Kvartfinale 2 ble ulidelig spennende – endte med knepent tap for A-laget

Minirunde Skjeberghallen 19.03.2018
18. mars 2018
Sharks G17 vinner Tigers Cup 2018 !
19. mars 2018

Trangt om plassen i gatene rundt Høyenhallen i kveld da kvartfinale nr to skulle spilles mellom Sharks og Tunet. Tunet tok som kjent første stikk i Skjeberghallen på fredag, så vi måtte trøkke til skikkelig i dag for å komme ajour.

Første periode starter med et bra tempo med Tunet litt vassere i avslutningene enn Sharks. Men Markus Jelsnes er ordentlig påskrudd i dag og varter opp med tre-fire fete redninger de første fem minuttene. Vi er også frempå men våre skudd treffer ikke målet. Men så løsner det etter 5.27 da Hamrin fikser 0-1 assistert av Fredrik, deilig! Under minuttet senere lobber Ådne Øvereng ballen fra midten mot mål, hvor Jan Kralik er smart og smetter inn en backhand, plutselig har vi 0-2 ledelse. Spillet er ganske jevnt, men det er Fredrik som øker vår ledelse til 0-3 da tiden står på drøyt 16 minutter. Førsterekka er giftige i hvert eneste bytt, og det er tydelig at de har en god dag på jobb. Men etter 17.30 hiver en Tunet-back avgårde en ball mot kassa, vi er litt på hæla og kommer ikke ut i presset. Ballen finner veien mellom mange bein og inn i mål. Dermed står det 1-3. Dette bryr ikke Fredrik seg om, så han øker likegodt til 1-4 kun 20 sekunder senere. På tampen får vi en utvisning mot oss, men vi klarer å holde på ledelsen til pause.

Gutta jubler etter ett av våre mål.

I andre får Tunet to min etter drøye minuttet uten at vi klarer å utnytte det. Og etter ca tre minutt scorer Tunet til 2-4 etter at ballen ikke spretter vår vei… Så får vi mulighet til å spille først to min og deretter fem min overtall. Fredrik klinker ballen i nettaket etter få sekunder og vi leder 2-5. Dessverre er ikke powerplayet vårt spesielt giftig i kveld og det går tregt. Om ikke det var nok, så får også vi utvisning, slik at det blir to minutter 4 mot 4. Nå er det Tunet som styrer alt som skjer utpå der, og vi lar sjansen til å avgjøre gå fra oss. Først reduserer de til 3-5, før de presser massivt og får først 4-5 og flere stolpeskudd før utligningen til 5-5 kommer mot slutten sv perioden. Vi går til pause med 5-5 og står foran en meget spennende sisteperiode.

Tunets kaptein snakke alltid mye med dommerne, intet unntak mandag kveld.

Vi er spent på om gutta våre klarer å snu den negative trenden i tredje, noe som er veldig viktig for ikke å havne helt bakpå i kvartfinaleserien..

Perioden starter og det første som skjer er at en Tunet spiller grisetakler Hamrin uten kølle, hvor var dommeren der..? Soleklar utvisning som ikke tas. Deretter kriger Ådne inn 5-6 og vi er igjen i føringen. Ledelsen holder noen minutter bare, for etter drøye 7 min får vi en to minutter igjen, noe vertene utnytter umiddelbart, og det står 6-6. Klokka tikker og går nå, uten at vi får mål, men begge lag er frempå flere ganger. Til slitt er det Tunet som for første gang i kampen går opp i ledelsen, det står 7-6 etter 13 minutter. Dette er imidlertid ikke over, og gutta kjemper som løver. Så klarer Sivert det! Han blir spilt fri av Hamrin og setter utligningen til 7-7, nå koker det greit i dette oppgjøret! Vi har store muligheter begge veier, men dessverre er det Tunet som setter den etter 18 minutt og tar på ny ledelsen.. den var vond.. Vi presser sykt de siste to minuttene, plukker ut Jelsnes mot slutten og gir alt, men det holder ikke. Vi taper kampen 8-7 og ligger under 2-0 i kamper.

Det var stor innsats og en god kamp av gutta våre, men Tunet var bittelitt vassere også i dag.

Nå må vi ta tre strake seire for å nå semi, og det er fullt mulig. Neste kamp er onsdag kl 19 i Skjeberghallen.

Linker:

Assisten: Sterk snuoperasjon av Tunet

Sarpsborg Arbeiderblad: Sharks i trøbbel etter nytt tap

Kampfakta: 1/4-finale 2 – Tunet vs. Sharks