Warbergspelen 2017 – en skikkelig opptur for J10

G10: Herjet i Warbergsspelen
3. april 2017
G14, Ref Sarpsborg HVIT – Fredrikstad (Hjemmekamp i ROLVSØYHALLEN) Res: 2-5
7. april 2017

Vi måtte jo ta bilde foran haien i Varberg

I helgen gikk turen til Varberg for J10. Turneringen har de gledet seg til lenge og vi stilte med alle 18.

Overnatting på skole er jo både spennende og morsomt og jeg vil takke de 4 mammaene som sov sammen med jentene for en utrolig bra innsats.

18 store smil hele helgen og en 1. april spøk de aldri kommer til å glemme. Vi trenerne gikk rett i baret.

Med fjorårets 5 klare tap friskt i minne stiller vi opp i Tvååker klare for første kamp.

Arrangøren husker oss fra i fjor, liv på tribunen, flagg og ku-bjeller.
Heiagjengen svikter ikke i år heller og holder trykket oppe gjennom hele kampen.

Jentene gjør en kjempekamp, knallhard jobbing, og Tvååker blir spilt veldig lave. Hannah gjør sin beste kamp noensinne og vinner ball etter ball, Elise går i alle dueller og vinner de fleste – bytter hver gang med et smil om munnen. Margit kjører slalåm med svenskene og scorer noen fine mål. Emilie gjør ingen feil på i forsvar og rydder unna i stor stil. Jenny bruker fintene sine og lurer svenskene gang på gang. Hanna-Sofie blir historisk og får lagets aller første utvisning med et klokkerent slag på kølla, Pia vil ikke være dårligere og får 2 minutter for hardt spill. Det var en fin måte å lære hva dommeren mener med to fingre i været på. Vi vinner kampen 3-1 og kunne ikke bedt om en bedre start på turneringen.

 

Klar for første kamp mot Tvååker

 

Kamp nummer 2 er mot Lindome og blir dessverre ikke like bra. Vi er ikke helt på og blir liggende en meter fra de svenske spillerne gjennom hele kampen. Vi møter et lag som er veldig fysisk i spillestilen og mange av jentene går av med blåmerker. Det blir noen mål imot men smilet er likevel ikke langt unna. Målene vi scorer er det klasse over – dessverre blir det litt for mange den andre veien. Det er mye positivt å hente fra kampen selv om resultatet på tavla blir så som så. Vi scorer noen fine mål, mye bra kombinasjoner og skudd. Thea jobber og sliter hele kampen selv om samme spiller treffer henne med kølla to ganger på samme finger og plaster må fram i pausa. Carina takler i hvert bytte og gleder seg til å komme utpå igjen. Aurora rydder unna foran vårt mål gang etter gang.

 

Kamp nummer 3 er mot Kinna og vi spiller i Wictory Center klokka 20.40 på kvelden. Det har vært en lang dag og vi er litt spente på hvordan jentene takler dette. Med ny-innkjøpte pannebånd og autografer fra en svensk verdensmester på plass er motivasjonen på topp igjen. Vi møter et veldig bra svensk lag som spiller god og morsom innebandy. Eline står som en vegg og redder oss gang etter gang og vi klarer å holde nullen til pause. Maria løper enda mer enn hun pleier og kommer til mange sjanser, Helene snurrer rundt med svimle svenske backer og har mange skudd på mål. Ballen vil ikke inn. Da Kinna endelig klarer å score på Eline gir vi ikke opp, det blir 2-0 og 3-0 men jentene står på til siste sekund. Siri bestemmer seg for score det peneste målet og reduserer til 3-1 ved å sette ballen oppe i krysset.

 

Jentene koser seg i borgen i Varberg

 

Kamp 4 spilles tidlig søndag og det er ingen ringere enn Pixbo som står på andre siden. Vi møtte de samme jentene i fjor og da fikk vi en leksjon i effektiv og god innebandy. Vi møter et veldig god lag nå også, de har helt klart utviklet seg. Svenskene varter opp med brilliant kølleteknikk, knallharde skudd og overblikk. Det står 2-0 før det har gått 2 minutter og de vinner kampen med 5-0. Vi får god trening på å dekke skudd og Maria sitter på benken med en souvernir hun kan vise fram i noen uker. Aurora redder mål med tinningen men gir ikke opp av den grunn. Marberg er ikke lett å skubbe seg på og gir skikkelig kamp i hver duell. Silja har bare vært med oss i noen måneder men det er det ingen som kan se. Hun spiller veldig godt i forsvar og gjør sjelden feil. Myrvin trykker til i duellene og de hun treffer har ikke lyst til å gå inn i duell med henne igjen. Vi taper kampen, har få skudd på mål, men har løftet oss betraktelig siden i fjor.

 

Siste kamp i Varberg spilles mot Varla. Jentene er sliten etter mange kamper, lite søvn og massevis med inntrykk. Kampen spilles i et forrykende tempo og vi tar ledelsen rett etter pause. Hanna-Sofie vinner en duell og Margit skyter utagbart for keeper. Pia spiller strålende og løper opp et angrep som vi på benken trodde var sikker scoring. Siri jobber fram sjanse etter sjanse og Eline i mål tar alt som kommer. Stina trykker til i alle dueller og hadde litt lyst til å ta med ei svensk jente hjem etter et dobbelt liv-tak , 15 sekunder før slutt klarer Varla å sette inn reduseringen og kampen ender 1-1.

 

Fornøyde jenter etter kampen mot Varla

 

Litt kjipt men gleden de svenske jentene viste etterpå gjorde at det var (nesten) verdt det.

Slitne og veldig stolte jenter etter at de har fått medaljer

 

Tusen takk til alle som har vært med og bidratt til at jentene har hatt en fantastisk helg i Varberg.

Dere har vært med og skapt minner for livet for jentene.

Martin, Per og Thomas