Jan Kralik fra Tsjekkia er klar for Sharks!

G16 Fredrikstad – Sarpsborg Sharks 6-11
9. desember 2017
Trekning i klubblotteriet 2017
12. desember 2017

Jan Kralik (foto: Marek Podhora)

Sharks inngikk mandag en avtale med den Tsjekkiske spilleren Jan Kralik, noe som virkelig er noe nytt og uvanlig i norsk innebandy!

Jan Kralik (foto: TJ Sokol Královské Vinohrady)

Vi er vant til å se mange gode svenske og noen finske spillere i norsk liga, men tsjekkere florerer det ikke av, så det blir uten tvil spennende å følge Kralik. Han var på en ukes besøk hos klubben for noen uker siden, for å trene med laget og sjekke ut om det kunne være interessant med et eventyr i Norge. Det var full klaff, og begge parter har jobbet for å få en overgang i orden. Nå er det klart at Kralik kommer til oss i januar.

Jan Kralik har spilt hjemme i Tsjekkia hele sin karriere, bortsett fra det siste året. Hans moderklubb er FBC Štíři České Budějovice, og han har også spilt flere sesonger for TJ Sokol Královské Vinohrady på høyeste nivå i hjemlandet (TipSport Superliga). Kralik kommer til Sharks fra spill i øverste liga i Sveits (NLA) for klubben St. Gallen hvor han har spilt det siste året.

Jan Kralik (foto: St.Gallen)

Kralik har alltid vært en poenggjører og på 225 kamper for sine tidligere klubber har han gjort 169 mål pluss 106 assist som blir 275 poeng. Ingen dårlig statistikk, så dette lover godt!

Jan Kralik (foto: Pavel Doubek)

Hjemmesiden stilte Jan noen spørsmål om hvorfor han ønsker å teste spill i Norge og for Sarpsborg Sharks:

1. Hvordan ser du på deg selv som innebandyspiller?

Innebandy er livet mitt, og jeg har spilt siden jeg var fem år gammel… jeg gjør alt for denne sporten. Jeg liker å trene og jobber hardt når jeg er på trening! Jeg liker hurtig pasningsspill med mye bevegelse. Jeg håper at min erfaring fra spill på øverste nivå i Tsjekkia og Sveits vil komme mitt nye lag tilgode.

2. Hvorfor valgte du å komme til Sarpsborg?

Før denne sesongen ble jeg kontaktet av Sarpsborg og de fortalte at de var interessert i meg. Jeg sa jeg skulle spille sesongen i Sveits, men valgte å komme på en ukes besøk hit likevel. Da jeg hadde vært her den uken så var jeg sikker på at jeg ønsket å spille her. Jeg synes klubben fremstår som profesjonell og jeg liker guttene på laget veldig godt. Nå ser jeg frem til en ny sjanse og nye muligheter her, med nye venner i et nytt land! Jeg elsker flott natur og mener at Norge er et av verdens vakreste land!

3. Hvilke forventinger har du til Sarpsborg og hva er målsetningen din?

Jeg håper at dette laget skritt for skritt skal komme til toppen. Det er stort potensiale i laget og jeg ønsker å bidra med min erfaring og mitt sterke vinnerinstinkt. Jeg er en type som aldri gir opp og jeg liker å underholde publikum med god innebandy. Jeg håper at jeg kan være en del av puslespillet som gjør dette laget enda sterkere, at vi har god lagånd og at vi kommer til sluttspill i serien!

Jeg ser frem til å spille min første kamp for Sharks, vi ses i januar!

Jan Kralik (foto: Pavel Doubek)

Link til sak i SARPSBORG ARBEIDERBLAD (+): Sarpsborg Sharks henter spiller fra Sveitsisk eliteserie

 

Link  Assisten: Tsjekker klar for Sarpsborg

Følg elitelaget på Instagram @sarpsborgsharkselite

Og på Snapchat følg: sharks_elite