Sivert Østerås har signert ny kontrakt
29. mars 2019
Bli med å farge Kongstenhallen blå
1. april 2019

I år som i fjor, arrangerer Asker innebandyklubb NM kvalifiseringen for G19. Kampene spilles i Nesøyahallen denne helgen. Trekningen av puljene slo veldig rart ut for vår del, da vi havnet i gruppe med Tunet, Sveiva og Sandnes. I den andre puljen fikk Fredrikstad det noe lettere, med motstanderne BMIL, Lye og Nyborg.

Gutta som var med på kvalet i fjor her inne, ønsket en tilsvarende opplegg med overnatting og masse sosialt. Derfor dro noen inn på hotell på fredag, mens resten kom på lørdag. Alle var ute og spiste på lørdag kveld.

I første kamp lørdag møter vi Sandnes, et lag vi ikke vet så mye om. Men de har A-laget sitt i eliteserien og noen juniorer vil være med på G19 laget deres. Så vi kommer ikke til å undervurdere Sandnes. Det blir et kampforløp vi hadde sett for oss, bare ikke resultatet. Spillet foregår 90% på Sandnes sin bane halvdel, hvor vi peprer forsvar og keeper med skudd. Men det er de som scorer det første målet etter 14 minutter. I å for seg ikke så stressende, da vi god kontroll på kampen. Men vi får ikke redusert før pause. Skuddstatistikken viser da 13-3 i vår favør. Og da har like mange skudd gått i forsvaret og en del utenfor mål.

14 sekunder ut i andre periode, utlikner Fredrik og vi kan senke skuldrene. De fleste tenker da at nå kommer «ketchup-effekten». Men så feil kan man ta, Sandnes kommer i føringen igjen i overtall. Heldigvis har det bare gått 2 minutter av siste periode. Ille blir verre etter 8 minutter, da Sandnes er gode og heldige og sniker en forbi en dekket Meller. 3-1 til Sandnes, og 23-6 i skuddstatistikk til oss. Det forteller oss også om en meget god Sandnes keeper. Vi reduserer til 2-3 etter 14 minutter og fortsetter og pepre Sandnes, men de står imot og vinner kampen. Skuddstatistikk 31-6.

Da er det bare å vinne de 2 neste kampene, om vi skal ha en sjanse på semifinale søndag.

Mot Tunet ser vi en herlig mentalitet fra gutta, de står opp og viser hva som bor i dem. Jobber for hverandre, pepper hverandre og jager Tunet gjennom hele kampen. Men vi får den verst tenkelige starten, med en imot etter bare 38 sekunder. Men vi har trykket og tempo, og reduserer og tar også ledelsen, med Jørgen og Sivert. Vi leder 2-1 til pause, og 8-4 i skudd. Etter knappe 3 minutter ut i 2.periode snur Tunet kampen og reduserer og tar ledelsen på 30 sekunder. Halvveis øker Tunet til 2-4. Uff… Men her viser gutta seg fra sin beste side, pepper hverandre og kjører på. Vi gir dem ikke en millimeter, og 5 minutter senere knaller Mario inn utlikningen på slagskudd! Magisk..  På 17.29 får vi tildelt straffe…. Sander gjør seg klar… henter Zorrokølla… går rolig frem med ballen… venstre-høyre-og venstre-igjen-nettet… jadda! 4-4! Vi fortsetter å kjøre og presser Tunet lave, og 12 sekunder før slutt setter Jørgen spikern i kista. Den var deilig Jørgen! Seier 5-4.

Denne gode følelsen tar vi med oss inn i siste og avgjørende kamp mot Sveiva. Da står det likt mellom alle lagene i gruppa, og det er vinn eller forsvinn. Mario tar oss i ledelsen etter drøye 4 minutter, som er fullt fortjent. Vi jobber like godt som i forrige kamp. Bra fart i beina, gode i press og tett i kropp på ballfører. Likevel får Sveiva sjanser også, og utlikner etter 12 minutter. Men vi skal vinne og TobiasHG tar oss i ledelsen igjen, med et velplassert skudd fra hjørnet. Derfra har vi satt menge scoringer denne helga. 2-1 pause. Sander øker til 3-1 halvveis ut i andre, og ting ser bra ut. Med to og et halvt minutt igjen tar Sveiva ut keeper og spiller overtall. De får uttelling på det og reduserer med et minutt igjen. Men like etterpå er Fredrik der og stjeler ballen og setter den i åpen kasse. Fløyta går og vi vinner 4-2, og er klare for semifinale søndag som gruppevinnere!

Bygdø Monolitten er motstander i semifinalen. Et lag i har slått begge gangene i serien, men denne kampen skal spilles den også. Så ingen tar lett på oppgaven, og møter skjerpet og klare. Vi er 2 foran etter 5+ minutter, fra Kristian og Philip. BMIL får en utlikning litt etter halvveis og det står seg til pause. I løpet av 1 minutt ut i andre har Fredrik og Sjur puttet en hver. 4-1. Så putter Philip sin andre og Jørgen setter 6-1 rett før pause.

Henrik øker til 7-1, 5 minutter ut i siste. BMIL reduserer før Philip setter sin tredje for dagen. Sander setter 9-2 bare sekunder senere. Da er det bare et par minutter igjen. BMIL reduserer en gang til før fløyta går, og vi vinner 9-3. Vi er klare for Finale neste søndag!

Det har vært herlig å se denne gjengen i helga. Måten de har stått opp for hverandre og bakket kompisene fra benken og banen er helt enestående. Fullt fortjent finaleplass!