Tormod Høydahl ansatt som hovedtrener for herrenes elitelag
10. september 2018
Seier på straffer, i serieåpningen mot Slevik
14. september 2018

Plankecup er et sikkert høsttegn. Årets utgave hadde 111 lag og 265 kamper som vi deltok i 11 av. Vi stilte to lag i årets utgave, ett G12 lag med 2006 gutter og ett G13 lag med en miks av 2005 og 2006 gutter. Vi har forberedt oss godt og trent hardt siden starten av august. Vi har hatt fokus på styrketrening og spesielt mye på planken, både vanlig og sidelengs. Ville det gi resultater?

 

G12:

Vi kommer i pulje med Askim og Ull/Kisa07. Siden vi kun var tre lag i puljen møttes vi to ganger.

Fredag:

Ull/Kisa G07 – Sarpsborg IBK:  0-12

Lørdag:

Sarpsborg IBK – Askim: 3-1

Askim – Sarpsborg IBK: 0-8

Sarpsborg IBK – Ull/Kisa G07: 10-0

 

Vi vinner puljespillet overbevisende 33-1 og går rett til 1/4 mot Fredrikstad G11.

Søndag:

Fredrikstad IBK G11 – Sarpsborg IBK G12: 5-6

Fredrikstad G11 er noen skikkelig råtasser, raske og veldig gode med ball. Her fikk vi virkelig brynet oss godt.

Da ble det Tunet G06 i semifinale. G13 semifinalekampen skulle gå samtidig, siden flere av 06 spillerne til nå hadde spilt på begge lag, måtte vi nå ty til yngre krefter. Tunet gikk med på å legge til noen spillere på kampskjemaet i etterkant, noe vi var svært takknemlige for. I en periode, så angret de nok dypt å inderlig på det. Vi hadde de i dyp knestående til det var ett minutt igjen. Da klarte Tunet, dessverre for oss, å putte to mål på under to minutter!

Sarpsborg IBK – Tunet: 4-5

 

Takk for en meget spennende og lærerik kamp Tunet G06! En stor takk til Benjamin, Noah, Theo og Mathias for at de stilte opp for G12 laget. Og selvfølgelig, sist men ikke minst, en stor takk og honnør til spillerne som tilhører laget. Ingen tvil om alle har blitt mye bedre, mange har tatt STORE skritt. Ekstra hyggelig var det at Nicklas endelig fikk nettkjenning i kamp, når det først ble hull, raste ballene inn i nota.

Ikke noe kommer gratis, flere av disse gutta har kjørt harde økter med styrke og løping sammen med G15 en gang i uka, tre halltreninger pr. uke med styrke og løping i tillegg. Da skjer det noe, «hard work always pays off».

Dessverre har vi ikke noe bilde av G12 med medaljer, det er selvfølgelig sterkt beklagelig.  Men det ligger flere bilder av guttene på assisten sine Facebook sider.

 

G13:

Vi havner i pulje med Ull/Kisa G13, GIF Fighter G13 og Fredrikstad IBK G13 rød. Siden det kun var tre puljer ville beste og nest beste puljevinner slippe en kamp i sluttspillet. Vi bestemte oss derfor raskt at vi gikk for beste puljevinner da vi har litt tynt med gutter til to lag.

Fredag:

Sarpsborg IBK G13 – Fredrikstad IBG G13 rød: 21-0

Lørdag:

GIF Fighter G13 – Sarpsborg IBK G13: 0-17

Ull/Kisa G13: 1-4

Vi blir beste puljevinner med 42-2 i målforskjell. «Mission accomplished! Vi gikk derfor rett til semifinale og skulle møte vinneren av Ski og Ull/Kisa. Ull/Kisa vinner 2-0 over Ski og var klare for oss igjen. Ville vi klare å knekke de igjen. I den første kampen var det de som fikk den første nettkjenningen. Men vi klarte heldigvis å mørne de og putte de fire siste målene, kunne vi klare den samme bedriften igjen?

Søndag:

Ull/Kisa var egentlig i samme situasjon som oss, litt for få spillere til to lag, men vi hadde stablet på plass totalt fire rekker med stort og smått i semifinalene som gikk samtidig på G12 og g13. Ull/Kisa hadde kun åtte utespillere. Det tok lang tid før det ble noen mål, det var gode redninger og mye stolpeskudd begge veier. Til slutt var Ull/Kisa slitne, det begynte å gå vår vei og vår keeper Magnus storspilte og holdt nullen, igjen. Finale!!!

Vi var veldig spente på om det ble Slevik eller IBF Gøteborg 05 hvit som spilte på banen ved siden av med bare to meters mellomrom. Vi håpet på Gøteborg (sorry Slevik), da vi tapte mot de med våre 06 spillere i Zone cup i våres. Så en aldri så liten revansje hadde vært deilig.

Finale:

Jaggu gikk våre ønsker i oppfyllelse, det ble Gøteborg i finalen. Med tanke på at vi tidligere ikke har slått noe Svensk lag, så ville det passe veldig godt å gjøre det på nesten hjemmebane. Vi har hatt flere svenske lag under oss, men har ikke klart å holde helt inn. Ville vi klare det mot ett rent 05 lag?

Vi dro i gang med to spente rekker, fire utespillere og en reservekeeper på ressursbenken. Beskjed til sistnevnte var klar, det kunne bli innhopp som mot Ull/Kisa, men ingen garantier ble gitt.

Det viste seg raskt at dette skulle bli en utrolig jevn og hard kamp. Første omgang ender 0-0. I pausen legger hovedtrener Wiig vekt på FRIL, dette er noe vi jobber med daglig. Fokus, Respekt, Innsats og Lagånd. De har hørt reglen tusen ganger før, men responsen denne gangen var overveldende på mange måter, gutta leverer hele alfabetet og tar ledelsen ved Herman Aa etter en kjempejobb av Herman J. Men det haglet med baller andre veien også. Takket være sisteskansen, Magnus, som varter opp med redninger som ikke har vært sett siden 90 tallet ble det sagt på tribunen, hjelm, feberredning med hånd, skoreding i 70 cm høyde når han hev seg ned etter en tversoverpasning. Vill jubel på tribunen og benken!

Vi fikk en utvisning når det var ca. fire minutter igjen. Vi trengte noen raske utvilte sko i undertall, ressursbenken får en mulighet ved Mathias. Gøteborg fikk ikke til noe godt overtallsspill, de blir stresset og mistet mye ball. Det oppstod frustrasjon og sinne som resulterer i en utvisning til Gøteborg. 4 mot 4. Samme rekke står, Mathias jobbet opp og stjal ballen og satte den kontant i nettaket. 2-0 og kun to minutter igjen. Begge lag fulltallige de siste to minuttene, Gøteborg tok ut keeper og det ble mye press mot vår banehalvdel. Mange forsøk, men alt blir reddet eller ryddet opp av bekkparene som også gjør en kjempekamp. Magnus reddet og ser Herman J sette fart, ballen går igjennom og Herman lurer av en back og triller ballen enkelt inn i det tomme buret. 3-0 og ett minutt igjen. Gøteborg gir ikke opp, men vi holdt fortsatt stand og kampen ender 3-0!

For en prestasjon gutter, detter er en stor lagseier, men også flere svært gode enkeltprestasjoner. Da har vi fått «hull» på Svenskeflagget, måtte det bli flere….

Oppsummering:

G12 laget nesten helt til finale. Våre nyeste 06 spillere tar kjempeskritt og viser at de har trent meget godt i det siste. 44-10 i målforskjell.

G13 lager tar byklan fra svenskene som har tatt den med hjem de to siste årene. 51-2 i målforskjell, 0 (null!) mål bakover i sluttspillet.

For en gjeng, for en cup, skal bli meget spennende å følge dette laget fremover!

 

Da gjenstår kun å takke Slevik for nok en prikkfri rekordturnering. Det er noe rusk i maskineriet, men hyggelig og imøtekommende arrangører ordner opp. Ønsker kun å bemerke en ting, pokalbudsjettet kan godt oppjusteres noe. Ta 25.- for kaffen. 😉