Jonas (A-lag) og Thomas (Damelag) gjør opp en status så langt i sesongen!

Årsmøteinnkalling Sarpsborg Innebandyklubb
12. februar 2017
Damelaget senket Enga søndag kveld
13. februar 2017

Thomas Norheim og Jonas Magnussen

Hjemmesiden har tatt en prat med trenerne for klubbens A-lag og Damelag, Jonas Magnussen og Thomas Norheim. Vi har stilt dem noen spørsmål, og fått svar som vi ønsker å dele.

Først ut er Jonas, som tok over ansvaret for A-laget i november 2016, etter å ha startet sesongen som trener for klubbens G19 lag.

Jonas Magnusssen

1. Hvorfor takket du ja til å overta A-laget midt i sesongen? 

-Da styret kom med tilbudet, så var jeg litt betenkt. Har lite erfaring som trener og ville egentlig holde meg på aldersbestemt nivå et par år til. Etter et par samtaler falt mange brikker på plass og jeg fikk et veldig positivt inntrykk av tiltakene, ressursene og fremtidsplanene til klubben. Når Tormod, Lars Gøran, Stine og Tom-Roger var villige til å danne et team rundt A-laget, så kom også motivasjonen til å takke ja. Har tross alt et blått hjerte.

2. Hva synes du om sesongen så langt etter at du og det nye trenerteamet tok over? 

-Det har vært kontinuerlig forbedring uke for uke. Vi har økt treningsmengden, det har tatt tid, men nå kan vi ha lengre perioder med høy intensitet. Det kommer nå flere tilbake fra skader og sykdom, så med en frisk og rask tropp, så blir konkurransesituasjonen igjen sunn. Vi skal jobbe godt sammen resten av denne sesongen, deretter kan vi evaluere perioden.

3. Har du troen på at laget når sluttspillet? 

-Ja, det har vi troen på. Men vi må ta en kamp av gangen. Det er fortsatt en jobb vi må gjøre og det blir noen bra kamper som vi gleder oss til framover.

4. Hva synes du om Sharks som klubb, hvilket inntrykk har du, nå som du er tilbake etter noen år i Slevik?

– Sharks har alltid vært en fin klubb, det er jo byens lag. Det drives bra nå og det er mange ildsjeler i klubben som man ikke kan takke nok. Det er mange ressurspersoner som kommer med gode ideer, så her er alt mulig. Ungdomsavdelingen her er stor og det satses på utvikling. Det er veldig artig å følge alle klubbens lag, vi har blant annet et godt og ungt damelag med et meget bra trenerteam, som vi regner med at kommer til å bite godt fra seg om noen år. Det er tilbud til barn og unge helt ned til 8 års alderen, så det kommer mange haier oppover i rekkene. Sharks er en klubb for ALLE og det er flott at det gis tilbud til gutter og jenter i alle aldre.

5. Hvilke utfordringer står laget overfor fremover?

-Utfordringene ser vi på som muligheter. Det kommer til å bli et mye sterkere lag framover. Vi skal fortsette med den gode satsningen på egne, spisse den fysiske, tekniske og taktiske treningen slik at vi kan både representere på landslag og i nasjonal serie. Vi ønsker å være en attraktiv klubb for utøvere som ønsker å satse og vil være en del at et stort fellesskap. Framtiden i blått er lys.

 

Thomas, som trener damene våre, har vi også tatt en prat med for å gjøre opp noen tanker om sesongen så langt, og hva han tenker om resten.

Thomas Norheim

1. Hvordan har du opplevd sesongen så langt?

-Sesongen sålangt har gått over all forventning, hadde forventet at våre prestasjoner skulle svinge mye mer enn det det har gjort. I og med at vi har et veldig ungt lag. Når dette sies så sliter vi også med skader på de få rutinerte spillerene vi har, men ungjentene har stått opp mesterlig! Vi har faktisk i skrivende stund kun tapt mot lag over oss på tabellen(3 stk.). Er vel bare en kamp vi ikke har vært helt på, og det var mot serielederen, men revansjelysten er stor når Østensjø kommer på besøk om ca en uke.

2. Før sesongen sa du at dere hadde trent godt, har laget vært så godt rustet fysisk som du håpet på?

-Når det gjelder treningsgrunnlaget så føler jeg at vi matcher alle lag på kondisjonen, vi blir litt «lette» i noen situasjoner med det er jo naturlig grunnet vår lave snittalder.

3. Hvordan ser du på resten av sesongen, hva er målsetningen, og hvor tror du dere kommer til å ende opp på tabellen? Tar dere fortsatt «en kamp av gangen»?    

-Målet med denne sesongen er å utvikle oss som lag, det bruker vi hver kamp og trening til. Tabellmessing så er vi noe overraskende helt der oppe, men igjen…Havner vi høyt så er det en ren bonus. Alt handler om og utvikle ALLE spillerne og få ALLE til og føle at de bidrar! Det føler jeg at vi har klart så langt i sesongen. Beviset på det er at samtlige spillere har bidratt målmessig, akkurat det er veldig gledelig! Alltid viktig for et lag at de ikke har kun en eller to som lager målene, er det flere som bidrar så blir det også vanskelig for motstandern og vite hvem de skal stoppe. Skal også innrømme at jeg er en trener som har en forkjærlighet til god gammeldags angrepsinnebandy. Det skal lages mål og gjerne mange sådan! Tror og håper spillerne også tenker det samme. Etter 11 kamper denne sesongen så har vi putta 78 mål, det gir et snitt på over 7 mål pr kamp! Når dette skrives så er vi litt over halvveis i sesongen, mange kamper skal spilles i mars måned (Dame og J 16) noe som igjen blir en utfordring. Men utfordringer liker vi! Vi skal fullføre sesongen slik vi har startet den, utvikle oss sammen både på og utenfor banen. Viktigheten med at alle føler at de bidrar og at de har det moro settes også høyt!

 

Vi ønsker begge trenerne lykke til med resten av sesongen!