A-laget snudde og vant mot Akerselva

G16 Halden – Sarpsborg 8-10
26. november 2017
G12, Serierunde 3 hvitt lag Eikhallen 02.12.2017
3. desember 2017

IK Akerselva kom på besøk til Skjeberghallen fredag kveld og vi ventet en jevn batalje. Vi ligger en del høyere på tabellen enn gjestene, og må tåle favorittstempelet i kveld.

Vi starter kampen med tre nye rekker i dag, mye pga skade på Hjemgård.

Første periode er ganske svak fra begge lag, men det er vi som har ballen mest. Likevel er det IKA som tar ledelsen etter drøye ni minutter på en kontring. Spillet fortsetter i samme stil, men uten de store mulighetene. Gjestene øker sin ledelse etter 17 minutter etter at vi surrer litt i forbindelse med et bytte. Lagene går til pause på stillingen 0-2 til Akerselva.

Sharks trenerteam er ikke fornøyd med prestasjonen til de nye rekkene og går ut med helt andre sammensetninger i andre, og de kjører også ned på to rekker. Dette ser ikke ut til å hjelpe noe særlig, og IKA kommer til flere store muligheter, og får også et PP som de ikke klarer å utnytte. Men etter drøye ti minutter har Fredrik fått nok.. da kliner han et knallhardt skudd rett i krysset. Vi får også en gigamulighet like etter målet som vi roter til. Gleden blir kortvarig da gjestene øker ledelsen bare minuttet senere på en kontring og et godt backhandskudd fra skrått hold, og det står 1-3. Rett før pause reduserer Mario til 2-3 på et smart skudd, og vi håper dette gir den nødvendige vitamininnsprøytningen før tredje.

Den siste perioden starter med et noe høyere tempo, og det er hett rundt begge mål. Etter ca  fire minutter utligner vår toppscorer Fredrik til 3-3 og vi er ajour. Det går deretter kun et par minutter før vi tar ledelsen for første gang i kampen ved Timmy Sedin på en backhand mellom beina på keeper. Så får vi et PP som vi utnytter allerede etter noen sekunder da Fredrik kliner inn et prosjektil i motsatt kryss, vi leder dermed 5-3 og har snudd kampen. Like etter målet får IKA fem minutters utvisning etter en grisetakling på Hamrin, og vi øyner muligheten for å øke ytterligere. Vi produserer også bøttevis av muligheter, og etter drøyt fire minutters PP sitter den fra Hamrin på vakkert pass fra Sedin, og vi leder 6-3! Akerselva vil ikke gi seg, og kriger inn en redusering etter 17 minutter, men vi klarer å holde buret rent de siste minuttene og drar i-land vår syvende strake seier i eliteserien. Etter en svak første halvdel av kampen så avslutter vi sterkt! Seier 6-4 står det til slutt på tavla.

Assisten: Syvende strake for Sarpsborg

Sarpsborg Arbeiderblad (+): Sarpsborg nekter å tape

Kampfakta: Sharks vs Akerselva

Juryen kårer Timmy Sedin til Sharks beste i dag, vel fortjent.

Timmy Sedin

Ballgutta var fra Soon i dag, her er de sammen med laget etter seieren.