J16 NM-finalen 2017: Tunet – Sharks 6 – 4

G14, Ref Sarpsborg BLÅ – Øreåsen Res: 14-7
7. april 2017
G8, Øverby Crabs cup 09.03.2017
9. april 2017
Så var dagen endelig kommet, sesongen 2016/17 skulle avsluttes med NM-finale mot de hittil ubeseirede Tunet. De siste to ukene har fokuset vært på hvordan vi skulle møte de dyktige Tunetjentene.
Det er to heltente lag som entrer banen og som ønsker å få kloa på "bøtta".
Kampen er ikke mer enn 22 sekunder gammel da Emely slår ballen i nettet etter frislag fra Ingrid.
Perioden fortsetter jevnspilt og Tunet utligner noen minutter senere. Begge lag produserer mange sjanser, men gode keepere holder tett slik at 1. periode ender 1-1.
I andre periode klarer ikke helt det ellers solide forsvaret vårt å presse Tunets jenter like hardt og dermed får de litt mer rom, som igjen resulterer i scoringer. Selv om Ingrid scorer et mål for oss fyller Tunet på med tre.
Vi har en del muligheter, men det er Tunet som er et lite hakk bedre i denne perioden.
Vi bruker pausen godt og bestemmer oss for å gi alt, Tunet skal ikke få noe gratis,
og i 3. periode er vi mer på høyde igjen med Tunet.
Etter en periode hvor vi har flere gode sjanser, så er det Tunet som scorer første mål i siste perioden, men Sharks-jentene er utrolig sterke og gir ikke opp.
Med ca. 8 minutter igjen scorer Ingrid sitt andre mål til 5-3 og vi i et lite øyeblikk virkelig får trua på å ta de igjen, da får Emma Fagerhøi litt for mye spillerom og kan sette sin andre scoring til 6-3.
Selv med en scoring imot i en god periode gir ikke jentene opp og fortsetter i en knallsterk sluttspurt som resulterer i ny scoring av Emely til 6-4, men vi klarer ikke å få inn flere baller inn bak ryggen på en meget god Tunet keeper.
Dermed kan man bare avslutte dette NM-eventyret med at dette er det noe av det beste jentene våre noen gang har prestert. Vi møter et meget godt lag som har vunnet alt de har deltatt i,
da er det lov å være stolt, selv om man taper.
Vi trenere er i alle fall veldig stolte av jentene våre, ikke bare denne kampen, men stolte av en sesong som alle har hatt stor utvikling og det blir veldig gøy å følge dem videre.
Kvelden ble avsluttet med bankett med god mat og drikke og artig underholdning som jentene selv ordnet.
Takk for en fantastisk sesong, god Påske til alle sammen og nyt ferien.
Her er noen bilder fra kampen (lånt av assisten.no/sa.no/bandyforbundet.no og noen private)

Tunet-Sarpsborg 6-4 (1-1,3-1,2-2)