Semifinale 1 – Tett og morsomt lokalderby!

Lokaloppgjør i semifinalen skaper stor interesse
4. april 2018
Semifinale 2 – A-laget fikk det tøft
5. april 2018

Bra trøkk og oppbygging til første semifinale mellom Greåker og Sarpsborg i dag. Det er lokaloppgjør, og seriemesteren mot underdogen. Alt kan skje, og vi er forsiktige optimister i Sharks-leiren.

Starten av første er ganske jevn, men Greåker presser våre backer høyt og forsøker å stresse oss, noe de etter hvert lykkes med. Men det er vi som scorer først, da Ådne Øvereng stjeler ballen i rundvantet og passer den til Sammi Magnusson som drar ut keeper. Dermed leder vi 0-1 da tiden står på 8.45. Det er vertene som     kontrollerer nå, selv om vi har noen farligheter innimellom. Vi står ganske godt i forsvar og Markus Jelsnes har noen klasseredninger. Men etter drøyt 12 minutter setter Greåker utligningen til 1-1. Etter målet presser Greåker enda mer på, og på knappe 16 minutter tar de ledelsen med 2-1. Målet kommer som følge av at vi gjør en personlig feil og Greåker kontrer inn scoringen. Alt i alt en godkjent første periode av oss, men vi trenger å luke vekk noen små feil her og der.

Andre periode starter med skade på Markus Hamrin, noe som passer dårlig siden vi har «ørten» skader fra før… (Nordahl, Hanstad, Jarberg, Sedin og Pettersen ute med skade). Hamrin kommer heldigvis ferdig teipet tilbake senere i perioden.

Det er ikke tvil om at Greåker er det førende laget spillemessig, men vi spiller på den måten vi er nødt til mot et så godt lag, og det funker. Etter ca halvspilt periode så ryker hjemmelaget på en to minutter, og vi benytter anledningen til å utligne! Det er Jan Kralik son serverer Lasse Schie, og han drar til «fra blå» knallhardt i nettaket! Etter målet merker vi at det blir mer og mer ampert utpå der, og dommerne må ta praten med kapteinene. Stillingen holder seg til pause og vi vinner andre med 0-1. Dette lever!

Tredje periode starter med en kjempemulighet til oss, hvor Fredrik Gjødalstuen spiller Patrick Hjemgård på åpent, men ballen går stolpe ut. I stedet pådrar vi oss to minutters utvisning like etterpå og dette overtallet benytter Greåker umiddelbart og tar ledelsen 3-2 på en zorro finte fra bak mål. Etter rundt fem minutter utligner vi igjen ved Hamrin assistert av Fredrik. Kampen leverer som et lokalderby skal gjøre og det er spennende. Vi har Norges beste keeper i mål og han står virkelig frem i dag også. Men, bare et minutt senere tar på ny Greåker ledelsen med 4-3, så er Hamrin der igjen og setter 4-4, den var magisk! Greåker klarer deretter å gå opp til 5-4 på et nydelig volleymål. Nå griper vertene sjansen og øker til 6-4, deretter får vi en ny tominutter og Greåker bare spiller ball til det ebber ut.

Summa sumarum er det en god forsvarskamp, og med litt mer flaks og flyt kunne vi tatt første stikk. Vi gleder oss til i morra og da bør Skjeberghallen fylles til randen!

LINKER:

Assisten (reportasjen inneholder videointervju med Marcus Hamrin): Greåker tok første stikk

Sarpsborg Arbeiderblad – Video: Innebandystudio etter første semifinale

Sarpsborg Arbeiderblad: Bildeserie fra semifinale 1

Kampfakta: Semifinale 1 – Bulldogs vs. Sharks 6-4