Tap på straffer mot Slevik

Storseier i seriepremieren
13. september 2021
Braktap borte mot Tunet
30. september 2021

Christoffer Mellegård Andersen

Fredag var det klart for årets første derby der vi møtte Slevik i Skjeberghallen.

Siste gang vi tok poeng mot Slevik var tilbake til september 2018 da vi vant 7-6 etter straffer. Vi hadde både håp og tro på at vi kunne gjenta den prestasjonen nå på fredag.

Det ble en jevn kamp der Slevik ledet store deler av kampen, men der vi stadig kom tilbake etter å ha havnet under i målprotokollen. Første periode endte 1-3 etter at Slevik var mer effektive enn oss. Midtveis i andre periode er vi ajour på 4-4, men det varte ikke lenge før Slevik var tilbake i ledelsen. De økte også ledelsen til 4-6 før vi reduserte rett før siste periodepause. Spenningen var stor før siste periode og vi hadde god tro på å snu oppgjøret. Vi gikk ned på to rekker og byttet keeper (for andre gang i kampen) før siste periode og utliknet tidlig i perioden. Resten av kampen bølget det fram og tilbake med store sjanser begge veier, vi klarte å ri av to utvisninger i midten av perioden og det ga oss energi, men ingen av lagene klarte å sette inn det avgjørende målet og kampen endte 6-6. Selv om en del nok føler vi burde vunnet, kunne kampen vippet begge veier. Alt i alt kan vi nok si at det var rettferdig at det ble uavgjort etter ordinær tid. Straffekonkurransen ble vunnet av bortelaget slik at Slevik «vant» kampen 6-7 sånn sett.

Vi føler vi gjorde en ganske god kamp mot en god motstander og tok som nevnt tidligere vårt første poeng mot Slevik på tre år. Det er nok heller ikke ofte at et lag bruker tre keepere i samme eliteseriekamp, men det skjedde for vår del på fredag. Marcus Alexandersen startet kampen, men ble byttet ut ca halvveis i første periode med Magnus Wiig grunnet en skade. Etter andre periode ble Christoffer Mellegård Andersen byttet inn til sin kamp nr. 50 i Sharksdrakt og han holdt nullen i siste periode.

Banens beste for vår del ble Oliver Ågren som kom fra fredagens motstander før årets sesong.

Sluttresultat i kampen endte 6-7, perioderesultater 1-3, 4-3 og 1-0, mens Slevik som nevnt vant på straffer. Skuddstatistikken viste 34-25.

Målpoeng Sharks: Imre Ødegård-Risbakken 2+0, Sivert Østerås 1+1, Fredrik Gjødalstuen 0+2, Patrick Hjemgård 1+0, Christoffer Gjødalstuen 1+0, Oliver Ågren 0+1, Lasse Schie 0+1 og et selvmål.

Neste kamp for herrene spilles allerede i morgen tirsdag 28.09 kl 2030 borte mot Tunet i Høyenhallen. Det blir dessverre en kamp som går uten vår nye gode svenske back Filip S. Bäckman som har valgt å kansellere kontrakten med klubben og reiser tilbake til Sverige. Grunnen er lang avstand og hjemlengsel i forhold til familie og venner. Vi takker Filip for innsatsen og ønsker han lykke til tilbake i hjemlandet.