Underholdene fredag med damene fra Sarpsborg.

G16 Sarpsborg Sharks – Greåker 8-6
18. november 2017
Mario Thornquist Berntsen forlenger med Sharks
23. november 2017

Fredag 17. november var det duket for et veldig «lokalderby» der jentene fra damelaget til Sarpsborg 08 møtte jentene fra damelagene til Sarpsborg innebandyklubb. Innebandylaget bestod av jenter fra hovedsakelig elitelaget vårt, men det var også noen sporty jenter fra damer 2 som stilte opp.

Kvelden startet på Sarpsborg stadion kl. 17.00. Da var det duket for fotballkamp i 2 x 20 og vi i publikum som er vant til kamper innendørs hadde kledd oss godt. Jentene fra Sarpsborg 08 hadde høyt press mot våre jenter som jobbet iherdig for å stå i mot. Det meste skjedde på banehalvdelen til Sarpsborg Sharks og vi tribuneslitere skjønte hvilken vei det bar og håpet i det lengste på at det ikke ble to-sifra. Jentene stod i mot og den underholdene kampen endte med at Sarpsborg 08 vant 9-0.

Alle jentene spiste sammen på stadion før de satt nesa mot Sharks sin hjemmebane, Skjeberghallen. Kampen startet kl. 20.00 og det var en gjeng kamplystne jenter på begge sider av midtstreken. Sarpsborg 08 hadde fordelen ved at de startet kampen med 9 mål i potten mens våre jenter hadde null. Vi i publikum fikk plutselig et «problem» for hva skulle vi rope som heiarop. Vi kunne ikke akkurat sitte å rope Sarpsborg…… Det ble til at vi på Sharks sin side ropte Haiene etterfulgt av tre klapp, det ble det litt «svung» over.

All ære til fotballjentene for heroisk forsvar og enorm innsats. De gikk på med krom nakke og forsvarte seg veldig godt. Jentene vår fikk etter hvert satt inn ballen bak 08 sin målvakt og vi tenkt at nå er de i gang, men 08-jentene holdt stand. Målvaktene deres var imponerende og selv om våre jenter hadde startet opphentingen så klarte løperne deres å sette ballen inn to ganger bak vår Sigrid. Den idrettsgleden 08-jentene viste da de fikk mål moret oss på tribunen. Det var en blanding av overraskelse over at ballen gikk inn, og glede over at de holdt jentene våre på behørig avstand.

Våre jenter fikk mål jevnt og trutt, men Sarpsborg 08 holdt unna. Bl.a. hadde målvakten deres noen strålende redninger. Hun hadde fått beskjed om at det var lov og sparke ballen for å få den unna mål, men jentene våre hadde glemt å si at det kun var lov å sparke en gang, så når hun begynte å sparke ballen flere ganger for å unngå mål måtte dommer Patrick Olsen blåse frislag til Sharks. Dessuten var 08-jentene flinke til å forsvare seg og få ballen ut av sin sone både ved hjelp av køller og ikke minst spark, de er tross alt fotballspiller.

Da det gjenstod et knapt minutt av kampen kom utligningen og det stod nå 11-11 på tavla. Jentene våre jobbet iherdig og med bare to sekunder igjen satt de ballen inn bak målvakten til 08 og seieren var et faktum.

Vi i publikum takker for en underholdene kveld, både på Sarpsborg stadion og i Skjebergballen.

Vi ønsker damelaget til Sarpsborg 08 lykke til videre i 2. divisjon! I tillegg ønsker vi våre damer 2 lykke til videre i sin 2. divisjon og så håper vi at våre elitejenter snart får et poeng.