A-laget med fantastisk laginnsats mot Tunet, Seier 9-5!!!

J14 møtte BMIL og et lite tilbakeblikk på Gothia 2017.
22. januar 2017
Damelaget best i Østfold-derby
22. januar 2017

En utrolig laginnsats ble lagt ned i Skjeberghallen i kveld da serietreer Tunet kom på besøk. Alle gutta, i alle de tre rekkene, spilte med «hjertet utenpå drakta» og kjørte på i 3 x 20 minutter. Tunet visste ikke helt hva som traff dem, når vi presset dem fra start til mål. De hadde nok ventet en litt enklere oppgave denne søndagen.

Vi spiller hele kampen med sju 17 åringer, altså halve laget, og de viser ikke Tunets 5-6 A-landslagsspillere noen som helst respekt. Sammen med hærfører og kaptein Patrick Hjemgård, landslagsmålvakt Markus Jelsnes og alle de andre spillerne trøkker de til i alle dueller og sørger for at vi vinner denne kampen. I motsetning til onsdagens triste bortekamp mot Grei, hvor vi var langt under pari, så er alle samme PÅ fra start til slutt i dag. Det er så deilig å se! Det var et litt nytt Sharks lag som stilte i dag, etter at trenerne Jonas Magnussen og Tormod Høydahl hadde gjort store endringer på rekkekombinasjonene.

Kampen starter med at Tunets kaptein og største stjerne Ole Mossin Olesen pådrar seg en unødvendig utvisning for å dytte til Lasse Schie, et overtall vi utnytter helt på tampen før de blir fulltallige. Det er Hjemgård som scorer på pasning fra Fredrik Gjødalstuen. En magisk start for Sharks! Tunet utligner til 1-1 etter drøye ti minutter, men vi fortsetter å trykke på og rett etter utligningen har vi et par store sjanser for den nykomponerte juniorrekka med Tobias Brevik, Gjødalstuen og Magnus Jarberg. Det koker litt i Skjeberghallen nå og vi får en dobbelutvisning etter 12 min. Det blir ingen scoringer i 4 mot 4, men det mangler ikke på muligheter. Etter 17 minutt setter Lasse Schie inn 2-1 på pass fra Hjemgård, og vi er igjen i føringen.

Andre periode starter med like mye trøkk, og vi får 3-1 ganske tidlig gjennom Tobias Brevik på pass fra Gjødalstuen. Samtidig pådrar Jon Kristiansen seg en 2+10 min for usportslig oppførsel (jublet på feil måte..). Etter drøye fem minutter reduserer Tunet i overtallsspillet og stillingen er 3-2. Når vi passerer 8 minutter blir det flere utvisninger, først får vi en på Jonas Pettersen som er veldig billig. Dette virker det som den ene dommer skjønner, så da får Tunet en like billig en like etterpå. Dermed spiller vi 4 mot 4, noe som gir mye rom for Anders Øvereng. Han går solo og setter 4-2 til hjemmelaget. Ola Olaussen får assist på målet. Så viser Håkon Henriksen seg frem rett før pause, på tiden 19.40 scorer han et veldig viktig mål og vi har 5-2! Men det stopper ikke der! På tiden 19.59 kliner Ola Olaussen inn 6-2 med et fantastisk slagskudd helt oppe i vinkelen. Vi går dermed til pause med en deilig ledelse på 6-2.

På slutten av perioden fikk vi en dobbelutvisning, der Schie fikk 5 minutter og Tunet fikk to minutt. Dermed starter vi tredje med 4 mot 4, før Sharks får tre minutter undertall. Altså en meget viktig utvisning å ri av for gutta våre. De jobber og sliter og ofrer seg og klarer å holde unna! Utrolig innsats! Men det blir likevel en redusering for gjestene like etter utvisningen. Dermed står det 6-3, og vi begynner å tenke at de kanskje skal starte opphentingen nå…? Tiden står på 5.38.

Etter 9.12 får Tunet en utvisning som vi utnytter umiddelbart, og Schie setter 7-3 på tiden 9.42, gutta er i fyr og flamme i kveld! Det går ikke ett minutt engang før Sander Raab Owren setter 8-3, etter en flott pasning fra Anders Øvereng. Tunet virker litt resignerte nå, men de prøver videre, og reduserer to ganger til før de tar time out etter 17 minutter på stillingen 8-5. De tar ut keeper, men da utnytter vi det og setter 9-5 ved Owren, noe som blir sluttresultatet.

Det er bare ett ord som dekker denne kampen og innsatsen til gutta: FANTASTISK!

Nå venter serieleder Slevik førstkommende lørdag. De bør skjelve i shortsene, for nå er haiene sultne på mer 😉

Juryen kåret Ola Olaussen til vår beste spiller, vel fortjent, men dette var først og fremst en lagseier fra Jelsnes i mål til spydspissene foran!

GRATULERER MED EN HERLIG SEIER TIL ALLE SAMMEN!

Link til Assistens dekning av kampen: Assisten

Link til Sarpsborg Arbeiderblads dekning av kampen (krever abonnement): Sarpsborg Arbeiderblad