Søk
Close this search box.

G12, Gothia 2018

G12, Gothia 2018. Ingen tvil om at dette er årets høydepunkt for både store og små. 18 glade guter må søke seg fri to dager fra skolen for å spille innebandycup, bare det er jo en veldig god start.

Onsdag: Vi durer av gård fra Kiwi på Årum ved 18 tiden. Det går selvfølgelig ikke mange sekundene før den første spør om vi snart er fremme. Noen timer senere er vi på plass på Hvitfeldska skole hvor vi skal bo helt til Søndag. Siden vi ikke har kamp før 12:40 neste dag, blir det muligheter for å «buse» litt (som de sier i Sverige) i noen timer.

 

Torsdag: En kamp skal spilles mot et Svensk lag. I puljen er det totalt tre svenske, ett Tsjekkisk og oss «norrbaggar». Først ut er Jønkøping i selveste Lisbergshallen. Vi starter meget godt, putta tre raske på under to minutter i første periode i tidsrommer 7:43 til 08:43. Etter det dabbet det av og svenskene putter to før perioder er over. I andre omgang var det svenskene som var mest ivrige, de utligner eter fem minutter og etter det går det nesten bare en vei. Svendkene dro i fra. Vi klarte å redusere litt på tampen av kampen, men det holdt ikke.

Resultat: 7-4


Lett stretching før kampen

 

På kvelden dro vi på «Supermatch» i SSL, Pixbo vs Helsingborg. Gutta var superklare for stormatch, og hold dere fast foresatte, de satt helt rolig en hel time FØR kampen begynte! Det ble selvfølgelig litt godis. De fikk ikke bare se veldig god innabndy, det var også musikalske innslag og oppvisningskamp med mix lag.

Gutta krutt sitter tålmodige og venter(!)

 

Innmarsj, Imagine Dragons og lagene i superkampen.

 

Fredag: Tre kamper på skjemaet. Opp tidlig og første kamp 08:40 på Valhall. Første motstandere var Båstad. Vi spiller en meget bra match, men vi mangler den siste pasningen og at skuddene faktisk sitte i nettmaskene. Flere stolpe- og tverrliggerskudd. Båstad vinner litt ufortjent 0-3.

Plaster på såret og for de som slet med utstyret passet det bra at Klubbhuset lå vegg i vegg. Det ble mye pimping av køller senere på dagen. Nye blader, grip og køller. Jon Ivar Tjernshaugen hadde med alt man trenger for å kappe, varme m.m.

Fredagens andre kamp var mot det Tsjekkiske laget. Det begynte nå å bli en del «vondter» i laget. Lagmoralen var heller ikke helt på topp. Men i følge tabellen så langt burde vi ha en meget god sjanse mot Tsjekkerne. Vi vinner komfortabelt 6-1. Etter noen omrokkeringer på rekkene holdt vi «vondtene» i sjakk og gutta spilte en meget god kamp. Mål en oppnådd, vinne en kamp i puljespillet. Da var det bare å kjøre på videre!

I den tredje kampen møtte vi puljevinnerne Capricorn. Ikke mye «vondter» og slitne bein å se på banen, gutta fikk en ny glød etter seieren over Tsjekkerne. Vi spiller en meget god match og tapte «bare» 3-0. Capricorns trener mente vi var de beste de hadde møtte i puljespillet, det tar vi med oss! Vi var veldig gode bakover, men fikk ikke til så mye fremover. Skuddene satt ikke i denne kampen heller.

Vi blir nest sist i puljen og finner raskt ut at vi skal møte GIF i B-sluttspill lørdag morgen.

 

Lørdag: Ingen tvil om at vi var klare for å slå Gjelleråsen. Limpan og polarbrødet satt i påsan og gutta var klare for kamp 09:00 på ØHK:Erlandssonshallen. Vi leder to null etter 12 sekunder! Vi stopper ikke der, etter første tyve står det 8-1. I andre omgang sparer vi spillerne med «vondter» og lar tredjerekka få mye spilletid. Meget bra trening. Ekstra moro er det at våre yngste og «førstereis» gutter får flere mål og målgivende pasninger. Veldig bra jobba Chener, Mikkel, Audun og Dennis!

IMG_9739

Kamprop

 

I 1/8 finalen møte vi nok et Svensk lag, Helsingborg. Vi åpne også meget bra i denne kampen. Vi ledet 3-1 etter første omgang. I andre omgang sitter ikke spillet og det blir mye i stengene og rett utenfor mål. Med en ballbesittelse på 70 % og så mye skudd, burde denne kampen sette helt annerledes ut på tavlen. Men nok en gang er det et svensk lag som stikker av med det lengste strået. Et surt 8-4 nederlag. Kampen snur totalt de siste ti minuttene. En ting er sikkert, neste års målsetting er satt! Slå et svensk lag!

 

Alt i alt gjør vi en meget bra cup, kanskje vår beste kamp noensinne mot Capricorn mener hovedtrener Ståle Wiig. Med tanke på at vi spiller mot meget gode lag med stort sett bare spillere født i 2005, skal vi være fornøyd. Det skjer mye på ett år, spesielt med fysikken sier trener Pål A. Delebekk. Ingen tvil sier Jon Ivar som allerede gleder seg til neste år.

I tillegg til å være en meget bra sportslig utvikling for guttene, er det rom for mye lek og moro i mellom kampene. Siden vi gikk ut såpass tidlig i turneringen ble det tid til å se andre Sharks lag eller bli igjen på skolen for å leke og spille innebandy i gangen (håper ikke vaktmesteren leser dette) og selvfølgelig spise godteri og drikke pærecider. Men under hele turen var det to ting som alltid måtte huskes, Fokus og Respekt. Dette gjelder for alle, både på banen og utenfor banen. Da får alle en hyggelig og god opplevelse på alle arenaer. Og det får man si, for en gjeng å ha med seg på tur, 99,9 % av tiden, glade og positive gutter. Null stress å være trenere og lagleder rundt denne gjengen. Vi gleders oss til Gothia 2019!

 

Fokus og respekt i praksis. Her er det hovedtrener Ståle Wiig som coacher gutta etter siste kamp på lørdag.

 

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle