G10: Prikket krysset i nye seire

G18 exit fra Gothia Cup
8. januar 2017
G8 blåhaiene, minirunde Hjortberghallen 08.01.2017
9. januar 2017

Ingen kunne stoppe G10-guttene under helgens serierunde i Borgehallen. Resultatet ble fire nye seire og en haug med baller plassert i krysset. 

– Begge lagene våre (Hvit og Blå) følger instruksene fra benken godt, de gjør det vi har øvd på under treninger, og jobber godt. Det betaler seg i dag, sier trener Jon Ivar Tjernshaugen.
– Ja, vi ser mye godt spill igjen, og flotte mål, fortsetter trener Pål Delebekk.

Det var Sarpsborg Hvit som åpnet med to kamper. Først mot Trolldalen, deretter Greåker.
– Mot Trolldalen var det litt marginer vår vei i første omgang, men i andre spiller vi svært bra innebandy. Mikkel i mål vartet også opp med flere gode redninger for oss, samtidig som vi flere ganger hørte at det smalt i stengene i motstanders mål, sier Tjernshaugen. Kampen endte med en komfortabel seier, blant annet etter et par flotte frislag fra Fabian.
– Først slo han det flott i krysset, men ble bedt om å ta det på nytt av dommeren. Da ba vi bare om en reprise fra benken, og han vartet opp med et enda hardere kryss-skudd, sier Delebekk.
– Det var deilig!, sier unggutten selv.

Mot Greåker åpnet haiene svært godt og leverte titt og ofte vakkert pasningsspill.
– Vi er flinke til å presse høyt i første omgang, og backene våre spiller solid defensivt. Vi er akkurat passe tøffe, og går til pause med en god ledelse, sier Delebekk.
Etter pausen var det imidlertid Greåker som tok over presset en stund, og klarte få inn et par reduseringer.
– Det ser tidvis ut som vi blir veldig slitne, likevel får vi seier også her, og har alt i alt god kontroll, oppsummerer treneren.

Saken fortsetter under bildet

Sarpsborg Blå ville ikke være noe dårligere og gikk for seire i sine to kamper mot Fredrikstad Rød og St.Croix.
Og om lagkameratene i Hvit hadde scoret flotte mål i krysset, fulgte like godt Blå opp med det samme. Her var det spesielt Jacob som markerte seg med flere utagbare skudd.
– Mye flotte mål i kampene mot både Fredrikstad og St.Croix, sier trenerteamet.

I kampen mot Fredrikstad opplevde man også at motstander tok time-out.
– De fikk noen reduseringer etter dette, men likevel vinner vi komfortabelt, sier Delebekk.

St.Croix fikk også merke at de blå haiene var på hugget, og trenerteamet ba etterhvert spillerne om å fokusere på gode pasninger. Og guttene hørte godt etter. Det ble krempasninger fra både Theodor og Jacob, til blant andre lagkameratene Noah og Jonas.
– Også her blir det scoringer med skudd i krysset. Men det som er spesielt moro er at flere av guttene som ikke har scoret så mye tidligere fikk smake litt på det. Slikt gir selvtillit, skryter trenerne.
Og stoltheten var tydelig hos samtlige av spillerne på begge lag.

– Vi leverer nok en gang fire gode kamper. Får vi til flyvebytt og slikt etterhvert også, så blir dette helt fantastisk, avslutter Delebekk med et smil.