G12, Salva cup 2017 Blåhaiene
2. april 2017
Warbergspelen 2017 – en skikkelig opptur for J10
4. april 2017

Theodor har scoret (foto: OC Foss)

Om man lukker øynene kan man fremdeles se og høre det for seg, de unge haiene fra Sarpsborg som på svensk synger «Obesegrad, Obesegrad!» i det de forlater banen. Warbergsspelen i Sverige ble en fantastisk opplevelse for de to G10-lagene som deltok.

For fra G10 stilte man nemlig med et 06 og et 07-lag i den store svenske innebandyturneringen Warbergsspelen i Varberg. Lagene, med 16 gutter totalt, dro ned med ikke andre forventinger enn å ha det moro og spille innebandy mot ukjente svenske lag. Men smilene kom fort.

Det startet allerede lørdagen. Både 06 og 07 skulle ut i totalt fem kamper hver i løpet av helgen, og det var 07 som startet med kamp mot Varla. I Sverige fikk guttene også erfare at her ble det ført resultater på måltavle, og det var i grunn moro når de så det gikk veien. For målene rant inn bak svenskene, og den første kampen endte med en solid 9-4 seier.
– Vi fikk en drømmeåpning, stråler trener Jon Ivar Tjernshaugen.
– Her spilte vi rett og slett god innebandy. Laget flytter seg raskt, og spiller mye ball. Svenskene henger rett og slett ikke med når vi setter press på dem, og det er moro å se at vi lykkes med godt spill, sier Pål Delebekk.

Sharks-guttene var godt fornøyd med det det leverte på banen i Warbergsspelen. Her er det Marcus, Magnus og Philip som ønsket et bilde. (foto: OC Foss)

Og seieren ga mersmak. 07 fulgte opp med ny god kamp bare timer senere, når Utbynäs ble «haimat».
– De spurte meg på forhånd om vi var «snabba», forklarer Sharks-spiller Noah.
– Og da sa jeg at jeg ikke visste, men at vi hadde vunnet vår første kamp, fortsetter han.

Saken fortsetter under bildet:

Sharks-spiller Noah snakket litt «svorsk» med Utbynäs-spillere før de to lagene skulle møtes. (Foto: OC Foss)

Igjen fikk publikum se flott pasningsspill, og et Sharks-lag som stadig var på plass for å sette inn eventuelle returer fra svenskenes målvakt.
– Vi scorer dessuten to flotte mål på frislag. Både Jarle og Jacob hamret de inn, smiler Delebekk.

Kampen endte hele 7-0, og 07-gutta var i storform.

Saken fortsetter under bildene:

Jacob ser etter muligheter for å spille en god pasning, mens Mikkel vokter målet. (foto: OC Foss)

Noah jager en motstander under Warbergsspelen (foto: OC Foss)

06-haiene ville ikke være noe dårligere i sin første match i turneringen.
– Motstander var Tvååkers, og guttene fikk beskjed om å være med fra start. De hadde sett 07 vinne sine matcher, og ønsket gjøre det samme. Det var rett og slett bare å «gønne på», sier trener Delebekk.
Og guttene leverte. 9-0 sto det..til pause! Da hadde man blant annet sett lekne scoringer hvor Marcus dro tunnel på en motstander, før Philip snappet opp ballen og plasserte den høyt i nettaket.
– Vi leverer mye bra spill, og skaper stadige farlige sjanser ved å sende pasninger inn foran motstanders mål. De har en god målvakt som hindrer at det står mer, sier Tjernshaugen.

Men mer skulle det bli, for 06-erne ga seg ikke før de gikk av banen med 13-3 på tavla og nærmest trampeklapp fra tribunen.

Saken fortsetter under bildet:

Marcus og Theodor følger med på en kamp under Warbergsspelen (foto: OC Foss)

Neste match var trolig den mest dramatiske under hele Warbergsspelen-oppholdet til haiene. Det var 07-gutta som møtte Rydboholm til sin tredje match for dagen.
Det åpnet bra med 2-0 ledelse og kjempespill fra Mikkel i mål. Det hadde han i grunn levert i samtlige matcher. Men nå kom feberredninger ut av en annen verden.
– Vi gikk til pause med 2-1-ledelse og forklarte guttene at vi måtte satse enda litt tøffere fremover. Det var tydelig at de var slitne etter to kamper tidligere på dagen, og det begynte bli litt mye dumping av ball ned i rundvant, og for lite jobbing etter, forklarer Delebekk – som også besluttet å rokkere litt på rekkene.
Og 2.omgang ble tett og jevn. Og fysisk. Begge lag kjempet godt i dueller ved vantene, og stadig lå det spillere nede etter smeller. Men man holder føringen – til det gjenstår 2:41 igjen på klokka. Rydboholm utligner til 2-2.
– Vi fortsetter å krige på, og får et frislag i god posisjon når det gjenstår knappe halvannet minutt av kampen. Og det smeller Marcus i mål til stor jubel, sier Pål Delebekk.
3-2 står seg, og 07 har dermed vunnet samtlige kamper denne lørdagen.

Saken fortsetter under bildet:

Trener Pål Delebekk gir guttene en pep-talk i pausen (foto: OC Foss)

Det ønsket 06 å gjøre også, og var ivrige etter å komme igang med kamp klokken 20:40 lørdag kveld. Motstander var Varla 06.
Tross sen kamp var gutta skjerpet og «taggade». Det ble spilt gode pasninger, løpt mye, og skutt knallharde skudd. Og mange var utagbare for motstanderens målvakt.
– Her gikk vi til pause med 5-2 men ba guttene om å roe ned. De lot seg alt for ofte stresse med ballen, og begynte skyte i dårlige posisjoner mot slutten av omgangen. Vi forklarte at de ofte har god tid, og at det kan være lurt å løfte blikket og se etter en kamerat før man løsnet skudd, sier Tjernshaugen.

Beskjeden ble tatt til følge, og 06-guttene jobbet på og ga seg ikke før det sto 10-5 på tavla. «Obesegrad» sang de på svensk på vei av banen, mens publikum jublet fra tribunen.

Saken fortsetter under bildet:

Veldig populært å få bruke A-lagsgarderoben i Wictory Center. (foto: OC Foss)

Søndagen skulle 07-guttene spille to kamper, og 06 tre. 07 hadde begge sine kamper i det som var turneringens hovedarena; Wictory Center – en hall laget kun for innebandy. De gjorde store øyne og måpte nærmest i det de entret banen – for dette var flott. Noe helt annet enn hallene de var vant med hjemmefra.
Kult var det også at de fikk tildelt Warbergs A-lags garderobe i arenaen. Her satt de på plasser med A-lagsspilleres navn over hodet og logo på gulvet.

Saken fortsetter under bildet:

Pål Delebekk og Jon Ivar Tjernshaugen ser guttene innta banen i den fantastiske arenaen Wictory Center. (foto: OC Foss)

På banen, først mot Bergums, og deretter mot hjemmelaget Warberg, ble det imidlertid alt for tøft. Nå møtte unggutta den svenske innebandyen de hadde forventet på forhånd, med teknisk gode spillere, raske overganger, og farlige dragskudd.
– I første kamp ble man kontret i senk, mens i den andre kom man knapt over midten og til skuddmuligheter, sier trenerne.

07 var uansett fornøyd – for seier i 3 av 5 kamper – det smakte godt! Og muligheten til å spille i en så flott arena, var verdt turen i seg selv.

Saken fortsetter under bildene:

Mikkel er klar for dyst i Wictory Center (foto: OC Foss)

Oppvarming må til før kamp (foto: OC Foss)

Samtidig som 07 spilte i Wictory Center, spilte 06 sine siste kamper.
– 06 møtte også Warbergs 06-lag, og her fikk vi mål i mot etter knappe 3 sekunder, forklarer Tjernshaugen. Guttene ga seg likevel aldri, og kriget inn 1-1 – som sto seg.
– Mot både Lindås og Fritsla stemte spillet mer, og man gikk seirende ut.  Dermed gikk 06 gjennom turneringen uten et eneste tap. Det er imponerende, sier Tjernshaugen.

Sistnevnte lag, Fritsla, var man nemlig blitt informert om at ikke hadde tapt en innebandykamp på to år (!).
– Vi vinner 2-0 over dem etter at vi rett og slett jobber dem ut av stilen. De hadde en fantastisk god målvakt, i likhet med oss – men vi klarte altså overliste han, samtidig som vi fratok svenskene deres muligheter, sier Delebekk.

Saken fortsetter under bildet:

Trenerne Jon Ivar Tjernshaugen og Pål Delebekk snakker med guttene i pausen. (foto: OC Foss)

Han roser begge Sharks-lagene for innsatsen de har lagt ned i Warbergsspelen, og sier det ble vist mye god innebandy.
– Vi har godt driv fremover, vi løfter blikket og ser etter lagkamerater, og vi blir stadig tryggere defensivt. I tillegg har vi fantastisk målvaktspill – og en foreldregruppe som reiser rundt og heier. Dette var moro, avslutter Pål Delebekk.

..og Sharks-gutta, de går muligens fremdeles rundt og synger «Obesegrad, Obesegrad».

06-erne til Sharks gikk OBESEGRAD gjennom Warbergsspelen og ble puljevinnere.