Finale tap for J15
22. april 2018
Warbergspelen 2018 for j12/13
23. april 2018

ENDELIG fikk gutta tak i NM tittelen. Mange av vinnerne, spesielt 99-gjengen har opplevd flere knepne tap i aldersbestemte NM opp gjennom årene, men i år var det vår tur!

Etter et perfekt gjennomført puljespill forrige helg så stod den store finalen for tur i dag, og Ekeberghallen var også i år arenaen. Gutta har hatt gode treninger i forkant og fokuset har hele tiden vært tilstede.

Line up er ropt opp av speaker, og gutta tar siste pep talk før det braker løs!

Vi er det beste laget i første periode og har massevis av sjanser selv om oppgjøret starter forholdsvis nervøst og med lavt tempo. Vi vinner den offisielle skuddstatistikken 10-3 men det er Fredrikstad som får et litt enkelt mål, og leder inn til første pause, og som kjent så er det målene som teller… derfor måtte vi ta oss sammen før andre periode.

Et par minutter inn i perioden skaper Fredrik Gjødalstuen balanse i regnskapet og utligner til 1-1 på et vakkert skudd assistert av Sivert Østerås. Deretter går det ikke mange minuttene før Ådne Øvereng tar oss opp i ledelsen vel fortjent, det er et godt skudd fra skrå vinkel som er knallhardt opp i nettaket, og det er Magnus Jarberg som står for pasningen. Dermed vinner vi 2-0 i andre og leder 2-1 før siste og avgjørende periode. Skuddene i perioden ender 10-5 i vår favør, noe som beviser hvilken vei spillet hovedsakelig har vært hittil i kampen.

Målfeiring!

Gutta har ingen planer om å tape denne kampen, og tenningsnivået er høyt når vi går inn i tredje periode. Snaue syv minutter har passert når Magnus kliner inn et fantastisk skudd fra skrått hold, og jubelen er grenseløs når vi får det viktige 3-1 målet. Men «Adam var ikke lenge i paradis», og det går kun 21 sekunder før Fredrikstad reduserer til 3-2… og vi er like langt. Fredrikstad som må ha mål nå, jager og jager, men får ikke helt klaff i dag, i stedet er det Sander Owren som tar oss opp i en tomålsledelse assistert av Mario Berntsen. Fredrikstad tar time out på seks minutter og får uttelling umiddelbart, slik at stillingen er 4-3 når det gjenstår tre minutter. Det er nå gutta skal opp til eksamen, skal vi klare å holde unna denne gang, eller blir det en ny finalehistorie som ender med nederlag…? Det er ikke noen tvil hos gutta i hvert fall, og Ådne står frem og setter 5-3 kjøkkenveien etter 19 minutter på pasning fra Fredrik. Det holder helt inn, og ENDELIG er gutta Norgesmestere! Deilig og fortjent, den som sier noe annet har ikke sett kampen.

Du kan se hele kampen her: YouTube – innebandy.no – NM finale G19 2018 – Sarpsborg vs. Fredrikstad

Høydepunkter fra innebandy.no her: Høydepunkter G19 NM finale 2018 – Sharks vs Fredrikstad 5-3

Mario Berntsen kåres av juryen til vår bestemann, vel fortjent, men dette var først og fremst en LAGSEIER! For en fantastisk gjeng! Alle tar sin rolle i laget og bidrar alt de kan.

Mario mottar bestemannsprisen sammen med Fredrikstads keeper Nicholay Halvorsen, som reddet dem fra et stort nederlag i dag. Helt klart Fredrikstads beste spiller, hadde det ikke vært for han så hadde vår seier antagelig vært mye større..

Sarpsborg Arbeiderblad (+): Vant jevn batalje mot Fredrikstad (målmessig jevn, ja… men spillemessig var vi klart best!)

Sarpsborg Arbeiderblad (+): BILDESERIE fra G19 finalen

Assisten: Sarpsborg best i naboduellen (Saken inneholder også link til høydepunkter (video) og bildeserie.

KAMPFAKTA: NM finale G19, Sharks vs. Fredrikstad 5-3

Bandyforbundet: Sarpsborg Norgesmestere for G19 (Siden inneholder linker til bildeserie og lagoppstillinger osv.)