A-laget tapte mot Haugerud 7-3

G8, Minirunde Tindlundhallen 20.11.2016 blått lag
20. november 2016
J16, Asker – Sharks 4 – 15
20. november 2016

Patrick danser foran målet

Vi reiste til Haugerudhallen i dag med et håp om at vi skulle reise kjerringa etter Fredrikstad kampen.

Men vi må nok konstatere at vi har et lag som er i overkant ungt. Vi mangler noen spillere med rutine og noen flere år på nakken i toppseriespill. I dagens kamp startet vi med åtte (!) spillere født 1999. Benjamin Juvkam debuterer og keeper Christoffer Mellegård Andersen står sin første kamp fra start.

De første 5-6 minuttene av kampen styrer vi, og har blandt annet et annulert mål. Det er noe usikkert om det er for at spilleren, Patrick Hjemgård, står med et bein i målgården eller om det er for høy kølle. Vi legger forøvrig merke til at hjemmelaget stadig forsøker å påvirke dommerne med høylytt klaging.. Så klarer de etter 10.23 å få et noe ufortjent mål, da de tar ledelsen 1-0, etter dette kommer de også mer med i kampen. Resten av første periode blir jevnere spillemessig, men det er litt rotete og såkalt «Hawai».

Etter kun elleve sekunder av andre periode scorer Patrick Hjemgård etter en flott pasning fra Lasse Schie, 1-1, og vi får skikkelig trua på gutta. Vi har et stort trykk på Haugerud og tempoet er høyt. Da skjer det verst tenkelige, de setter 2-1, og det er tøft å svelge. Midtveis i perioden bølger det mye frem og tilbake med sjanser til begge lag, men det er hjemmelaget som får mål. Det blir en scoring til 3-1 på en slags volley etter 11.32. Speaker hevder at Akerselva øker sin ledelse… han visste tydeligvis ikke helt hvor han var…

Etter 13.26 får vi en hårreisende tominutter på Mats Gjermundsen for liggende spill. Han hadde bare det ene kneet nedi, men Haugerud spillerne «dømmer» selv, og dommeren biter på. De setter da 4-1 i powerplay, og rekker også å øke til 5-1 før pause.

Før tredje periode endrer vi radikalt på rekkene og gjør et ærlig forsøk, vi har ikke gitt opp! Etter 6.20 scorer Anders Øvereng på pass fra Ola Olaussen, og håpet lever. Vi fører nå kampen og har bra trøkk på dem. Det skapes muligheter men det vil seg ikke helt. Rett etter at vi har skapt en kjempesjanse så går Haugerud opp og scorer, det er tungt. Speaker hevder da at det er Gjelleråsen som øker sin ledelse til 6-2… han trenger tydeligvis hjelp til å finne ut hvilken hall han er i.. Først tror han at han ser Akerselva, så er det Gjelleråsen… men han er i Haugerud sitt sekretariat. Pussig!

Før perioden ebber ut rekker vi å få 6-3 ved Ola fra Patrick, samt enda en scoring fra Haugerud. Lasse får en tominutter helt på tampen, og kampen ender 7-3. Vi ligger nå et stykke unna der vi ønsker å være på tabellen.

Vår bestemann i dag var keeper Chris, bra jobba!

Nå gjelder det å bruke VM pausen godt gutter. Og det hadde kanskje vært fint å fått inn noen forsterkninger også, vi trenger mer rutine og mer bredde.

Link til tabell og resultater: Eliteserien tabell og resultater

Link til Assistens dekning av kampen: Haugerud avgjorde i andre periode

Bildene er tatt av Rune Halvorsen fra Assisten