Solid seier mot Sandnes
18. februar 2020
Ny seier mot Sveiva for herrene
24. februar 2020

Lørdag var det duket for tredje og siste oppgjør i årets eliteserie mellom Sarpsborg og Sagene. Sagene har vunnet begge de to foregående oppgjørene med solide 6-1. Sagene lå før kampen på 5. plass med noen poeng opp til 4. og siste sluttspillplass som pr. tiden innehas av BMIL. Vi lå før kampen på 7. plass av 8 lag.

Kampen starter med et spillemessig overtak til Sagene uten at det fører til mål. Etter ca 7 minutter scorer vi kampens første mål etter vårt andre skudd på mål. Og ikke nok med det, ca 2 minutter senere setter vi også 2-0. Vi fortsetter å kjøre på og øker ledelsen ytterligere etter 11 min. Da har trener for bortelaget fått nok og ber om time-out. Dette gir ingen umiddelbar effekt, men Sagene reduserer kun 1 minutt før perioden er over. Stillingen er fortjent 3-1 etter første periode.

Vi scorer så to kjappe mål i andre periode og er effektive for en gangs skyld. Resten av perioden er det stortsett vi som skaper sjanser og i siste spilleminutt setter vi 6-1. Andre periode ebber ut med 6-1 etter en periode der Sagene ikke produserer et eneste skudd på mål. Det må være historisk at vi ikke slipper til et eneste skudd på mål i løpet av en periode på dette nivået.

Bortelaget har nok fått litt kjeft i pausen mellom andre og tredje periode. De setter opp tempoet og presser oss høyere i banen. De får et litt heldig mål tidlig i tredje perioden og når vi lager selvmål ca halvveis begynner usikkerheten å bre seg litt. Med kun 4 minutter igjen scorer Sagene igjen og stillingen er 6-4. Heldigvis setter vi et mål når det er kun 2 minutter igjen på klokka og kampen er kjørt. Bortelaget brenner også et straffeslag rett før slutt. Vi vinner kampen 7-4 og tar med det vår første seier mot Sagene i eliteserien noensinne. De tre poengene fører oss forbi Gjelleråsen på tabellen og opp på 6. plass.

PS! Maren Eriksen scoret sitt første eliteseriemål når hun økte vår ledelse til 6-1 i slutten av andre periode. Vi gratulerer!

Banens beste Sharks: # 51 Tuva M. Aube Heines.

Poeng Sharks: # 24 Margrethe Grønli 2+1, # 15 Karen M. Aube Heines 0+2, # 23 Nora B. Norheim 0+2, # 3 Emilie Sundnes 0+1, # 6 Maren Eriksen 1+0, # 18 Victoria Pedersen 1+0, # 19 Ida M. Svendsen 1+0, # 33 Renate Milo 1+0 og # 51 Tuva M. Aube Heines 1+0.

Neste kamp for damene er søndag 1. mars kl 1300 borte mot Tunet i Høyenhallen.