aktivitetsrunde i Askim Jenter10 og Jenter12
30. januar 2017
Sarpsborg Hvit – Hvaler: Res 3 – 5
4. februar 2017

Mye bra, men også mye å jobbe med. Det er oppsummeringen etter helgens serierunde for G10-guttene. 

Runden gikk av stabelen i Øreåshallen, og motstandere var St.Croix, Greåker, Slevik og Trolldalen.
På forhånd var det delt opp i to lag, hvor laget som spilte de to første kampene hovedsaklig besto av 07-ere samt noen nykommere, mens de to siste kampene ble spilt med hovedsakelig 06-ere.

– Mot St.Croix snakket vi om å holde tempo oppe og bevege mye på oss. Det var guttene flinke til å gjøre, og vi tok kjapt føringen. Målene motstander setter på oss kommer etter kontringer, men vi har i grunn full kontroll gjennom hele kampen, sier trener Pål Delebekk.
Guttene viste igjen at de kan slå flotte pasninger, noe som resulterte i en haug med store målsjanser.
– Det var mye gode pass, og mange harde og farlige skudd. Vi vinner komfortabelt, selv om de har en god keeper, sier Delebekk.

– I kamp nummer to visste vi imidlertid at vi måtte levere mye bedre. Vi ga guttene beskjed om at mot Greåker så måtte det løpes myyye mer enn hva tilfellet var mot St.Croix, sier trener Jon Ivar Tjernshaugen, mens Delebekk nikker.
– Her må vi klinke til fra start! Forsvaret vårt må jobbe raskt tilbake etter angrep, vi må stå på hardt når vi er i angrep, og vi må være flinke til å ødelegge skuddmulighetene til Greåker, manet han i garderoben før man entret banen.

Og det åpnet godt, med et flott mål fra Christoffer – nærmest på volley. Men så var det stopp.
Bulldoggene beit godt i fra seg og både løp og skøyt mye mer enn hva den blå benken likte.
– De scorer på skuddmulighetene sine, gutter. Derfor må vi være flinkere til å stikke frem kølla og ta fra dem den sjansen. Vi kan ikke la de skyte så mye som de gjør, sa trenerteamet i pausen og tegnet og forklarte hvordan de burde spille seg ut av egen sone og inn i angrep.

Og det var perioder i 2.omgang at haiene viste takter. Dessverre ville det seg ikke, og man måtte se seg slått av et bedre lag.

Saken fortsetter under bildet

Etter en seier og et tap var det altså klart for nye spillere. 
– Og mot Slevik viser vi at vi er gode. Guttene våre bruker teknikken sin godt, og vi løper og jobber mye. Theodor noterer seg for tre flotte mål, hvor det flotteste nok kommer etter et fantastisk løp av Phillip fra bak eget mål, opp vingen, og skrå knallhard pass inn foran motstanders mål.
– I denne kampen er vi flinke til å presse motstander ut på kantene når de kommer inn på vår banehalvdel, og ellers holder vi høyt press mot dem. Vi sovner litt på slutten slik at de får noen nettkjenninger, men en god kamp av oss, sier Delebekk.

Saken fortsetter under bildet

Men også for disse haiene skal det bli med den ene seieren. For Trolldalen ble for sterke.
– I siste kamp leder vi godt til pause, men så starter Trolldalen opphentingen. En litt «Kokoskamp» om vi kan si det sånn. Vi kommer stadig i dueller en-mot-en, men blir tatt ut. Jeg vil tro det var en morsom kamp for de mange som satt på tribunen, men vi har litt å jobbe med for alle gutta våre, sier Delebekk.

– Vi er flinke til å spille opp langs vant osv fra backene våre, men det blir etterhvert for «lett». Vi må nok bli flinkere til å planlegge litt flere trekk, og bli mer taktiske, sier Delebekk videre.
Han understreker at det ble forsøkt flere helt nye rekkekombinasjoner, og at det også var flere nykommere med.
– Vi går løs på en ny god treningsuke nå, og ser frem til neste serierunde, avslutter han.