Markus Jelsnes flytter til Sverige og Mullsjö i SSL

Pål Syversen blir ny trener for Sharks Gutter 17
23. mai 2018
Rikke Solheim klar for Sharks!
24. mai 2018

Markus Jelsnes har signert for Mullsjö i SSL. Foto er hentet fra Mullsjö AIS hjemmeside

 

Tekst: Pål Espen Groth og Vidar Jarberg.

Vår eminente keeper på elitelaget Markus Jelsnes (23) har skrevet kontrakt med det svenske SSL laget Mullsjö AIS. Dette melder Sportslig ledelse i Sharks, som består av Pål Espen Groth og Knut Olsen.

Markus er den yngste spilleren som har spilt for Sarpsborg Sharks A-lag gjennom tidene, og han var kun 15 år og 63 dager gammel, tilbake i januar 2010, da han debuterte på vårt elitelag.

Han startet med innebandy som 11-åring og har spilt i Sharks i alle år. Fram til i dag har han spilt 168 obligatoriske kamper for klubben, og det er bare Lasse Schie av dagens spillere som har flere med sine 179. Sjekk Adelskalenderen her.

Markus er en av svært få spillere som har spilt to U19-VM for Norge og han rakk å spille 20 U19-landskamper før seniorinnebandy ventet.

Markus Jelsnes, her med flagget på brystet, er klar for Mullsjö (foto: Rune Halvorsen – Assisten)

«Pels» har allerede deltatt i to senior-VM for Norge, og han ligger nok godt an til sitt tredje i desember 2018 i Praha, Tsjekkia. Fram til nå har han spilt over 30 offisielle landskamper for Norge.

I tillegg er han den best trente innebandyspilleren i Norge, og er regjerende mester i kraftprøven «Vikingen», som arrangeres på høsten hvert år av Norges Bandyforbund. Markus satte ny rekord med 831 poeng da han vant overlegent i 2017. Her er link til resultatene: Vikingen – Herrelandslaget 2017

Les også: Markus Jelsnes vant Vikingen

Sarpsborg Arbeiderblad skrev også litt om dette før seriestart 2017-2018 sesongen (krever pluss-abonnement): Grunnlaget ble lagt i sommer

 

Markus fikk prisen for seier i Vikingen utdelt i forbindelse med NM finalen for herrer 2018 (foto fra Instagram)

Jelsnes har vært med å vinne tre NM-gull i aldersbestemte klasser for Sharks med vår gylne 94-årgang i årene 2010, 2012 og 2014. I tillegg var han en del av spillertroppen da Sharks vant seriegull sist, i 2011, dog ikke som førstemålvakt.

Lagbilde fra NM seier i 2012, Markus med pokalen. (foto: Norges Bandyforbund)

Sarpsborg Sharks er meget stolte over å ha fostret fram vår første spiller til verdens beste liga SSL (Svenska Superligan), og vi håper det blir flere spillere som går samme vei i årene framover.

Markus er en meget seriøs idrettsutøver som virkelig har jobbet for å bli Norges beste innebandykeeper, og er det noen som fortjener denne muligheten i Sharks er det vår #80 Markus Jelsnes. Han går alltid foran som et godt eksempel både på og utenfor banen, et forbilde rett og slett.

Mullsjö er et tettsted som ikke ligger langt fra Jönköping, og de er kjent for å ha et flott publikum i ryggen når de spiller sine hjemmekamper i Nyhemshallen. Laget kom helt til semifinale denne sesongen hvor de røk ut mot Storvreta, som senere vant over Falun og ble svenske mestere. Markus vil bli lagkamerat med Norges lansdslagskaptein Daniel Gidske, og det vil nok bli en trygghet å ha en nordmann til på laget.

Les denne saken i Assisten om Mullsjö sin exit fra årets semifinale: Gulldrømmen brast for Gidske

Daniel Gidske, som er kaptein på det norske landslaget, blir ny lagkamerat for Markus neste sesong (foto hentet fra mullsjoais.se)

Sarpsborg Sharks ønsker Markus lykke til i Mullsjö framover og alle i klubben vår kommer nok til å følge han med argusøyne når han er på banen i Sverige. Savnet kommer til å bli stort, men det skal vi takle. Vi håper at vi en dag får se Markus stå i mål med #80 i klubbens blå farger igjen.

Takk for innsatsen så langt Markus!

Link til Markus sin nye klubb Mullsjö AIS hjemmeside: Mullsjö AIS hjemmeside

Link til nyhetssaken Mullsjö har lagt ut om Markus: VM målvakt til Mullsjö

Link til Mullsjö sin side på Facebook: Mullsjö AIS Facebook side

Sarpsborg Arbeiderblad (+): Landslagskeeper fra Sharks til Sverige

Assisten: Landslagsmålvakten klar for Mullsjö

Sportbladet: Avslöjar: Mullsjö varvar landslagskeeper

Innebandymagazinet: EXTRA – Landslagsmålvakten klar för Mullsjö

Veien Mot Guld: Jelsnes til Mullsjö

Jnytt: Landslagsmålvakt klar för Mais

JP.se: Mullsjö varvar landslagsstjärna

Markus har vært en viktig brikke i Sharks sin tropp i mange år, her sammen med hovedtrener Jonas Magnussen og Kaptein Patrick Hjemgård ved forrige kontraktsignering.

 

 

 

 

Markus Jelsnes er klar for neste steg i sin innebandykarriere (foto: Tobias Nordli – Sarpsborg Arbeiderblad)

 

Markus Jelsnes