Fredrik Gjødalstuen flytter til SSL og Helsingborg

Stian Larsen er klar for den blå Sharks-drakta!
4. august 2018
Emil Skog kommer til Sharks – en kjempesignering!
7. august 2018

Fredrik Gjødalstuen (Foto NBF)

Sarpsborg Sharks andre spillereksport til SSL i 2018 er et faktum da et av våre største talenter noensinne reiser til Sverige for å prøve lykken i FC Helsingborg! I første omgang blir det ett år på lån. Klubben er stolte over å ha fått frem en så god egenprodusert spiller som kan få spille med og mot innebandyens beste i så ung alder.

Fredrik i kamp mot naboen Fredrikstad IBK (Foto: Assisten)

 

Fredrik Gjødalstuen er en del av vårt talentfulle kull født 1999, og er fortsatt bare 18 år gammel. Det blir et stort tomrom å fylle med tanke på alle målpoengene Fredrik stod for i 2017-2018 sesongen, da han produserte hele 88 poeng. Den største poengfangsten av en Sharks spiller siden Ketil Kristiansen tok 90 poeng i 2007-2008 sesongen (Kristiansen har for øvrig produsert 88 poeng eller mer hele tre ganger og klubbrekorden er på 110 poeng i 2004-2005 sesongen).

«Jølle», som også var et kjempetalent på fotballbanen, startet med innebandy i 2011. Etter noen år med begge idretter så valgte han å satse på innebandyen, noe vi er takknemlige for. Fredrik har alltid vært seriøs og treningsvillig, og har en «fandenivoldsk» innstilling både under trening og i kampsituasjoner. Da Fredrik debuterte på Sharks A-lag i Eliteserien var han den nest yngste gjennom tidene med sine 15 år og 79 dager. Han er kun slått av Markus Jelsnes med 16 dager (!), som var 15 år og 63 dager da han debuterte (Markus er som kjent den andre Sharks spilleren som går til SSL og Mullsjö denne høsten, les saken her: Markus Jelsnes til SSL ). Til sammen har Fredrik spilt 75 kamper på Sharks elitelag. Link til adelskalenderen: Adelskalender Sharks A-lag

Fredrik har opplevd mye på innebandybanen til tross for sin unge alder, og har allerede debutert på Norges herrelandslag da han var med på VM kvalifiseringen tidligere i år. Det blir spennende å se om han klarer å kjempe til seg en plass i Norges tropp til VM senere i år. Fra før har han vært med på Norges U19 landslag, og var med å spille Norge tilbake til A-puljen i fjorårets VM i Växjö. Det ble 10 offisielle kamper for Norge U19.

Fra U19 VM i Växjö 2017. Her ser vi Fredrik sammen med de andre Sarpsborgspillere som var med i troppen: Håkon Groth (25), Fredrik Gjødalstuen (11), Jørgen Nordahl (6), Ådne Øvereng (9) og Magnus Jarberg (5).

 

Det har også blitt to NM-gull til Fredrik med Sharks i de aldersbestemte klassene. I 2015 var han med og spilte «opp» på G18 som slo Greåker hele 9-2 i finalen. Så, etter flere knepne tap i NM-finalen med sitt eget 99-kull, vant Sharks endelig gullet sist sesong da Fredrikstad ble slått 5-3 i Ekeberghallen. Det var vel fortjent for alle gutta, og en lettelse at det endelig ble gull…

 

NM vinnere G19 – 2018. Fredrik sitter i midterste rekke til høyre med blått pannebånd (Foto: Tobias Nordli, Sarpsborg Arbeiderblad)

 

Vi vet at det er et stort skritt å gå fra norsk eliteserie til SSL, men Fredrik har hittil i sin karriere taklet alle nye nivåer med bravur, så det er store muligheter for at han lykkes også med dette, vi krysser fingrene og ønsker masse lykke til med utfordringen!

Les om saken på FC Helsingborgs hjemmeside: Norsk supertalang klar!

Les Assistens omtale hvor du også kan se video av Fredriks første mål for A-landslaget: Supertalentet klar for SSL

Også fra Assisten: – Følte det var riktig tidspunkt

Innebandymagazinet: Extra – Supertalangen klar för Helsingborg

Floorball Today: One of Norways most exiting talents signs with Helsingborg

Sarpsborg Arbeiderblad: Gjødalstuen til Helsingborg

 

Fredrik Gjødalstuen (nr 11) er klar for SSL (Foto: Adam Troy, IFF)

 

Sander Owren, Fredrik Gjødalstuen, Jørgen Nordahl og Magnus Jarberg,

 

«Class of 99» Bak: Fredrik Gjødalstuen, Håkon Henriksen, Jørgen Nordahl og Sander Raab Owren. Foran: Tobias Brevik, Magnus Jarberg og Mario Berntsen.