G10: – Løper vi, vinner vi!

A-laget med tre nye signaturer
4. september 2017
Plankecup 2017 for Jenter 12
6. september 2017

Klare instrukser fra trener Ole Johnny Aasen (foto OC Foss)

Guttene på G10 viste både publikum og trenere hvor moro det kan være å spille innebandy, når de i helgen deltok i Plankecupen i Fredrikstad. 

For deltagelsen i Plankecupen søndag var nemlig de første kampene G10 spilte sammen denne sesongen.
– Det er klart det tar litt tid å bli vant til å spille sammen, men det tok seg opp utover i turneringen, var meldingen fra flere av foreldrene på tribunen.

Haiene åpnet med kamp mot Tunet 07, og leverte i grunn en god kamp hvor man sto for mye av presset.
– Dessverre straffes vi litt på enkle feil, som pasninger inn foran eget mål og kontringer. Motstander har ikke mange avslutninger på mål, men setter de mulighetene de får – mens vi setter ballen utenfor, sier trener Ole Johnny Aasen.

Han ga guttene beskjed om å være mye tøffere i kampene som fulgte. Både hva angikk spill og skudd.
– La oss være skikkelig «på» motstanderen i denne matchen. Gå ut på banen og vær skjerpet, manet han før kampen mot Slevik.

Og guttene responderte umiddelbart. 

Pasningene satt godt, kontringene kom fort, og haiene presset motstander høyt. Og så kom målene som perler på en snor. Pass fra back-posisjon til løper, som spiller tvers over til fri lagkamerat og i mål. Gang på gang. Jacob til Jarle. Fabian fra midten av banen, og både Noah H og Benjamin med flotte skudd i både det ene og andre krysset.
– Samtidig vartet Mikkel opp med noen feberredninger i målet vårt når Slevik kom på en sjelden visitt, skryter Sharks-gjengen.
– Her leverte vi rett og slett en veldig bra kamp. Vi løp masse, og vi så etter lagkameraten. Dermed skapte vi mange målsjanser, og gjorde mange flotte mål. Det må vi fortsette med. Løper vi, så vinner vi, sa Aasen til guttene.

(saken fortsetter under bildet)

Guttene tok heiarop både før og etter kampene!

Og haiene så seg aldri tilbake. For smaken på seier var god, og i tredje kamp for dagen skulle de nok en gang møte Tunet 07.
– Nå skal vi revansjere tapet i stad, var den klare meldingen fra G10-gutta, som smalt til fra start.

Et av de flotteste spillene fant nok sted i denne matchen, da Mikkel først redder en målsjanse fra Tunet, slipper ballen raskt til Fabian på back, som spiller lang ball opp til Jarle som løper mot mål. På motsatt side kommer Jacob, somsikkert løfter ballen i nettmaskene etter å ha blitt spilt fri.
Også Benjamins raid fra egen banehalvdel, gjennom midten, rundt motstanders mål og i nettmaskene, var flott. Og guttene jublet og high fivet hverandre langs benken.
– Vi spiller nok en god kamp, og her blir motstander helt klart stresset av at vi løper mye mer enn hva vi gjorde i første møte med dem. Vi løper og presser, spiller gode pass og skyter mye. Moro å se på, sier Aasen etter seieren.

(saken fortsetter under bildet) 

Jarle gliser etter flott spill

Siste kamp i turneringen gikk mot Tunet 08, to timer etter forrige kamp. Det var tydelig at små haier begynte å bli slitne i både bein og hoder, og kampen bar preg av dette.
– Vi vinner komfortabelt, men dette er en fryktelig rotete kamp hvor vi løper lite og viser liten intensitet. Dette var langt unna hva vi så i de andre kampene, hvor vi faktisk ville krige for seieren. Vi gjør en god første turnering sammen, og vi ser hva vi skal trene mer på, avslutter treneren – mens G10-gutta mottar applaus fra foreldre på tribunen etter tre av fire mulige seire.