Knepent tap mot nedrykkskandidat

Info fra klubben (test)
24. februar 2022
Årsmøte Sarpsborg Innebandyklubb 2022
28. februar 2022

Onsdag var det klart for returkamp mot Fredrikstad som vi slo ganske greit sist i Rolvsøyhallen. Den gangen vant vi 12-7 og vi satset på en ny seier nå. Fredrikstad lå før kampen på direkte nedrykksplass og var i sterkt behov for poeng for å overleve i eliteserien.

Vi får en knallstart på kampen med 3-0 allerede halvveis i første periode, men kampen er mye jevnere enn resultatet skulle tilsi. Helt på slutten av første periode reduserer bortelaget og det er langt fra ufortjent. Vi leder 3-1 etter første periode.

Andre periode er ingen god periode av oss, det blir mye hawai og lite ordnet spill. Fredrikstad jobber hardt og nekter oss å spille mye av vårt spill, i tillegg virker vi ikke helt pålogget hele veien med mye slurv og feil. Vi drar på oss et par utvisninger som bortelaget benytter til å score. Vi taper perioden 0-3 og ligger under 3-4 etter andre periode.

Vi starter tredje periode forrykende og utlikner etter få sekunder. Lagene bytter på å score og det står 6-6 halvveis før vi tar ledelsen for første gang med 7-6 med sju minutter igjen på klokka. Vi holder mye i ballen og bortelaget virker slitne etter dette. Men drøye 2 minutter før slutt får Fredrikstad tak i ballen og utlikner til 7-7. Vi presser på for et vinnermål etter dette, men uten at det gir resultat. Kampen ender uavgjort og det skal avgjøres på straffer. I straffekonkurransen er bortelaget best og scorer på sine tre første straffer mens vi bommer på våre tre.

Vi taper dermed kampen 7-8 og gjør det vanskelig for oss selv i forhold til tredje- og/eller fjerdeplass som gir hjemmebanefordel i kvartfinalene. Vi spiller ingen god kamp og taper fortjent poeng sånn sett. Mange spiller under pari og det slurves usedvanlig mye i forhold til hva vi pleier å gjøre.

Banens beste for vår del blir kåret til Sivert Østerås.

Målpoeng Sharks: Christoffer Gjødalstuen 1+2, Imre Ødegård-Risbakken 1+2, Fredrik Gjødalstuen 2+0, Patrick Hjemgård 0+2, Anders Øvereng 1+0, Emil Glenge 1+0, Tobias Holm-Gabler 1+0 og Sivert Østerås 0+1.

Neste kamp for herrelaget skulle i utgangspunktet vært spilt mot Greåker i Tindlundhallen førstkommende søndag, men kampen er utsatt grunnet korona hos Greåker. Foreløpig er det uklart når kampen kan bli spilt, men den må spilles i løpet av neste uke.