A-laget med viktig seier over tabellnabo Tunet

G16 Gothiacup 2018
7. januar 2018
Elitejente sin andre seier er et faktum.
11. januar 2018

En torsdag kveld i Tigerstaden var kanskje ikke førstevalget nå i vintermørket, og føreforholdene på E6 gjorde ikke lysten spesielt mye større for undertegnede… det skulle vise seg å bli bra likevel…!

Vel fremme i Høyenhallen imponerer Tunet med et bra åpningsshow og bra arrangement. Sånn burde det vært i alle hallene i eliteserien, veldig bra!

Vi har Hjemgård tilbake etter skade og Jan Kralik debuterer allerede et par dager etter sin ankomst til Norge. Blir spennende å se hvordan han klarer seg etter kun én trening med laget, og han hadde mye innebandy i seg. Det var lett å se at Jan blir en forsterkning når han blir skikkelig varm i trøya og vant med den norske spillestilen.

Første periode er jevn og det er litt nervøst spill de første minuttene. Vi tar ledelsen etter fire minutter ved Hamrin på flott pass fra Fredrik, det gjorde godt. Spillet bølger litt frem og tilbake med noen gode muligheter til begge lag. Men det er vertskapet som klarer å score etter 10 minutter på et vakkert skudd helt oppe i nærmeste kryss. Ådne gir oss igjen ledelsen etter 14 minutter når han står ledig på bakerste stolpe, og slår inn en nydelig pasning fra Hamrin. Vi har så et overtall som vi ikke klarer å utnytte, og helt på slutten av perioden får Sedin en fem minutters utvisning, så tredje skal starte med 3.30 min i undertall…

Vi klarer å jobbe oss gjennom utvisningen uten å slippe inn mål. Kampen er jevnspilt, men vi sitter med en følelse av at vi har et lite overtak utpå der. Likevel utligner Tunet til 2-2 etter ca åtte minutter. Rett etter målet får vi en utvisning og da tar Tunet ledelsen med 3-2. Vi lar ikke det stoppe oss og Fredrik utligner umiddelbart med et skudd i krysset, typisk Fredrik-mål! Når Tunet deretter får en tominutter så klinker samme mann inn 3-4 assistert av Sedin og vi er igjen i føringen. Etter 16 minutter scorer vi nok et mål i overtall, og denne gang er det Hjemgård fra Hamrin, veldig viktig mål, og det er en ledelse vi beholder til pause.

Vi starter bra i siste og Fredrik kriger inn nok et mål slik at det står 3-6 til Sharks. Deretter virker det som alt går på tverke… vi sovner. Etter fem min har Tunet utlignet til 6-6 på tre gode skudd. Vi tar time out. Det funker, og ca fire minutt senere tar vi igjen ledelsen ved Hamrin fra Fredrik. Men drøye minuttet etterpå utligner nok en gang hjemmelaget og det står 7-7. Etter 14 minutters spill så setter arrangøren på Sharks-sangen….. bare på engelsk da.. men vi skjønner engelsk i Særp. Det var ikke lurt, for etter 18 minutter sender Kralik en tversoverpasning til Sedin, han kliner inn 7-8 og vi har overtaket igjen!  Vi setter spikeren i kista da Hjemgård lirker inn en langpasning fra Lasse helt på slutten. Seieren er et faktum, vi vinner en utrolig viktig kamp med 7-9 på bortebane og befester vår 4. plass på tabellen.

En torsdag kveld i Oslo ble brått myyye bedre, og turen hjem blir mye kortere.

Sivert Østerås blir kåret til vår bestemann, vel fortjent. Men i dag var alle knakende gode. Vi gratulerer gutta med seieren, sterkt!

Sivert ble kåret til Sharks beste spiller av den lokale juryen.

Linker:

KAMPFAKTA: Tunet vs Sharks, elite herrer

ASSISTEN: Sarpsborg med sterk borteseier

SARPSBORG ARBEIDERBLAD (+): Effektive Sharks vant igjen