31. mars 2017
J14 avsluttet sesongen 2016-2017 med seier over Sagene.
2. april 2017

Etter en veldig god avslutning på seriespillet hadde vi store forventninger til lørdagens NM puljespill i Tindlundhallen.

Første kamp startet kl 9.00 mot samarbeidslaget Greåker/Fredrikstad. Første periode var jevnspilt og ender 0-0. Begge lag produserer sjanser men får ikke ballen inn. I andre periode går det åtte minutter før Greåker og Fredrikstad får mål. Da får de blod på tann og setter sitt andre like etterpå… Gutta prøver å komme tilbake, men i stedet er det de to klubbene fra hver side av Rolvsøybrua som øker ledelsen enda en gang.. vi taper 3-0.

Andre kamp er mot Slevik, en kamp vi bør vinne etter at Greåker/Fredrikstad slo Gjelleråsen. Starten er heller laber, og de scorer allerede etter 36 sekunder… Det tar seks minutter før vi klarer å utligne ledelsen til 1-1. Det er Tobias Brevik som setter en retur etter at Fredrik Gjødalstuen har avsluttet på mål.

Deretter ser vi at Fredrik bare bestemmer seg, jager Sleviks spiller, vinner ballen og setter 2-1. Tiden står nå på 7.17. Derfra og ut har vi ballen i laget konstant, og produserer bøttevis med målsjanser uten å score. Slevik kommer også på en og annen kontring. Til pause står det 2-1.

Andre perioden starter på samme måte, men det er Slevik som utligner til 2-2 etter en kontring. Svakt av oss å ikke få rydda opp der… Til tross for massivt press får vi ikke målet vårt før det har gått 15 min. Det er Magnus Jarberg som scorer 3-2 assistert av Fredrik. På tiden 19 minutter klarer utrolig nok Slevik å utligne til 3-3… en kjempenedtur for oss.. Men når man ikke klarer å sette sjansene sine så vinner man ikke kamper, det er det som er hovedårsaken til at vi taper poeng. Vi hadde ballen 90 prosent av tiden og vant skuddstatistikken 19-8. Sleviks keeper stod veldig bra.

I den tredje og siste kampen kl 18.30 lørdag står Gjelleråsen på motsatt banehalvdel. Det er kun seier som er godt nok for å bli nr to i gruppa, og dermed kvalifisere oss for semifinale søndag. Folka på tribunen sitter med lavere forventninger nå, men håper innerst inne at gutta kommer opp på sitt toppnivå, da kan det gå…

Men allerede etter ett drøyt minutt får vi en personlig feil i egen sone, Gif lar seg ikke be to ganger og scorer sikkert. På frislag får vi utligningen etter 13.37 ved Fredrik på pass fra Tobias. Kampen er jevnspilt og gutta har hevet seg flere hakk fra forrige kamp. Det går imidlertid ikke lang tid før Gif igjen tar ledelsen etter klabb og babb i vårt forsvar, og det står 1-2.

Gutta står på videre og på 17.20 kjemper de til seg ballen, og Martin Rogne serverer til Magnus foran kassa og vi har 2-2. Veldig viktig scoring. Perioden ender uavgjort og gutta er pålogga på en helt annen måte enn tidligere i dag. Veldig mye bedre av samtlige!!!

Andre periode starter i et lavere tempo, og det er målløst helt til det har gått ti minutter, da scorer Gif… noe enkelt. 2-3. Vi jobber og jobber, og mulighetene er der, men ballen vil ikke inn nå heller…

Sluttresultatet blir dessverre 2-3, men spillemessig var dette en god dose bedre enn tidligere i dag. Gutta prøvde alt de kunne, men det knøt seg foran målet. Som kjent er det målene som teller, ikke sjansene.

Da er sesongen over for denne gang, og det er bare å se fremover. Vi tar med oss seieren i serien og gjør oss klare for sommertrening.

Takk for i år til alle gutta og trenerne!