21. oktober 2016

Herrer 3 2016

Kampreferat skrevet av Tormod Høydahl

Etter en kort sommeroppkjøring var Sarpsborg Sharks 3.lag klare til første seriekamp borte mot St. Croix i Borgehallen.

Gutta var tidlig på plass i garderoben og stemningen var på topp. Trener, kaptein og primus motor Stian Ottersen hadde ordnet nye drakter og shortser.

Fine i tøyet entret gutta banen og kjørte en rask oppvarming. Pasninger og skudd sitter med en gang.

Kampen åpner forrykende. Publikum, ja det var faktisk en del på tribunen, fikk allerede etter 16 sekunder se Stian Ottersen dunke ballen i mål. Pasningen kom fra Tormod Høydahl. St. Croix våkner fort og går opp i en 2-1 ledelse. Da bestemmer Stian O seg for å ta tak. Han lurer keeper og reduserer til 2-2. Assisten kom fra Stian Berntsen, strøken assist tvers over banen. Rett før pause øker St. Croix til 3-2.

Litt vann og en kjapp prat. Gutta smeller ut av startblokkene igjen. Thomas Lindbæk etter 13 sekunder av andre periode, assistert av Vidar Jarberg.  Skjalg Søby sklir som en kniv gjennom St. Croix spillerne, titter opp og vrir skuddet tilbake, assist av Tormod. Minuttet senere putter St. Croix igjen og det står 4-4. De øker så til 5-4. Vi utligner til 5-5 ved Tormod assistert av Lindbæk. Da våkner Ivar Bjerke, lurer inn 5-6, assistert av Jon Reidar Hagen. Rett før pause scorer St. Croix slik at det står 6-6 etter 2 perioder.

Morten Riise tar tak i pausen med noen velvalgte ord, men vi klarer ikke å følge opp med et tidlig mål i 3. periode. Terje Darum stenger buret og ikke før det står 57.38 på tavla scorer Tormod sitt andre for dagen, etter herlig forarbeid og press av Jarberg som serverer på sølvfat og det er bare å sende ballen i mål. Det bli hektisk mot slutten. St.Croix tar ut keeper og spiller 6 mot 5. Stian O får tidenes mulighet, men han velger i kjent stil å prøve backhandvarianten uten hell. Nytt press kommer. Riise velger å tråkke på ballen, men etter sommertreningen har han blitt for lett, og ballen gir ikke etter. Nytt press. Jon Reidar ofrer seg. Dekker skudd, takler, vinner ball og avslutter med å skyte ballen i åpent må uten assistanse. Sluttresultat 6-8.

Herlig start på sesongen. Gutta jobber som et lag. Korte bytter og fullt øs framover og bakover på banen. Neste kamp er til søndag mot Hvaler i Skjeberghallen klokka 10.30.

Kampfakta:

St.Croix 2-Sarpsborg Sharks 3, 6-8 (3-2, 3-4, 0-2)

Mål/assist Sharks: Stian Ottersen 2+0, Thomas Lindbæk 1+1, Tormod Høydahl 2+2, Vidar Jarberg 0+2, Skjalg Søby 1+0, Jon Reidar Hagen 1+1, Ivar Bjerke 1+0, Stian Berntsen 0+1.

Utv.: St.Croix 2: 1×2 min, Sarpsborg Sharks 3: 2×2 min

Morten Riise står opp får brukt kroppen sin. Tvilsomt.

Terje «Bulkærn» Christensen smeller på og får 2 min for slag. Grei.