Søk
Close this search box.

G12/14, Pirates cup 2017

G12 og G14 velger å avslutte sesongen med å starte den neste med en cup. Og Pirates cup er perfekt til nettopp det, St. Croix arrangerer en breddecup før sommeren starter for fullt for syvende gang. Vi tenker derfor dette er en gyllen mulighet for å ta med underårige spillere på begge lag. Vi tar med seks G12 spillere opp sammen med seks G14 spillere. På g12 tar vi med noen få 06 spillere. En unik mulighet til å knytte bånd mellom de ulike aldersgruppene og bygge opp klubben. Om noen år håper vi at akkurat disse gutta kan representere klubben på A-laget og da er det viktig å knytte bånd tidlig.

Ingen tvil om at det er bredde, det kommer nyoppstartede lag og godt etablerte lag. Bare for å prøve å beskrive bredden, Oshaug kommer i utgangspunktet med et G10/12 lag. Men siden Øreåsen trekker sitt lag i G12 klassen stiller de lag der også! G12 klassen består i utgangspunktet av Øreåsen, Fredrikstad, Slevik og Sarpsborg. Sifrene for Oshaug blir ikke pene, men de gir aldri opp og vi ser at de tar store steg i løpet av cupen. Spillet blir bedre og smilene på barnemunnene vises. Selv med tap er det mye mestringsfølelse. De møter tross alt noen av de mest etablerte klubbene i kretsen. For å få til to fulle rekker låner vertskapet bort tre spillere, en utrolig flott gest!

Treneren til Oshaug fortjener et eget avsnitt, med en nesten nyfødt på magen, en tass som rekker så vidt opp til vantet og to på banen og alene på benken, så lukter det ildsjelprisen i like mange meter som det er fra Oshaug til Borgehallen. Snakker om engasjement og «ståpåvilje»!

G12 er først ut og møter Slevik på Fredag. Vi har spilt mange jevne kamper med hvithaiene mot Slevik. De stiller et rent 06/05 lag i G12 klassen og har med to jenter. Det blir som vanlig en tett kamp og Slevik vinner fortjent 2-1, noe de for øvrig kan takke Tina for med meg meget godt keeperspill.

Lørdag, opp og hoppe, første kamp 09:00.mot Fredrikstad. De stiller ikke «fullt» lag, men de har med mye fotballgutter med mye fart og utholdenhet. Det blir for tøft og vi må se oss slått med 4-0. Vi spiller mye ball, men vi får ikke til det siste lille. Fredrikstad har også en meget god keeper.

I den andre kampen som skulle ha vært mot Øreåsen, møter vi Oshaug. De kjemper tappert, men vi blir et nummer for store. Vi bytter til noe mindre mål halvveis i kampen. De henger bedre med, så da må vi spille mer ball. Og det er definitivt noe som vi trenger å øve på.

Søndag, noen senere, men fortsatt tidlig på’n. Kamp 09:30. Vi møter Slevik nok en gang. Vinneren går til finale. Gutta var nå skikkelig klare på at denne gangen skulle vi virkelig trå til for å slå Slevik. Det blir en «rysare» av en kamp, vi er noe slappe til det står fem minutter igjen. DA skjønner gutta endelig at de måtte begynne å jobbe. Vi lå under 2-3, vi presser hardt og til slutt fyrer Leo av et skudd rett i krysset i siste spilleminutt. Det blir straffer, nervøse trener, spillere og foresatte. Karya vinner stein/saks/papir og velger at vi tar første straffe. Linus er iskald og setter den hardt og konsist i krysset. Aleksander redder første, vi er i føringen. Deretter blir det mye bom/redninger fra gode keepere fra begge lag, men «zorro spilleren» til Slevik finter ut Aleksander, det står nå uavgjort. Det hele avgjøres på den åttende straffen, Karya som vant stein/saks/papir klarer å overliste Tina og sette den i nettaket. Spenningen var til å ta og følge på i hallen, flere av våre spille skalv og klarte ikke å holde henda rolig. Nå måtte Aleksander redde, så var vi i finalen. Sleviks spiller føler nok presset, Alekdander møter fint i feltet og skuddet stryker «tvælla» som ungdommer sier. Vi er i FINALEN!


Karya setter sin straffe.

I finalen møter vi Fredrikstad. Trenerteamet prøver seg på ett luretriks og lover bort den største isen på bensinstasjonen til alle om de tar dette hjem. Vi henger godt med, men Fredrikstad plukker oss sakte men sikkert i fra hverandre. Vi henger med til 2-1, men taper til slutt 4-1. Den eneste som får is i denne kampen er Benjamin, men på helt feil sted. Et skikkelig slag på beinet gjør at han må bæres av banen og kjøles med en ispose. Fredrikstad spiller som de alltid har gjort, legger inn foran stengene fra baksiden av mål og trer den inn  derfra.

Alt i alt er vi meget godt fornød med innsats og plassering i denne cupen for G12 sier hovedtrener Ståle Wiig. Egentlig over all forventning. Vi ser at rollene på de guttene som vi har kjørt opp på G14 blir ivaretatt. Det er viktig å slippe til andre, slik vil man på sikt få et bedre lag og lagmoral. Pirates cup er en kjempefin arena for nettopp dette.


G12


Flotte medaljer

 

G14 møter Greåker i sin første kamp som spilles på fredag kveld. Våre g12 spillere er veldig spente, og trenerteamet var veldig spente på hvordan miksen med G14 spillere ville fungere. Det viser seg å fungere meget godt, gutta finner tonen og spillet tidlig i turneringen og overrasker nok Greåker. Vi vinner kampen 2-0!

På lørdag står Halden først på programmet, gutta jobber iherdig og tar også hjem denne kampen med 2-0 seier.

Deretter møter vi Hvaler, faktisk det som er igjen av hele innebandymiljøet på Hvaler. De stiller med «stort og smått» for å kunne stille lag. Det er ikke mange år siden Hvaler hadde en fin ungdomsavdeling, nå er det ikke noe igjen. Trist for øysamfunnet og for innebandyen generelt, det er garantert mange potensielle gode spillere man går glipp av. Heldigvis er det et par ildsjeler igjen som holder det gående med et G14 lag, vi tar av oss hatten Ronny for jobben du gjør.

Supporterne våre stusset litt når de så laget fra Hvaler, «flere med bart og skjegg og snart sertifikat?» Forklaringen står over…. Tilbake til kampen, ingen tvil om at Hvalerspillerne som er oppfostret på førsteklasses fisk og ræk var gode og kanskje en størrelse for store for oss. Haiene jobber iherdig, men det er vanskelig å få hull fremover. Høyere fart og større gutter var vanskelige å stoppe. Vi taper til slutt 5-0.

Vi ender som nr. 2 i puljen og er klare for A sluttspill!

Sluttspillet starter på Søndag, først ut er Slevik. Nok en gang møter vi gutter som er godt forbi stemmeskiftet. Høy fart og for mye kropp og lengre lemmer gjør det vanskelig. Vi må nok en gang se oss slått 5-0, Slevik stikker av med seieren i A sluttspillet. Med tanke på at vi stiller G12/G14 er det ikke noe dårlig resultat!

Da gjenstår kun en kamp, bronsefinalen. Hvaler står nok en gang på andre siden av midtstreken. Haiene var nå skikkelig sugne på en revansj. Vi spiller godt, men erfarer nok en gang av størrelse og fart slår teknikk. Vi henger godt med og har flere stolpeskudd, men Hvaler tar hjem serien med sluttsifrene 4-0. Uansett bedre enn forrige oppgjør, vel blåst gutter!


G12/G14 mix


Kult trofe! Arrrr….

Miksen av G12 og G14 spillere var meget vellykket, sier en meg fornøyd hovedtrener Ståle Wiig. Med tanke på aldersforskjellen vi møtte i de lagene vi taper mot, gjør vi oss definitiv ikke bort. En viktig erfaring for 04 spillerne våre som nå skal opp til G14 å få kjenne på nivået. Og ikke minst det sosiale og lagmoralen som 03 guttene bidrar med. De tar ansvar og oppmuntrer de yngste spillerne. Veldig gode forbilder alle sammen. Etter siste kamp sier hovedtreneren:

Ståle: «Vi mangler 50 og 50».
Jeg: Hæ?
Ståle: «Pr. rekke mangler vi 50 cm og 50 kg»

Sarpsborg IBK G12 benytter anledningen til å takke alle motstandere, arrangør for nok et prikkfritt arrangement og G14 spillerne som stilte opp, for en meget lærerik og morsom cup. Vi kommer igjen!

 

 

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle