne våre spiller fint sammen, Tim inn til Marlon og vi tar ledelsen 2-1. Den har vi ikke lenge, da vi nok en gang lar Slevik gå inn i skuddsektor og skyte nesten upresset. 2-2 etter første omgang, noe vi er veldig lite fornøyd med.

Vi blir enige om å heve innsatsen og skjerpe pasningspillet, og det er et helt annet lag som kommer ut i 2.omgang. I det 4.minuttet får endelig Ulrik fulltreff og skrur et langskudd så langt opp i krysset som det neste er mulig å få det. Assist? Dagens bursdagshai – keeper Eivind med et langt og godt utkast som Ulrik tar nydelig imot og sender oss i ledelsen med en perle 🙂 Det går ikke lang tid før Imre bryter en pasning på egen banehalvdel, tar med seg ballen i stor fart og skyter…..eller tar en nydelig skuddfinte som han har øvd på i lang tid. Pasningen etter på tvers til Tim er om mulig enda mer magisk enn skuddfinta, og det er enkelt for Tim å sette inn 4-2. Nå spiller vi endelig skikkelig innebandy, og etter to raske av Marlon og Liahm er vi oppe i 6-2. Det fører nok til at vi blir litt fornøyde, og vi lar Slevik slippe inn i kampen. Kristian er sportslig nok til å score på vegne av Slevik etter å ha slått på kølla til en Slevikspiller som var gjennom og burde hatt straffe, men som dommerne overså. Stort av unge Flåt!

Vi går til pause med tomålsledelse(6-4) etter en omgang der vi egentlig burde avgjort kampen. Vi presser høyt og skaper mye i 2.omgang. 3.omgang får Kristian og Linus spille offensivt sammen med rekkekameraten Ulrik, og de holder et generelt høyt press, har mye ball og skaper en del, men uten å få ballen i mål. Vi slipper ikke til Slevik heller særlig mye, selv om de setter litt press på oss i perioder. Det er utrolig moro at en av dagens debutanter, Johannes, kriger til seg ballen i Sleviks venstre hjørne bak mål, legger en pasning inn foran mål, som på en eller annen måte lurer seg inn bak Slevik-keeperen. Vi avslutter kampen ok, men føler at seieren kunne vært klarere enn 7-4.

En stor innsats av debutantene Mugishe og Johannes i dag. 09-rekka skaper mange poeng og legger et veldig bra press på Slevik i de to siste periodene. Imre, Sebastian og Brage har god kontroll bakover, og Ulrik scorer et fantastisk mål. Dagens hai er Marlon, som er 100% påskrudd, løper og kriger på alt i dag og gjør to mål og en assist. Og endelig ble det sha-la-la i garderoben 🙂