Fredrikstad vs. Sharks 7-3

Landslaget som reiser til VM er klart
14. november 2016
Patrick klar for USA til A-VM i Riga
19. november 2016

Viktig kamp for begge lag i Rolvsøyhallen tirsdag kveld. Optimismen rådet med nytt trenerteam rundt A-laget og stemningen var god!

Første periode kan deles i to, Sharks har mye ball og ser ut til å ha trua. Men etter 10.09 scorer Fredrikstad mot spillets gang og det står 1-0 til vertene. Da snur det virkelig, for etter 10.49 sitter 2-0 bak Mathias Kristiansen i Sharks sitt mål.

Nå er det Fredrikstad som styrer det meste og de holder 2-0 til pause. I starten av andre periode smeller det umiddelbart og 3-0 kommer etter bare 50 sekunder. Resten av perioden blir målløs men vi er mer med.

Siste periode får vi en god start på, og reduserer til 3-1 ved Fredrik Gjødalstuen fra Sander Owren.

Deretter går det bare en vei, og det er nedover… allerede etter åtte minutter har Fredrikstad scoret maaange ganger og leder hele 7-1…

Vi setter inn juniorkeeper Christoffer Mellegård Andersen, som debuterer, når det gjenstår ca ti minutter av kampen. Han holder nullen i den tiden han får på banen.

Patrick Hjemgård reduserer til 7-2 i undertall etter 18 minutter. Assist fra Mats Gjermundsen. Så setter Fredrik nok en redusering, i samme undertall, etter 19 min etter pass fra Patrick.

Gutta spiller seg frem til en del gode sjanser, og resultatet lyver kanskje litt. Noen av målene så enkle ut. Differansen burde nok vært mindre i målprotokollen.

Vi spilte kampen med seks gutter født 1999, fire var alltid med i den ene rekka sammen med Patrick. Den andre rekka bestod av fem gutter født 1994, så det er et veldig ungt lag vi har. Patrick skiller seg ut som eldstemann født 1989, han er altså fem år eldre enn nest yngste spiller. Så vi hadde en snittalder i går på rundt 20 år, og når situasjonen er sånn så vil vi oppleve svingninger i prestasjonene. Vi mangler en del rutine…

Uansett så var Fredrikstad bedre enn oss i dag, det må vi erkjenne, og de vant fortjent. Nå må vi jobbe for å komme opp i nivå før kampen mot Haugerud på søndag.

Magnus Jarberg ble kåret til vår bestemann, og keeper Nikolai Halvorsen til hjemmelagets beste.

Assisten skriver dette om kampen: Fredrikstad knuste Sarpsborg

Her er bilder tatt av Kent Henriksen fra Assisten under tirsdagens kamp: