Deilig seier for A-laget mot Fredrikstad, 6-2
10. februar 2017
G10: Tøff dag i Askimhallen
11. februar 2017

Fredag ettermiddag droppet vi Taco-dinner, hjemmelaget pizza og gullrekka til fordel for innebandykamp mot Sveiva i Rommenhallen.

Forrige kamp mot Sveiva slo vi de med overbevisende 12-3 i Skjeberghallen, returmøte var vi trygge på at det ville bli en helt annen affære. Sveiva lå rett bak oss på tabellen og var nok klare for å revansjere tapet i Sarpsborg.

Det ble også litt snakk om dette i forkant av kampen også, vi skulle derfor ta styring med høyt tempo og fokus på presise pasninger og høyt press.

Jaggu hadde ikke Sveiva også snakket om mye av det samme, da de møtte oss høyt i banen fra første sekund og jentene våre ble stresset av dette og vi fikk ikke den kontrollen og styringen vi ønsket oss.

Vi hadde ballen mye og det ble en del skudd mot og på mål uten at det var noen nettkjenning, i stedet kontret Sveiva-jentene raskt og fikk det første målet etter 7.40. Nå var det bare å riste av seg det lille sjokket å fortsette. Vi hadde mange sjanser, men det var litt for enkle skudd på en meget god keeper hos Sveiva. Først etter 13.02 kom endelig en utligning gjennom en scoring av Emely Thorsen(ass: Ingrid  Andreassen). 1. periode ender 1-1 etter varierende spill fra vår side, men nå skal underlaget også ta en del av skylden. Det er en liten «film» med støv på banen og jentene var litt som  «bambi på glattisen» der ute. Dermed er det ut med fuktig papir på begge sider av benken på sidelinjen slik at jenten får tørket av seg på skoene før hvert bytt.

I pausen er påfyll av frukt og lagledere som gjentar mye av det samme som vi snakket om før kamp. Vi må bare komme opp i kroppen på dem, da vi var for ofte på halvdistanse i forsvar noe som gjorde at de var veldig farlig da de kom på kontringer. Fremover var det bare å fortsette med høyt press så ville målene komme.

Det hjalp mye å rengjøre skoene, for første mål i 2. periode kom etter bare 1.39 av Ingrid Andreassen(ass: Emilie Sundnes), men det glapp i markeringen og Sveiva utligner minuttet etter. Men i 2. periode har vi mye mer kontroll på kampen og vi fyller på med flotte mål av Emilie Sundnes(UA) og Cecilie Andersen (ass: Juni Evensen).

Siste pausen blir det noe repetisjon på hva som er sagt tidligere og at vi nå i siste periode skal vi ikke forsvare ledelsen, men heller angripe videre og fylle på med mål fremover, hjemme skulle en god Silje Karlsen stenge «butikken».

Men Sveiva hadde absolutt ikke gitt seg, det ble høyt tempo og noen saftige taklinger i 3. periode. Etter 3.34 ut i 3. periode scoret igjen Ingrid Andreassen(ass: Emilie Sundnes) og da regner vi med at det på en måte ble spikeren i kista, men slik ville ikke Sveiva det. De gir seg aldri og scorer igjen etter 11.50, men etter dette ble det ikke flere mål og vi vinner 3-5 mot et Sveiva lag som har tatt flere steg i riktig retning. Vi er veldig fornøyd med 3 nye blanke poeng i en kamp med blandet kvalitet.