G10, ☠️Pirates cup 2018 ☠️ Hvitt lag
17. april 2018
Finale tap for J15
22. april 2018

G12 meldte på to lag i årets utgave av Pirates cup. Vi meldte på ett lag i G12 klassen og ett i G14 klassen. Siden dette er en breddeturnering og at vi har meldt på ett G12 og ett G13 lag i Zone tenkte vi å teste ut lagene i denne cupen.

G12:
Totalt fire lag i puljen, Sarpsborg IBK G10, Fredrikstad, Strømmen og oss.

Fredag:
Fredrikstad: Med en hel rekke 05 spillere på g13 ante vi at dette kom til å bli spennende. Kampen var veldig jevn hele veien, mange sjanser til begge lag. Men vi har definitivt ballbesittelsen og putter flest. Vi starter cupen med en 6-3 seier.

Lørdag:
Sarpsborg G10: Definitivt klassens underdogs. Det hender vi låner noen av G10 spillerne på vårt hvite lag i avd.2. og vi trener ofte sammen. Morsomt å få en internkamp. Vi blir et par str. for store, og drar i hav en seier med sifrene 7-1.


Strømmen: Endelig møter vi et lag vi ikke møter på for ofte. Veldig hyggelig at Strømmen tok turen Østfold denne helgen. De stilte også lag i både G12 og G14 klassen. Vi tar hjem seieren med sifrene 4-1.

Søndag:
Semifinale, Sarpsborg G10. Med tre seire i innledende kamper møtte vi G10 igjen. I denne kampen gikk nok våre gutter inn med en litt for enkel innstilling. G10 biter godt fra seg og hadde flere store sjanser. Vi tar hjem en 3-0 seier og er klare for finale!

Finale, Fredrikstad. Det er nå det gjelder, ta ut de siste kreftene for å ta hjem heder og ære. Vi har definitivt spillet og har mange sjanser, men Fredrikstads keeper holder et meget høyt nivå for alderen, så her må det spilles. Marcus putter to og Adrian ett, alle etter meget godt forarbeide hvor vi får til bra spill i forkant. Fredrikstad hadde også mange gode sjanser, men vår sisteskanse, Magnus, hadde ingen planer om å slippe inn noen mål denne dagen. Og slik ble det, 3-0 til haiene!!!

 

G14 laget:
Planen var å stille det samme laget som vi skal benytte i Zone cup i G13 klassen, men siden to av spillerne fra G14 laget var på NM G15, fylt vi på med egne G12 spillere. Også i denne gruppen var det fire lag påmeldt, Fredrkstad, BMIL, Strømmen og oss.

Lørdag:
BMIL: Vi merket raskt at vi møtte større gutter enn vi var vant med. Fysikken gjorde at vi måtte spille smartere for å komme helt frem til kassa. Og det klarte vi hele fem ganger, og vi var sterke bakover. Backene ryddet opp og det som gikk i keepers vei ble stoppet, nok en kamp uten bakover av Magnus. En solid 5-0 serier. En meget god start på cupen.

Fredrikstad: Friskt i minnet sitter fjorårets sesong hvor vi aldri fik has på 04 laget til Fredrikstad. Kunne vi revansjere alle tapene fra i fjor? Fredrikstad er et samspilt G14 lag og får mye sjanser. De er raskest ute og leder 1-0 tidlig i kampen, vi henger ikke helt med i periode, men heldigvis reduserer vi bare noen minutter senere. Herman setter den kontant i nota etter godt forarbeide av Adrian. Fredrikstad svarer raskt og leder 2-1 rett etter halvgått løp. Da snapper Markus ballen og fyrer av et dragskudd rett i lengste kryss, og det er spenning i kampen igjen. Det er nå full «krig» ute på banen. Hvem får inn den neste? Nok en gang er det Adrian som gjør forarbeidet og Herman Aa setter den i rett høyde til side for Fredrikstads keeper. Etter noen nervepirrende siste minutter er det vi som tar hjem seieren 2-3.

Strømmen: Siden Fredrikstad klarte å slå Strømmen, tenkte vi at det burde vel vi også klare. Det viste seg fort at både skoene, farten og skjeggveksten var større hos Strømmen spillerne, riktignok ikke alle, de hadde også med en jente. 😉 Vi henger etter hele veien, de putter to for hver gang vi putter ett. Det ender med et 3-7 tap.

Søndag:
Som nr. 2 i puljen møter vi nr.3, Fredrikstad igjen! Med resten av G13 Zone laget på plass kunne vi stille med de to rekkene vi hadde planer om å teste ut.  Siden vi stilte et G12,7 lag mot Fredrikstad i går, burde det vel gå enklere i dag? Dette ble keeperenes kamp, mye sjanser, men få mål. Mathias klarte å overliste Fredrikstad keeper kun en gang. De siste minuttene meldte flere av spillerne seg ut av kampen, det var for spennende at de ikke hadde lyst til å gå på banen. Det var heldigvis de mest erfarne sin «tur» så de holde unna . Etter fullspilt kamp på 20 min. stod det 1-1 på tavlen. STRAFFER! Definitivt en Deja vu opplevelse, vi hadde straffer mot Slevik i fjor. Kunne vi klare det igjen. Det ble plukket ut tre spillere fra hvert lag som skulle ta straffer. Fra vårt lag ble Mathias, Aleksander H og Marcus plukket ut. Alexander først, ingen nøling , skudd fra ca. 4 meter, rett i nota. Fredikstads første, han går nærme, for nærme, han har ikke noe valg annet enn å skyte på høyre side for keeper, noe Magnus Skjønte han hiver seg ned i akkurat rett tid og skuddet blokkeres. Mathias tar vår andre straffe, han går også nærme, veldig nærme, men med en køllehastighet som kun Zorro kunne kopiere, drar han den forbi fredrikstads keeper og triller den pent inn i nota. Redder Magnus nå, så er vi i Finale!!!!!

(Bildet er lånt fra St.Croix – Pirates cup facebookside uten å spørre først.
«Man of the match» synes ikke på bildet, dekket av haier før straffatager nr. 2 fra Fredrikstad har kommet seg ut av målgården, straffen og redningen var så og si identisk med den første)

Finale, Strømmen. Denne kampen bli veldig lik den første, høy fart og mer fysikk enn vi har å by på, men planen var en annen. I stedet for å presse høyt som på Lørdag, la vi oss litt bakpå. Det ble færre mål til Strømmen, men også til oss. Vi får et 4-0 tap på slutten av cup’en. Men som dere ser av bildet under, fikk alle medalje og pokal. Blide og glade gutter. Vi kommer igjen St. Croix!