Søk
Close this search box.

G10: Tøff dag i Askimhallen

Det ble som ventet en tøff dag for de to G10-lagene våre i Askimhallen lørdag.

– Vi visste på forhånd at vi ville oppleve å bli presset mye denne serierunden, men vi hadde nok håpet det skulle bli litt jevnere, sier trener Pål Delebekk etter lørdagens kamper.

Det startet med kamp mot Slevik.
– Vi sa det før kamp, at her ville vi bli presset bakover, slik at det var viktig at vi fortsatte jobben vår fra sist serierunde, med å gå ut og ødelegge skuddmulighetene til motstander. I denne kampen ønsket vi spesielt at vi måtte være flinkere til å ta ut skuddene deres fra midt i banen. Dessverre gikk det ikke slik vi ønsket, samtidig som Slevik er gode. De scoret på alt. Det blir et styggere tap enn nødvendig synes jeg, sier Delebekk.

Trener Jon Ivar Tjernshaugen er enig, men understreker at guttene viste gode tendenser innledningsvis i 2.omgang.
– Da styrer vi og har godt spill.

Mot Greåker åpnet haiene best, og scoret ved Christopher allerede etter noen få sekunder.
– Flott scoring var det, et velplasserte skudd. Vi klarer dessverre ikke holde ledelsen hele veien, og går til pause med Greåker i føringen, men roser guttene for godt trøkk i omgangen, sier Tjernshaugen.

I 2.omgang er det tydelig at flere av spillerne begynner bli slitne, mens Greåker spiller høyere og høyere på banen.
– Vi kommer oss rett og slett ikke ut, og motstander vinner. Jeg synes likevel vi leverer en god kamp, og vi ser mye gode og ballsikre backer på eget lag slik vi var ute etter, sier Delebekk.

Saken fortsetter under bildet

Også haienes tredje kamp gikk mot Greåker, og trenerteamet gjentok for spillerne at de måtte være oppmerksomme på motstanders skudd.
– Vi vil nok bli presset mye, så det er viktig at vi tør å gå frem i skuddet deres. Samtidig må wingene våre være flinke å jobbe mye mer hjemover denne gang de også, forklarte de spillergruppa.

Og det åpnet godt igjen; Philip klinket et frislag i nettmaskene, og haiene var i føringen.
– Så faller vi sammen igjen. Vi gikk til pause med flere bakover, så i pausen hadde vi fokus på at vi måtte være flinkere til å hjelpe hverandre, og vi gjentok flere ganger at vi må slutte å bare legge baller på mål. Det fungerte kanskje i minirunder, men nå er målvaktene for gode. Vi må passe mye mer, og dermed komme til bedre skuddmuligheter, sier Tjernshaugen.

Peptalken ser ut til å ha hjulpet i innledningen av 2.omgang, og en knallhard frislag-scoring fra Fabian på pass fra Sebastian gir gutta tenning.
– Vi hever oss godt etter en tung 1.omgang, og vi har flere gode muligheter. Vi avslutter kampen godt, og vi er «på» og skaper eget spill. Akkurat slik vi var ute etter. Tap, men godkjent, oppsummerer trenerne.

Foran siste match for dagen håpet man å kunne reise hjem med i det minste én seier i Askimhallen. Men Trolldalen ville det annerledes.
– Vi starter kampen bra, men så rakner det litt igjen. Vi løper ikke nok, og vi er ikke tøffe nok til å gå inn og nekte dem skudd. De får spille pasning etter pasning, og får avslutte helt upresset. Det må vi gjøre noe med, sa Tjernshaugen i pausen.

Samtidig sørget man for å rose Frej, som sto en fantastisk kamp i mål. Publikum var vitne til flere feberredninger, og vi fikk dessuten en straffe i mot. Den reddet selvsagt Frej.

Tilbake på banen og klare for 2.omgang, var det klart at Philip umiddelbart hadde tatt beskjeden om å løpe mer. Han startet like godt omgangen med et skikkelig raid inn gjennom Trolldalen-forsvaret, dro av målvakten og avsluttet med en flott scoring.
– Men så glemmer vi ting igjen, og blir passive. Mens de spiller ball, både fremover og bakover på banen, og dermed til gode avslutninger, så bare legger vi baller på målvakten deres når vi først kommer i angrep. Vi har sett hva vi må jobbe mer med etter denne runden, og skal ta med oss dette videre, avslutter Jon Ivar Tjernshaugen.

Som en stolt supporter-mamma sier; Ingen utvikling uten tøffe dager!

Heia Sharks!

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle