Protokoll fra Årsmøtet 2022
19. april 2022
NM G15: Kanonstart mot Sandnes
7. mai 2022

Etter to år uten NM så var vi endelig i gang igjen. Riktignok noe forsinket. I utgangspunktet skulle NM gått av stabelen i slutten av Januar. Men det satte den siste nedstengingen en stopper for. 10 lag fordelt på to puljer målte muskler denne helgen. Gruppene virket noe merkelig da de to antatt beste lagene, Tunet og Gjelleråsen havnet i samme puljen, og der ble også vi plassert. Med tanke på treningsgrunnlaget de to siste månedene med mye sykdom, samt av vi ikke har fått trent så mye sammen og at vi havnet i pulje med de to antatt beste lagene var målsetningen å gjøre det beste ut av det…..

Guttene planla tidlig at de vill skille seg ut og at de ville støtte en god sak. Rosa drakt og innsamlingsaksjon ble svaret. Salming ved Atle Wallin synes dette var ett meget godt forslag og spesialdesignet en ny drakt til oss til formålet. Tusen takk Atle, her ser dere resultatet:

Vi ønsker å rette en stor takk til  sponsorene for bidraget til innsamlingsaksjonen og draktstøtten!

Sarpsborg Avfallsenergi AS – SAE er et topp moderne avfallsforbrenningsanlegg som utnytter restavfall til miljøvennlig energiproduksjon.

Boss of gloss – Bilpleie er et håndverksfag som krever godt håndlag, god fagkunnskap og gode kvalitetsprodukter.
En jobb man ikke overlater til hvem som helst. Vi hjelper deg! Ny bil hver gang!

Økonomideler – Over 45 år med traktor- og bildeler!

Kiwi – Kjapt, trygt og billig

 

Innsamlingsaksjonen slutter 30.04.2022. Ønsker du å gi et bidrag, kan du gjøre det her: 

 

 

Med fire kamper på 2 x 20 min på lørdag, så visste vi det ville bli tøft, selv for en tropp på 18.

Kamp 1: Sveiva

Første motstander ut var Sveiva, ett lag vi ikke kjenner så mye til, men håpet på en god start. Det starter litt seigt, men vi får første nettkjenning ved Marcus Amundsen etter seks minutter, bare 18 sekunder senere får Sander Bang-Jacobsen jobbet inn det neste. Sveiva reduserer halvveis i perioden. Vi vinner til slutt komfortabelt 6-1 i første kamp.

Poeng: (0+2) Harald Voraberger Olsen, (1+1) Marcus Furuseth Amundsen, (1+1) Theodor Anders Delebekk, (1+1) Markus Flåt, (1+0) Tim Erik Falchenberg Johnsen, (1+0) Linus Michelsen Arnesen, (1+0) Sander Bang Jacobsen

Målvakt: Magnus Wiig ( 11 skudd = 91 %)


Foto: Kent Henriksen, Innebandyavisen  (trykk på foto for å lese saken, betalingsmur)

Kamp 2: Gjelleråsen

I den neste kampen møter vi Gjelleråsen, ett lag med flere herre-eliteseriespillere i troppen. Selv om Gjelleråsen i år måtte spille om fornyet tillit i øverste nivå, så holde mange av disse 04 guttene øverste nivå blant landets 17 åringer. Det er en stund siden vi spilte mot de sist, de kjørte da med kun 8 utespillere, det gjør de fortsatt…. sist vi spilte mot de ble vi en str. for små, bokstavelig talt, vi har ikke så mange 04 spillere i troppen. Vi stiller med alle klubbens tilgjengelige 04,05 og 06 spillere som ikke er ute med skader eller har sluttet, det er desverre flere av 04 spillerne våre som tilhører de kategoriene.

Derfor var det nok svært overraskende for alle i hallen av det er haiene som tar ledelsen, Theodor Delebekk plasserer ballen i nettaket etter 04:36. «04 maskineriet» til Gjelleråsen får nå blod på tann, men Magnus Wiig redder fire ganger før de klarer å få den i nota. Det begynner å bli hett i hallen. Vi drar på oss en utvisning som motstanderne utnyttet godt, etter 30 sekunder ut i utvisningen satt den igjen. Gjelleråsen maler på og får inn ett mål til før pausen.

Det er vi som startet best i andre, Sander bang Jacobsen blir spilt opp av Theodor Delebekk som gjør at vi reduserer på 24:23. Det begynner nå å bli veldig varmt i trøye til de grønne. De drar på seg to utvisninger, som vi ikke klarer å få noe ut av, men på 37:17 spiller Theodor Delebekk tilbake til Nicklas Halvorsen som drar av ett langskudd som finner veien helt bak Gjelleråsens målvakt. Det står nå 3-3!!! Magnus Wiig holder nullen i andre og det blir uavgjort! En seier for oss, med uavgjort som resultat og 2-0 serie i andre omgang. Dette resulterte i mye mumling rundt i hallen, Tunet og Gjelleråsen hadde spilt uavgjort 2-2 tidligere på dagen. Her kunne det bli målforskjell som avgjorde om man gikk til semifinalene eller ikke (de to beste lagene i puljene spilte semifinalene).

Poeng: (1+2) Theodor Delebekk, (1+0) Nicklas Halvorsen, (1+0) Sander Bang Jacobsen, (0+1) Markus Flåt

Målvakt: Magnus Wiig ( 19 skudd  = 84 %)

Kamp 3: Ajer

Om ikke det var friskt i minnet, så husket vi kampen mot Ajer fra NM i 2020 veldig godt. Et surt 1-2 tap, dette skulle revansjeres! Med to kamper i beina, begynte det å gå trått, for begge lag. Det ble en seig kamp med lite action og få mål. Gjelleårsenkampen krevde mye krefter og vi fikk to av våre mest sentrale spillere på skadelista. Kampen ender 2-2.

Poeng: (1+0) Adrian Lødding Myrhaugen, (1+0) Theodor Delebekk, (0+1) Nicklas Halvorsen, (0+1) Markus Flåt

Målvakt: Magnus Wiig ( 11 skudd  = 82 %)

Kamp 4: Tunet

Tre timer etter sirupkampen mot Ajer møtte vi favorittene Tunet, kunne vi gjenta bedriften som mot Gjelleråsen? Vi startet godt og tok ledelsen(!), Sander Bang Jacobsen spiller opp Marcus Furuseth Amundsen som finner nettmaskene i taket mellom hendene til Tunets sisteskanse. Tunet reduserer på 10:05, og etter dette blir det mye Tunet, de tar over mye av spillet. Men vi henger absolutt med, de sjansene vi hadde var giftige. Tunet vinner kampen 1-4, fortjent. Skuddstatistikken 26-6 sier sitt, ikke bare om Tunets muligheter, men også noe om vår målvakt, Magnus Wiig som definitivt holder oss inne i kampen, og vi ga aldri opp. Alle våre spillerne var i aksjon, Tunet gikk på to rekker…..

Poeng: (1+0) Marcus Furuseth Amundsen, (0+1) Sander Bang Jacobsen

Målvakt: Magnus Wiig ( 26 skudd  = 85 %)

Kamp 5: Akerselva (kampen om den «sure» 5e plassen…)

Etter en god kebabmiddag fra en lokal sjappe på Dal og en godt natts søvn var planen å «feie over» Akerselva. Kampen ble dessverre litt lik som den mot Ajer, mye sirup og enda flere på skadelista. Akerselva tok ledelsen litt før en halvgått første omgang. Vi fikk ikke til noe på at lag som lå dypt med sine tre bakerste og høyt med løperne (Gammelt sarpetriks som Sander Raab Owren har tatt med seg til byen? ;)) Før andre periode stokkes det om på rekkene, det ga resultater. Sander Bang Jacobsen kriger den i nota etter en pasning fra Markus Flåt på 23:39. På 27:34 putter Jesper Theslo den på ett langskudd etter pasning fra Sander Henriksen. Endelig var vi i føringen. På 37:08 putter Marcus Furuseth Amundsen etter pasning fra Mathias Motzfeldt Jessesen. På 17:33 reduserer Akerselva, og de gir seg ikke. Men vi holder stand og vinner fortjent sett med haiøyne. Vi sikret derfor den «sure 5e plassen».

Poeng: (1+0) Marcus Furuseth Amundsen, (1+0) Jesper Theslo, (1+0) Sander Bang Jacobsen, (0+1) Mathias Motzfeldt Jessesen, (0+1) Sander Henriksen, (0+1) Markus Flåt

Målvakt: Magnus Wiig ( 17 skudd  = 88 %)


Foto: Kent Henriksen, Innebandyavisen  (trykk på foto for å lese saken, betalingsmur)

Oppsummering:

Med ett «G15,9» lag må vi si oss godt fornøyd med denne 5e plassen, hovedtrener Ståle Wiig sier «OK+». «+ fordi vi spiller jevnt på resultat med den beste lagene i landet, og det med et ungt lag som ikke har trent sammen i løpet av sesongen mer enn en gang i uka. De unge spillerne (06 gutta) står frem når de får muligheten og gjør en kjempeinnsats». Hjelpetrenerne Raymond Kjellmann og Jørgen Wiig nikker, og er 100 % enig. «Om vi hadde byttet plass med en av de andre lagene fra gamle Østfold i pulje B, hadde det vært store sjanser for at vi hadde spilt semifinale»….. «Vi ser frem mot neste sesong, om alle 05 og 06 spillerne fortsetter og vil gjøre «jobben», så er det store muligheter for en av de gjeveste metallsortene i G17″. Snakker vi finale? «Ja, det er definitivt innen rekkevidde. Det er veldig trist at pandemien ødela mulighetene på G15 i forrige sesong. Der kunne vi gjort det skarpt», avslutter Ståle Wiig.

 

Trykk her for å se statistikk