Deilig seier for A-laget mot Fredrikstad, 6-2

J8 på minirunde i Gaustadhallen
7. februar 2017
J16: Sveiva – Sharks 3-5
11. februar 2017

Det var en veldig viktig kamp for A-laget som stod på programmet i Skjeberghallen fredag kveld. Skal laget klare målsetningen om sluttspillplass så må slike kamper vinnes, enkelt og greit!

Tribunene var ganske velfylte og 218 tilskuere tok plass for å følge oppgjøret. Praten gikk rundt om i hallen om hvor viktig kampen var for begge lag.

Sharks tok ledelsen etter 4.57 ved Lasse Schie assistert av Ola Olaussen. Resten av perioden gikk sin gang uten de store hendelsene, men vi satt vel med en følelse av at Sharks hadde god kontroll på gjestene. Hjemmelaget leder 1-0 etter første periode.

Andre periode starter med et par store muligheter til hvert lag de første minuttene, men fortsatt føles det som vertene har god koll, og på tiden 5.56 øker Patrick Hjemgård ledelsen til 2-0 assistert av Jonas Pettersen. Like etter, på tiden 6.18, får Fredrikstad straffe, noe billig kunne det virke som.. i hvert fall med blå øyne.. Christoffer Martinsen er sikker mot Markus Jelsnes og reduserer til 2-1. Etter straffen smeller det litt i et par taklinger, men Sharks fortsetter å føre kampen. Hjemmelaget produserer flere store muligheter, men Fredrikstad er også farlig frempå innimellom og ypper seg litt. Etter 14.32 scorer Hjemgård igjen, denne gang assistert av Mario Berntsen og vi har en ledelse på 3-1. Nå kjører vi på med fullt trøkk, og gjestene henger ikke med. Tiden står på 17.37 når Berntsen scorer på direkte skudd etter et tversover-pass fra Olaussen. 4-1, Nydelig mål!!!

Tredje periode er det enveiskjøring, og Sharks har alt av ball. Likevel klarer Fredrikstad å klore til seg et mål nesten ut av ingenting, og de reduserer til 4-2 på tiden 5.07 ved Aksel Jæger fra Martinsen. Gleden ble kortvarig, for på 7.04 øker Sharks til 5-2 ved Schie assistert av Hjemgård på et vakkert langskudd i krysset. Perioden ut kontrollerer de blå alt, og fastsetter sluttresultatet til 6-2 når klokka står på 9.44 ut i siste periode. Scoringen var Hjemgårds tredje for kvelden og assisten kom fra Markus Hanstad.

Trener Jonas Magnussen hadde følgende å si til hjemmesiden etter kampen slutt:

«Vi følger game plan idag, alle 20 gjør jobben sin og vi har en god stemning i laget. Det er et lokaloppgjør, men Fredrikstad står ikke helt opp. Blir masse frislag på at de taper de fysiske duellene og jeg syns det er lite temperatur i kampen. Syns det er bedre å si at det var vi som var gode mot at det var Fredrikstad som var dårlige. Vi er flere ganger alene med deres keeper, uten at vi får den inn, så vi må gi ros til Fredrikstads sisteskanse (Nikko Halvorsen). Jeg syns det er moro og se på de unge i Fredrikstad, men enda morsommere å se våre egne unggutter. Nå skal vi fortsette treningen og være enda bedre neste kamp.»

Banens beste for Fredrikstad ble unggutten Samuel Hellström, og vår kapten Patrick Hjemgård ble fortjent kåret til vår beste idag. Har man tre mål og en assist så har man gjort seg bemerket 😉

Neste kamp spilles bort mot Gjelleråsen onsdag 15/2, deretter er det Greåker hjemme lørdag 18/2.

Link til Assistens dekning av kampen: Sarpsborg best i lokaloppgjøret

Link til Sarpsborg Arbeiderblads dekining av kampen: Kapteinen viste vei

Link til resultater og tabell Eliteserien: Eliteserien Herrer 2016-2017