Megarunde i Ekeberghallen
11. mars 2018
Elitejentene klar for NM sluttspill
13. mars 2018

Sist søndag møtte J17 Tunet i Høyenhallen. Kampene i Høyenhallen har alltid vært vanskelige, og J17 har da også tilgode å slå Tunet, det være seg på hjemme- eller bortebane. Denne gangen stilte vi med to løperekker og tre backer. Det var bra å ha noen på benken, ettersom noen av jentene kjente lørdagens eliteseriekamp i beina.

Det ble en svært jevn kamp, med sjanser til begge lag. Tunet var kanskje mer samspilt og mer bevegelige, men våre spillere jobbet bra sammen og ryddet opp i det som var av farlige situasjoner. Bare en gang i første omgang glapp det, og vi greide ikke å rydde opp i eget felt. Det utnyttet Tunet og scorte omgangens eneste mål.

Med 1-0 til Tunet var jentene enige i at de måtte være tøffere og gå i kroppen på Tunet-spillerne. Og annen omgang ble Sharks sin omgang. Tunet kom ikke til med sine avslutninger, mens Sharks hadde flere sjanser. Allerede etter tre minutter ut i perioden fikk Sofie ballen på venstresiden og la ballen perfekt inn til Tuva som satte ballen resolutt i nettaket. Sharks vant omgangen og gikk til pause med 1-1 på tavla.

Siste omgang ble utrolig spennende, med flere store sjanser til begge lag. Desverre ble litt for mange av våre skudd satt rett på keeper. Det ble etterhvert klart at den som scorte første målet kom til å vinne kampen. Da Tunet fikk en utvisning 5 minutter før slutt, øynet vi muligheten for å kunne dra dette i havn. Selv om vi spilte bra i powerplay, ville ikke ballen i mål. Og da vi ble litt for offensive og ikke fikk med oss at Tunet-spilleren kom på banen igjen, gikk det galt. Plutselig var det to Tunet-spillere mot en Sharks-back og Tunet satte inn sin andre scoring for dagen. De siste tre minuttene prøvde jentene desperat å pynte på resultatet, men kampen ebbet ut med 2-1 på tavla.

Jentene har all grunn til å være fornøyd med innsatsen. Dette var en svært jevn kamp, og med litt flaks kunne det fort gått vår vei. Det skal vi rette opp i neste kamp! Siste kamp i serien går mot BMIL den 21. mars i Sarpsborghallen.

Søndagens målscorer var Tuva, med assist fra Sofie.