Følg G17 NM live på YouTube
7. april 2018
Semifinale 3 – A-laget røk ut mot Greåker i kveld
9. april 2018

Vi hadde alle mulighetene til å ta oss videre til finalen om 2 uker, men det gikk ikke vår vei denne gangen.

Men alt i alt har det vært en god helg med meget bra spill fra vår side. Første kampen vår på lørdag morgen, er mot Tunet. Det visste vi ville bli en tøff match, men det var avhengig av vårt beste. Dessverre scorer de før det har gått et minutt, men vi utligner bare to minutter senere. Rett før pause får de en scoring til og de leder 2-1 etter første periode. Vi har ikke helt kommet oss opp på nivå denne perioden. Tunet øker til 3-1 etter knappe fire minutter og piffen går litt ut av oss. Ikke er bedre i denne perioden, uten at vi får uttelling. Det gjør Tunet når det gjenstår drøye tre minutter. Kamper ender også 4-1.

De to neste kampene spilles mot antatt enklere motstand. Først mot Sjetne, som er heldig og får det første målet. Vi utligner litt senere og det står seg til pause. I andre periode vises klasseforskjellen og spillet vårt sitter bedre enn i forrige match, og vi vinner denne perioden 5-0. Kampen ender da 6-1.

Neste kamp er mot Hummersåk, som vi kunne kjenner til av det vi har sett av dem denne dagen. Her skal vi ha muligheten til å trille ball og produsere mye målsjanser. Det får vi jo også, uten at vi klarer og på nok ønskelig tempo i ballen. Vi virker egentlig litt daffe. Uansett så renner det inn mål, med fem scoringer i første og ti i andre. Kampen ender 15-1.

Siste kamp skal spilles mot Slevik. Og den blir avgjørende for om vi kommer til semifinale neste dag. Heldigvis og deilig er det da å se at gutta hever nivået flere hakk fra forrige kamp. Vi demmer opp for det lille Slevik har av angrepsvåpen, og viser spill av god kvalitet. Underveis i kampen er stillingen både 1-1, og 2-2, men det er vi som avgjør til vår fordel med to scoringer i slutten av siste periode. Kampen ender 4-2.

Dermed er vi klare for semifinale mot Fredrikstad søndag kl.12.00. Deilig!

Semifinale: Verst tenkelig start med to scoringer til Fredrikstad før det er gått 10 minutter, men vi gir oss ikke. Kampen er jevnspilt og vi er helt med i kampen og reduserer etter 16 minutter. Dette står seg ut perioden. Neste periode tar vi over spillet mer og mer. etter 14 sekunder står det 2-2! Vi er fysisk tøffere og vinner det meste av dueller, samtidig som vi jobber godt hjem på deres kontringer. Det blir ingen flere scoringer denne perioden. Så starter siste periode som inneholder det meste, både godt å dårlig. Vi bommer på en straffe, men Fredrikstad scorer på sin sent i kampen. Samtidig med straffen får de en utvisning, og så ryker de på en til og i den situasjonen så kommer han utvist ut på banen og får forlenget straff. Da koker det fullstendig på Fredrikstad benken, og det ender med rødt kort på Fredrikstad sin trener. Når kampen endelig kommer i gang igjen, skal vi spille 5 mot 3ut perioden.  Med under 3 minutter igjen av kampen, ligger vi under, mot spillets gang. Men vi har overtaket spillemessig og maler på, og utligner til 3-3 med halvannet minutt igjen. Dessverre klarer vi ikke å få ballen i nettet bak en godkeeper. Dermed skal vi spille Sudden, i overtall 5-3 i 5 minutter. Heller ikke nå får vi scoret, selv om sjansene var mange. Vi har blant annet en i stolpen. Fredrikstad rir av undertallet, og det er 5-5 mot igjen. Noen minutter etterpå er det vi som får en 5 minutters utvisning, uten å prate for mye om dagens dommerpar. Fredrikstad scorer halvannet minutt senere og vi skal ikke spille finalen dette året.

Uansett så har helgen vært fantastisk flott med disse gutta. Spillet har hevet seg gjennom helga, og vi viser av vi er av de beste i landet.

Samtidig har vi arrangert en utrolig flott og smidig NM kvalifisering. Takk alle sammen som har bidratt.