G10: Tøff dag i Askimhallen
11. februar 2017
To kamper for G16 lørdag.
12. februar 2017

Morten Riise (Bilde lånt fra sa.no)

Referat fra Head Coach, Stian Ottersen:

MORTEN RIIISE, vi har Morten Riiiiiise! Melodi: under isen, Postgirobygget.
Det skulle bli dagen for de store overraskelsene…

Morten Riise

(Bildet er lånt fra Sarpsborg 08)

Fra en blytung søndag sist, og tap mot Trosvik forrige uke, løftet vi oss igjen mot Kongsten i Skjeberghallen lørdag og vant hele 12-5!

Innimellom lurer jeg på om jeg har noen evner ikke mange har, mer om det litt senere.
For først så må vi gå løs på kampen, en kamp som skulle begynne litt uggent, noe vi forsåvidt er vant til.
Men vi leder 3-2 til første pause etter en nydelig 1-1 redusering av Morten Riise, hans første i dag og i år. Langsholdt og Ottersen scorer de to andre.
I andre periode får vi en kjapt i mot, men Andreas Norheim og Ivar Bjerke scorer to kjappe som gjør at vi er foran med to, 5-3.
Thomas Langsholdt scorer så 6-3 på et kvikt backhandskudd som triller rolig under keeperen, uttagbart på første stolpe!

Men nå må vi snakke litt om evner, evner som coach og evner jeg ikke trodde en spiller hadde.
Vi får overtall spill og jeg får tid til å sette power play formasjonen, alle plassene er satt-men valget med å finne ankeret foran mål sliter jeg litt med.
Dere får bli med meg litt inn i hodet her nå, for jeg tenker som så at vi må ha på en med litt pondus, en som kan bruke kroppen litt og ta en smell.
Ikke det at vi sliter med grunnfysikken på noen av spillere på dette laget, nei jeg mener mere en som er greit trent og der igjen har fått seg litt «kasse».
Reidar var sliten, Norheim ville jeg ha bak mål og igjen på benken satt Riise med to blanke øyne og kølla plassert i et godt grep med to hender mellom beina.
Enten var han litt søt eller så var han bløt i øynene etter festen i går, uansett jeg bet på og følte det med en gang.
– Det er jo mannen vi trenger akkurat nå, mannen som kan utgjøre en forskjell!
Tidligere hadde han jo scoret sitt første mål for året, ja sitt første på mange år vil jeg tro. Jeg vet ikke, jeg tror.
Et litt elendig power play er på vei til å «ebbe» ut i null mål og heller flere kontringer og farlige sjanser for Trosvik.
Da får Riise en pasning opp i midten som han bruker meget kort tid på å få kontroll på, snur seg nydelig rundt og tar et kjapt steg mot mål å fyrer løs!
Rett i vinkelen, ja vi sier det. Nydelig opp i vinkelen.
Nå hadde vi en 7-4 ledelse og herfra fløt vi bare på og holdt Trosvik bak oss med fin margin ut kampen.
Dagens «hendelse» må vel være da dommeren dømmer feil og vi bestemmer oss for å gi Trosvik ballen, Reidar Hagen klinker til ballen som får en fin høyde og havner ned i Trosvik sin sone.
Der kommer Thomas Langsholdt, frisk og fin i beina, tar ballen og spurter ned i rundvantet, vinner ballen og drar kjøkkenveien med to Trosvik spillere hengende på.
Heldigvis scorer han akkurat ikke, som kaptein hadde jeg fått forklarings problemer, men en fin prestasjon der altså! Fiffig!
Terje Darum dro vel fra både en og to på poengplukkeren da han kastet igjennom til undertegnede, som avsluttet pasningen med å lobbe over keeperen til 10-5.
Så var det igjen duket for mannen med samme steg som Steffen Ernemann, litt baktung-men du skal ikke kødde med toget når det får opp farten,
Morten Riise scorer sitt tredje og fullfører dermed til 19,5 i stil og scorer sitt hat-trick. Litt trekk for Zlatan bevegelser på den siste scoringen.
Målet blir scoret på slutten av nok et power play, etter at vertene bommet på et straffeslag som ikke trenger mer omtale enn som så.
Kampen blir avsluttet av Ivar Bjerke som også scorer sitt tredje og dermed hat-trick, på nærmest åpent mål etter en fin kontring et minutt før slutt.
«Du var god i dag Ivar, men du er det alt for ofte så jeg må løfte frem en ny helt i dag desverre, tross 3 nydelige mål»

Sluttsignalet går og vi har vunnet 12-5.

Tilskuere: 28 ( 2 gikk tidligere grunnet bleieskift sier ryktene)

Dommerene: Over middels, nesten feilfritt! sier Andreas Norheim til Sa.TV etter kampen.

Skudd: 28-17

Sekreteriatet: Gode, fin skrift og bra levert skuddstatistikk, varier på musikken, litt DJ Dan til tider kanskje, ellers myk og fin inne stemme på speaker.

Poeng: Morten Riise 3+0, Ivar Bjerke 3+2, Stian Ottersen 2+3, Andreas Norheim 1+0,
Thomas Langsholdt 2+0, Reidar Hagen 0+1, Alex Kneld Kjellsen 0+1, Terje Darum 0+1

Stjerner:

*** Morten Riise
** Ivar Bjerke
* Henning Klaussen

Morten Riise
(Bilde lånt fra sa.no)