13. november 2016
Viktig seier for G19 mot Tunet
14. november 2016

Skrevet av Tormod Høydahl

Herrer 3 var lystne på revansje i dagens kamp mot Trosvik, og stemningen var på topp i garderoben. Hyggelig var det å se tre nye ansikter på benkene. Stian Ottersen har hele uken vært på spillerjakt pga skader i troppen. Han har vært i flere haller og har fått napp på tre spillere. Til og med en svenske har han fisket opp av hatten til denne kampen. Stian Berntsen varslet tidlig at han var litt delvis pga strekk etter forrige kamp.

Inspirert av valget i USA og Magnus Carlsen sin åpning mot Karjakin i sjakk VM valgte også herre 3 også denne åpningen. En Trompowskyåpning førte laget opp i ledelsen allerede etter 19 sekunder. Løperen PT Dan Thomas Olsen løp diagonalt opp på banen, og fikk servert en pasning han ikke kunne bomme på. Jon Reidar slo den geniale pasningen. Allerede da begynner Stian Berntsen og merke strekken i tillegg til at det luktet veldig av nystekte vafler i hallen. Vi er da nede på fire spillende backer og en pølse i vaffelspisende Berntsen på benken.  Så presenterer den første nysigneringen seg. Thomas Langsholdt viser hvorfor han har blitt hentet til klubben, han viser ingen nåde og feier inn 2-0, kaptein Stian O assisterer. Atle Wallin finner også målmaskene, sikkert plasserer han ballen bak en totalt utspilt Trosvik keeper, og Stian O noterer seg for nok en pasning. Mot slutten av perioden presenterer enda en nykommer seg, Alex Kjeldsen feier først inn 4-1 assistert av Linbæk. Det tar ikke lang tid før Kjeldsen må sette seg to minutter i fryseboksen. Trosvik putter to før pause slik at det står 4-2 etter første periode.

Andre periode er i gang og Mr. Skjalg Søby leverer mål etter en frustrerende første periode fra hans side. Dermed står det 5-2 på lystavla og Thomas Linbæk produserer nok en assist. Sarpsborg har mye ball og triller mye rundt. Bevegelsene sitter og Trosvik løper mye imellom. Dette fører til en to minutter som Sarpsborg utnytter. Slitne Trosvikspillerne må konstatere at Atle Wallin serverer Tormod i powerplay. Perioden ender også denne gangen med at Kjeldsen må i utvisningsboksen. Andre periode avsluttes med at Jon Reidar «Panser» Hagen får en skikkelig smell, han blir liggende og tar seg til kneet. Vi frykter det verste, men han biter tenna sammen og hinker av banen. Vi er nå nede i 3 backer. Berntsen spiser fortsatt pølse i vaffel og Hagen må ligge med is på kneet.

Tredje periode er i gang og da leverer assistkongen varene igjen, Vidar Jarberg dro fram en genial pasning fra bak mål, og Tormod setter den bak en keeper som sitter på feil stolpe.  Så skal den tredje nysigneringen markere seg, Øyvind Eriksen må i utvisningsboksen for slag. Trosvik reduserer i powerplay, men det går ikke lang tid før Tormod feier inn sitt tredje for dagen assistert av Skjalg. Så skal Øyvind Eriksen presenterer seg for de tre betalende og to barna på tribunen. Han beveger seg oppover banen assister av PT Dan og klistrer ballen i motsatt kryss, gleden er stor på tribunen og på benken. Tro det eller ei, kampskjema sier noe annet, men Tormod skuffer inn sitt fjerde for dagen etter en nydelig pasning fra Skjalg nok en gang. Ivar Bjerke scorer Sarpsborgs siste mål for dagen etter herlig fremspill av Atle Wallin. Trosvik reduserer helt på tampen av kampen slik at kampen endte 11-4.

Kampfakta:

Sarpsborg 3 – Trosvik 11-4 (4-2, 2-0, 5-2)

Mål/assist Sharks: Stian Ottersen 0+2, Vidar Jarberg 0+1, Jon Reidar Hagen 0+1, Tormod Høydahl 4+0, Skjalg Søby 1+2, Atle Wallin 1+2, Ivar Bjerke 1+0, Dan Thomas Olsen 1+1, Thomas Langsholdt 1+0, Øyvind Eriksen 1+0, Alex Kjeldsen 1+0, Thomas Lindbæk 0+2. Utv.: Sarpsborg 3: 3×2 min, Trosvik: 1×2 min

Alex Kjeldsen med 2×2. Ivrig etter overgangen. Greie.