A-laget slet i motbakke mot Gjelleråsen

Knepent tap for Elitejentene.
25. februar 2018
G16 Sarpsborg – Fredrikstad 2-5
4. mars 2018

For å være sikrere på å beholde fjerdeplassen  måtte A-laget dra i land en ny trepoenger i fredagens oppgjør mor GIF. Men det skulle vise seg å bli en vanskelig kamp denne kvelden.

Kampens første minutter bærer preg av rotete spill med få store sjanser. Gjestene tar etter hvert ledelsen, og klokka står på 7.23 når det første målet kommer. Vi kommer litt mer med utover i perioden uten at det er noe finspill, men noen muligheter har vi. Det er likevel GIF som scorer igjen og øker til 0-2 da det har gått 15 minutter. Etter målet så er det gjestene som styrer kampen ut perioden, blant annet fordi vi får en tominutter imot oss. Oppsummert så er perioden ikke spesielt god, og GIF er vel totalt sett bedre enn Sharks i første. Vi må opp et hakk eller to hvis vi skal vinne dette tenker nok publikum..

Periode to er ikke spesielt finspilt den heller, og det er få målsjanser de første minuttene. Vi får et overtallspill etter seks minutter uten at vi klarer å utnytte det. Så tar Jonas timeout etter 10.43 og går ned på to rekker for å forsøke å skape en endring i kampbildet. Umiddelbart får vi en stor sjanse som dessverre ikke går inn… Nå tar Sharks mer og mer over spillet og det ligger et mål i lufta føles det som. Og det kommer en del muligheter, men det lykkes ikke å få den inn. Perioden ender 0-0, så GIF er i føringen med 0-2 før tredje periode.

Tredje begynner med en fem minutters utvisning til GIF for høy kølle og vi får en alle tiders mulighet til å redusere. Vi spiller et svakt powerplay og klarer ikke score. Ti sekunder før GIF er fulltallige får de to minutter til og vårt power fortsetter… GIF spiller godt i box og vi klarer ikke sette den til tross for hele sju minutter med overtallspill. Så skjer det enda en gang bare minuttet senere, GIF får to minutt til. Helt mot slutten av vårt niende minutt i overtall så skjer det som ikke skal skje, GIF øker sin ledelse til 0-3 med et velplassert skudd i krysset. Og som ikke det var nok så klarer de å sette 0-4 etter ca 13 minutter, det var nok spikeren i kista for i kveld… Så øker de enda en gang etter 15 min, og det er mørkere ennn noensinne i bassenget! Kampen ender med borteseier 0-5…

Med en fantastisk tredje periode fra Gjelleråsen, og noe av det svakeste i årets sesong fra vår side, så er det bare å gratulere gjestene med seieren.

Juryen kårer Christian Pedersen til vår bestemann i kveld. Gjelleråsens keeper Fjeldås får naturlig nok utmerkelsen for gjestene.

Ifølge Sharks egen statistikk-konge, Pål Espen Groth, så har ikke A-laget blitt «nullet» siden slutten av sesongen 99/00 da bi tapte 0-5 mot Slevik, det er 18 år siden… Totalt har Sharks kun spilt fire kamper eliteserien gjennom tidene uten å score mål, inkludert dagens kamp.

LINKER:

Assisten: Klare for sluttspill

Sarpsborg Arbeiderblad: Sarpsborg knust på hjemmebane

Kampfakta: Sharks vs GIF

Christian ble kåret til Sharks beste mor GIF.