Helgens kamper – uke 1
2. januar 2023
Er du engasjert?
10. januar 2023

Gothia cup – endelig var den her, etter to år med venting! 😅 Det var en spent gjeng som stilte til avreise fra Sarpsborg onsdag ettermiddag.

Vi fikk tidlig torsdag raskt merke at vi var i innebandyens hjemland, og det ble et møte med høyt tempo i både pasningspill og forsvarsspill, og et noe mer fysisk spill enn vi er vant til. Mot Kalmarsund taper vi fortjent 6-2, men har en veldig god innsats kampen gjennom. Den andre kampen på torsdag er en kamp vi vinner 9/10,men dette var den ene der ballen ikke ville i mål, og Kinna IBK 1 utligner til 1-1 rett før slutt og vi får bare med oss uavgjort.

Fredag har vi virkelig tilpasset oss tempoet i Sverige og tar en knallsterk krigeseier mot IK Zenith, 4-3. Her er det vi som har litt marginer med oss, selv om det kostet oss et par skader… Skadene gjorde at neste kamp ble veldig amputert, og vi tok et 9-2-tap mot et sterkt Sandø IBK, som til slutt vinner gruppa. Fredag kveld blir vi tatt på senga av et tsjekkisk lag som så langt har 4 tap. Dette er den eneste kampen vi ikke leverer i det hele tatt, og det er nok et moment av undervurdering som er med på det. Vi våkner siste 10 min og gjør kampen spennende, men taper til slutt 8-7.

Dette gjør at vi er på 5.plass i gruppa og skal møte 3.plass i en annen gruppe på lørdag formiddag i B-sluttspillet. Det blir Landvetter IBK som blir våre motstandere, og dette blir en skikkelig «rysare». Vi gjør en kjempekamp! Eier eget slott, går i skudd, keeper holder målet rent, Ulrik scorer et vanvittig mål, Imre scorer fra midtbanen. Vi leder 2-0 og har kontroll på kampen, men på ett eller annet vis får Landvetter inn to mål, det siste under halvminuttet før slutt. Kampen ender uavgjort og går til straffer. To i tverrligger i kampen og en i stanga i straffene gjør at vi ryker i 16/1-finalen i en kamp der vi er best. Det er bittert, skikkelig bittert. Landvetter IBK ryker så vidt ut i semifinalen, noe som viser at vi kunne nådd langt i et B-sluttspill om vi hadde hatt litt marginer med oss.

Alt i alt gjør vi en stor sportslig turnering mot motstand på et annet nivå enn vi er vant til, særlig med tanke på det fysiske spillet de har i Sverige. Jeg har egentlig ikke lyst til å trekke frem noen, for alle gjør en så god innsats. Likevel – Ulrik gjør så mange ekstreme mål at det er umulig å ikke nevne han. Scorer fra død vinkel i lengste kryss, «tekkemål» alene mot keeper og generelt hadde han abonnement på de øvre vinklene turneringen gjennom🥅 Anders vokser fra kamp til kamp, og er til slutt umulig for noen å komme forbi. Og om det var noen som skulle få skutt på mål satt Eivind der og holdt det som kom🧤

Alt i alt er vi blitt et mye bedre innebandylag på få dager. Og da har jeg ikke engang skrevet noe om alt utenom innebandyen 😄 Det var mye tid til lek og moro for gutta på skolen, og det er utrolig gøy å se hvor godt vennskap og samhold vi har i laget 😊 Klubbhuset ble godt besøkt, vi hadde kinokveld i klasserommet, og et helt nytt konsept ble laget i loftet på skolen vi bodde på. Kort fortalt var dette en strålende opplevelse for både gutta, foreldre og oss rundt laget 💙

//Vegard Larsen