Patrick Olsen har debutert i VM for USA!
4. desember 2016

Foran: Joachim og Christoffer. Midten: Mikael, Martin, Magnus, Mario, Sivert, Tobias og Truls. Bak: Patrick, Sander, Fredrik, Jørgen, Håkon, Jonas, Stian, Ivar, Sjur, Eirik, Benjamin, Lars Gøran og Lasse.

Slevik kom på besøk til Skjeberghallen søndag ettermiddag. Vi måtte spille i hall B siden det var julearrangement i hall A, da ble det nesten som en bortekamp for våre gutter også.. lenge siden noen av dem spilte innebandy på den flaten…

Slevik er jo vår gamle «erkefiende» på årgangene 98 og 99, så disse kampene er alltid spennende. Lagene er ikke helt som under oppvekstårene lenger, siden noen har flyttet for å gå på skole andre steder og andre har kommet til. Vi har hatt mange tette og harde fighter mot gutta fra Gressvik opp gjennom årene, men denne gang skulle det vise seg at de blå ble for sterke.

Første periode dominerer vi nesten hele veien og har mange sjanser. Men det er ikke før i det tolvte minutt at vi får inn første nettkjenning til 1-0 ved Håkon Henriksen på pass fra Martin Rogne. Det blir også pauseresultatet. Vi var klart best i denne perioden, men Slevik viste noe mer muskler de siste 4-5 minuttene og kom til flere farlige muligheter.

Andre periode må vi starte med undertall etter at Benjamin Juvkam fikk to minutter for slag helt på tampen av første periode. Slevik får et mål helt på slutten av sitt powerplay og vi er like langt, 1-1. Kampen er jevnere nå i andre periode, men det er vi som går opp i ny ledelse med Fredrik Gjødalstuen, etter en fantastisk «no look» pasning fra Benjamin. Tiden står nå på ca 9 minutter, og allerede i det ellevte minutt utligner nok en gang Slevik og stillingen er 2-2. Målet kommer etter slurv i egen sone, noe som fører til en kontring, og gjestenes spiller gjør ingen feil alene med Christoffer Mellegård Andersen i vårt mål. Rett før pause fyrer Sivert Østerås av et skudd fra distanse som sniker seg på utsiden av mål, den slår i vantet og kommer ut på andre siden, der står Sjur Ulrik Strand klar og klasker den inn. Perioden ender derfor 2-2 og vi går til pause med en 3-2 ledelse.

I tredje og siste periode viser gutta hva som bor i dem. Mario Berntsen, som har tatt det litt pent tidligere i kampen fordi han ikke følte seg helt bra, kommer inn på sin vante plass sammen med Magnus Jarberg og Tobias Brevik. Da løsner det litt for den rekkekombinasjonen, og Mario sender umiddelbart en strøken pasning til Jørgen Nordahl som klinker den steinhardt rett i mål. Vi leder dermed 4-2 etter et par minutter av perioden. Bare minuttet etterpå får Jørgen ballen fra Sivert, avanserer litt og slenger i vei et langskudd som går inn bak Sleviks keeper, dermed har vi 5-2 ganske tidlig. Så setter Fredrik 6-2 etter fem minutter på pass fra Martin, og vi begynner å føle at dette skal gå veien. Vi får ytterligere to mål, begge fra Magnus. Først en super pasning fra Mario etter 8 minutter som gir 7-2. Så et langskudd i krysset uten assistanse til 8-2.

Kampen ender altså 8-2, og selv om det var jevnt i målprotokollen helt til starten av tredje periode, så følte vi vel at vi hadde kontroll hele veien. Dette var en bra lagseier hvor alle spillerne bidro og fikk spilletid. Bra jobba alle mann!