G10: Storkoste seg på hjemmebane

G12, Greåker bulldogs vs Blåhaiene 26.03.2017
26. mars 2017
J16 NM-sluttspill dag 2: Sharks – Sveiva 8 – 2
26. mars 2017

– Dette er vår hjemmebane. Dette er siste serierunde. La oss avslutte med stil! 

Det var beskjeden fra både trenere og spillere på G10 foran den siste seriekampen i Skjeberghallen lørdag. Men før vi kommer dit;

For flere av oss startet dagen tidlig. Veldig tidlig. Klokka var jo tross alt stilt til sommertid, og dermed føltes kanskje oppmøte 08:30 som noe helt annet enn 08:30. Men flinke foreldre fikk opp vant, gjort klar i kiosk og inngang, ja til og med etablert loddsalg. Og dermed var det klart for den første av 4 kamper.

Saken fortsetter under bildet

Kampen mot Trolldalen viste at guttene var sultne på seiere.
– Vi visste at Trolldalen var et lag som løp mye, og dermed var det viktig at vi var presise i vårt spill, og at vi flyttet ballen fort. Det funker, og vi holder et godt og høyt press, og tillater veldig lite tilbake, sier trener Pål Delebekk. For pasningene satt godt, og skuddene var mange. Det samme ble antallet baller som traff nettmaskene.
Haiene går til pause med en solid ledelse, og fortsetter å jobbe på i samme dur i andre omgang. Og flere av målene som kommer er av det flotte slaget. Samtidig jobber guttene godt sammen, og spiller som et lag. Og bakerst sto Mikkel som en helt i mål, med flere feberredninger når gjestene fikk muligheten.
– Vi kriger for hverandre, og er gode på returer. Samtidig inkluderte vi backene mye, og leverer en veldig god match. Vi har selvsagt flyt, men vi får en god seier, sier Delebekk.

Kamp 2 gikk mot Øreåsen, og også her viser guttene gode tendenser.
– Mye flott pasningsspill igjen, som gjør at vi kommer til en rekke gode muligheter, sier trenerteamet Delebekk og Tjernshaugen.

Blant annet hadde Jarle og Jacob noen klikk-klakk-sekvenser som resulterte i mål, samtidig som Christian både avsluttet selv og serverte Sebastian.
– Øreåsen har en veldig god målvakt som tar mange av målsjansene våre, men vi leverer godt og jobber gjennom matchen. Dermed får vi en ny seier, oppsummerer trenerne.

Saken fortsetter under bildet

De to siste matchene gikk mot Fredrikstad. Første av disse var utvilsomt Lukas store kamp. På ett og samme bytt noterer han seg for ekte hattrick (altså tre mål etter hverandre). Men det var mange gutter som kom på scoringslisten denne lørdagen.
– Og igjen er det pasningsspillet vårt som gjør at vi kommer til mulighetene. Vi spiller ballen fremover, og inkluderer backer ved sjans, sier trenerne.
– Fredrikstad åpnet nok begge omgangene best, og presset oss høyt da, men så klarer vi hver gang å overta og i stedet stresse dem. Det er bra, og gir oss seieren, forklarer Delebekk.

Med én kamp igjen, mot Fredrikstad også denne gang, var guttene opptatt av å avslutte G10-serien ubeseiret på hjemmebane.
– Dette er vår hjemmebane. Dette er siste serierunde. La oss avslutte med stil! – roptes det i garderoben før kampstart.
– Men vi minnet dem på at Fredrikstad hadde åpnet begge omganger godt sist, og at det derfor var viktig at vi var på dem fra start. Vi understreket at vi måtte være flinke til å spille ball, klare å roe ned, og ikke minst se opp før vi spiller pasning, sier Tjernshaugen.

Og guttene tok beskjeden. Haiene tok føringen, og holdt motstanderne bak seg helt ut. Denne kampen ble det ikke mindre enn 5 pling fra skudd i stolper og tverrliggere, men også en hel haug med flotte mål. Jarle viste blant annet flotte takter da han elegant dro seg forbi en Fredrikstad-back før han limte ballen i krysset.
– Vi leverer alt i alt fire gode matcher. Enkelte situasjoner kan vi nok bli enda litt tøffere, særlig i egen sone, og vi må bli litt bedre på kraft i klareringer og pasninger hjemme. Men vi avslutter i Skjeberghallen med full pott, og tar dermed med oss god-følelsen til Sverige og Warbergsspelen neste helg, sier Delebekk.

Og dét er en opplevelse guttene ser frem til. En stor turnering med kamper mot helt nye lag – fra Söta Bror.

Vi gleder oss!