Semifinale 2 – A-laget fikk det tøft

Semifinale 1 – Tett og morsomt lokalderby!
4. april 2018
Følg G17 NM live på YouTube
7. april 2018

Kun 22 timer siden fløyta gikk i Tindlundhallen i går, så var vi igang med semifinale nr to i Skjeberghallen i kveld.

Første periode starter med en takling mot hodet fra en Greåker spiller, noe som gir fem minutters utvisning i innebandy. Vi har ikke hatt spesielt god uttelling i fem-minutters overtall tidligere i sluttspillet, heller motsatt egentlig… slik går det også denne gang, da Greåker litt heldig tar ledelsen på en sprettball som finner veien i nettet. Heldigvis klarer vi å score to ganger i overtallet, først Lasse Schie fra Ådne Øvereng. Deretter er det Fredrik Gjødalstuen som setter den etter pass fra Markus Hamrin. Like etter at gjestene blir fulltallige så skyter Fredrik i stolpen… og vi har bra trykk mot deres mål. Etter åtte minutter får Greåker nok en utvisning, og der skulle nok dommeren holdt igjen for fordelen, da vi var på full fart fremover med ballen.. I stedet scorer Greåker i undertall etter en serie uheldigheter. Først skytes det i blokka, så er det en som mister balansen da en Greåker spiller kommer i full fart. Han treffer ballen på volley med én hånd i full strekk… dermed har gjestene fått to scoringer i undertall med maks flyt, og det står 2-2. Litt senere er det vi som må i fryseboksen, og Greåker er effektive og setter 2-3, og den stillingen holder perioden ut. En periode som ble litt preget av utvisningene, og det var forholdsvis jevnt sett under ett.

Andre periode er drøye tre minutter gammel da Greåker tildeles straffeslag. Markus Jelsnes redder den, og dermed får de i stedet overtall. Gjestene er igjen utrolig effektive og scorer enda en gang. Dermed står det 2-4 til gjestene. Det tar ikke lang tid etter dette, så sitter 2-5… det er et vakkert mål, og Greåker har nå et godt grep om kampen. Men det er tydelig at gutta våre ikke gir opp av den grunn, og det gås til i duellene så det ryker etter! Etter snaut åtte minutter scorer Kralik, men det annulleres for høy kølle, noe det ikke var full enighet om i hallen. Nå hettar det til på banen, og det er vi som ryker på en ny utvisning etter 11 minutter, den klarer vi å ri av.  Resten av perioden styres av gjestene spillemessig, men vi har våre muligheter til å redusere uten å lykkes.

Den siste perioden starter med at Greåker styrer spillet, og etter fire minutter sitter 2-6 etter vakkert spill. Nå tenker vi at det blir hardt å ta dem igjen, men det virker som gutta fortsatt har trua, for det jobbes hardt så langt. Men når vi nærmer oss 10 minutters spill ser det ut til at lufta har gått litt ut av en del av gutta, Greåker har ballen konstant og får også 2-7 etter en retur fra vant. Nå gjør gjestene akkurat som de vil, og på 15 minutter scorer de 2-8 på meget vakkert vis. Vi pådrar oss deretter en to minutter som vi holder unna på. Drøye minuttet før slutt er det Greåker som pådrar seg en utvisning, men det ebber ut med sluttresultatet 2-8.

418 tilskuere kan konstatere at Greåker vinner fortjent, og de leder nå med 2-0 i kamper. Neste match er i Tindlundhallen mandag 9/4 kl 19.00.